• Kasım 28, 2020

    Yönetmen: Yoshio Kazumi
    Stüdyo: Polygon Pictures
    Tür: Aksiyon, Dövüş, Dram
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/6.5 

     
    Regenesis sezonunun ikinci kısmına geçmeden önce yine kısa birkaç bilgi vermek istiyorum. Bilmeyenleriniz olabilir, Souten no Ken, ünlü Hokuto no Ken serisinin öncesini anlatan bir anime ve başrolde bizim Kenshiro’nun ustasının abisi Kenshiro Kasumi var. Zaten Kenshiro da adını Kenshiro Kasumi’den almış. Hokuto no Ken’i henüz izlemediyseniz ne duruyorsunuz diyerek inceleme linkini de buraya bırakıyorum. Souten no Ken’in 2006 yılında yayınlanan ilk anime serisi içinse buraya ve Regenesis’in ilk sezonuna ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.

    Souten no Ken Regenesis’in ikinci sezonu tahmin edeceğiniz üzere ilk sezonun bıraktığı yerden devam ediyor. Dolayısıyla ilk sezonu izlemediyseniz açıkçası bu incelemeyi okumak da anlamsız olabilir. Her neyse; Kenshiro, Yasaka, Erika ve ekibin kalan üyeleri Endonezya’dadır ama kötülük elbette peşlerini bırakmaz. İlk sezonun ardından huzur bulmak isteyen ekibimizi “Nahash Halkını” yeniden canlandırmak için dünyayı yok etmek isteyen bir güruh takip etmektedir ve amaçları Erika’yı ele geçirmektir. Elbette bu arkadaşlar avuçlarını yalar diyebilirsiniz çünkü bizim saffımızda Kenshiro vardır lakin Kenshiro’nun geçmişinden birisi gelecek ve Kenshiro hayatının sınavını verecektir. 
     

    Souten no Ken, orijinal Hokuto no Ken gibi başarılı olamadı ve Souten no Ken de doğrusunu söylemek gerekirse koyu Hokuto fanlarına hitap eden bir seri. Yani Hokuto no Ken’i izlememiş birisine Souten no Ken’i izlettirmeyi kalkarsanız en iyi ihtimalle “bu ne be?” der en kötü ihtimalle koronadan beter hale gelir:) Şaka bir yana, seri gerçekten Hokuto no Ken’in hatırına izleniyor çünkü animede Kenshiro’nun adını taşıyan bir karakter var. Özellikle meşe ağacına benzeyen, tamamı kastan oluşan karakterleri ve “eşsiz” CGI’ı ile bambaşka bir seviyede. Bakın, ben pek CGI taraftarı değilim ama güzel CGI efektler ve çizimler gördüğümde de hakkını veririm. Koyu bir Hokuto no Ken ve Kenshiro hayranı olarak Souten no Ken’in çizimlerinin açık açık berbat olduğunu söylüyorum. Ne yürümeleri normal ne de zaten çok az olan dövüşler tat veriyor. Bu arada dövüş demişken, ilk serilerde yine yumruk yumruğa kavgalar vardı fakat ikinci sezonda Nahash halkından olan elemanlar “aduket” çektiği için yumruklar neredeyse hiç buluşmuyor. Buna karşın bir karakter aduket yediğinde vücuduna oluşan yara izine uzun bir süre sadık kalınmasını takdir ettim. 
     

    Peki, yukarıda verdiğim puanı bile hak edecek ne yaptı bu seri? Açıkçası çok düşündüm ve puanın çoğunun seriyi izlememle olan sebeple aynı: Hokuto no Ken. Bir de sonlara doğru ister istemez insan biraz duygusallık yaşıyor çünkü Hokuto no Ken aleminde bir devrin kapandığına tanıklık ediyorsunuz. Diğer Souten yazılarımda belirtmiştim, Kenshiro Kasumi gerçekten güçlü bir Hokuto Shinken kullanıcısı ve orijinal Kenshiro’dan bile daha iyi olduğu görüşündeyim. Dolayısıyla Kenshirıo Kasumi’nin karşısına asla onu zor duruma bırakacak birisi çıkmıyordu. Ta ki, Himuka adındaki karakter çıkana kadar. Fazla spoiler vermek istemiyorum ama bu sefer Kenshiro Kasumi’nin başının gerçekten dertte olduğunu hissedebiliyorsunuz. Bir de Hokuto no Ken izleyicileri şu olayın farkında; son varis Kenshiro ve gerek ustası gerekse Kenshiro Kasumi artık yaşamıyor. Ustanın ölümüne tanıklık ediyoruz ama ya Kenshiro Kasumi? İşte bu sezonun sonunda malum beklenen gerçekleşiyor. Nasıl olduğunu söylemeyeceğim ama bana kalırsa biraz ucuz yollu olmuş.

    Souten no Ken’in anime macerası bu ikinci sezonla açık açık sonlanmış oldu. Regenesis mangası hala devam etmekte fakat içeriğin manga ile çok fazla alakası yokmuş. Ha, şöyle bir şey olabilir; Hollywood’un son yıllarda ayıla bayıla yaptığı “reboot” olayı gerçekleşip sıfırdan bir Souten no Ken serisi gelir ancak. Öbür türlüsü olmaz çünkü bir devir daha kapanmış oldu. Her ne kadar berbat çizimlere ve Kenshiro’yu zorlayacak düşmanlar bulunmasa da, Kenshiro Kasumi’nin duruşu, kişiliği ve Hokuto Shinken becerileri ile varislerin en büyüğüydü. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan