• Ocak 25, 2021

    Yönetmen: Toshiyuki Kato
    Stüdyo: David Production
    Tür: Spor
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 52
    Anime Puanı: 10/7


    Her nesile gösterilmek istenen Captain Tsubasa 2018 yılında yeniden yapım olarak tekrardan karşımıza çıkyor. Yazıya geçmeden önce her şeyin başladığı, orijinal anime serisinin incelemesini okumak isterseniz buraya tıklayın. Aslında 2018 serisi de birçok kez karşımıza çıkan serinin elden geçirilmiş, günümüze uyarlanmış hali. Dediğim gibi, Captain Tsubasa, on senede bir kaşrımıza çıkarak her nesle adeta yeniden tanıtılıyor. Ana karakterimiz Tsubasa Oozora Nankatsu şehrine taşınmıştır ve en büyük hayali dünya kupasını kazanmaktır. 7/24 futbol oynayan Tsubasa “top benim en iyi arkadaşım" diye sürekli etrafta gezinmektedir. Tsubasa, gerçekten zayıf olan Nankatsu takımına kaydolur, ilk arkadaşı Ryo Ishisaki ile tanışır. Ardından Shuutetsu'nun kaptanı olan ve daha önce hiç gol yememiş mucizevi kaleci Genzo Wakabayashi'ye meydan okuması ile serimiz başlar.

    52 bölüm olan Captain Tsubasa'nın yarısı ilkokul diğer yarısı ise ortaokul döneminde geçmektedir. Seslendirmenler iyi bir iş çıkarmış, ilkokulda daha ince bir ses tonuna sahipken ortaokulda daha ciddi daha kalın bir ses tonuyla karşımıza çıkmaları hoş bir detay olmuş. İkinci sezondaki fantastik şutlar fikrini beğendim, top patlaması, duvarların kırılması fikri seriyi normal bir futboldan çıkarıp seriyi fantastik bir şekile bürümüş. Şahsen ortaokulu ilkokula tercih ederim, tercih meselesi tabii. 


    Serinin çizimleri oldukça hoş olmuş. 2. Açılış müziğini ise oldukça beğendim ancak tema müzikleri pek heyecan yaratmıyor, oldukça sönük kalmış. Bu yönden animeden biraz bayıyorsunuz. Ayrıca maçlarda biraz fazla hızlı ilerliyor gibime geldi, araya sürekli "Drive Shot!", "Tiger Shot!'" girmesinden maçın tadını pek alamıyorsunuz. Senaryoda son kısmı ise beğenmedim, ilkokul kısmının sonunda Takeshi, Tsubasa'nın bakışlarından korkup donakalıyor, ortaokulda ise gene aynısını yapmışlar, bu sefer olmaz Tsubasa-Kun! diye bir sahne araya girip ikilinin mücadelesini görmek bence güzel olurdu.

    1983 yapımı olan Tsubasa'yı aratmadı bana, tatmin oldum diyebilirim, Japonya kısmını merakla bekliyorum. Ek olarak 2020'de çıkan Captain Tsubasa: Rise Of New Champions adlı oyuna küçük bir incelemede de bulundum. Bu tarz oyun incelemelerini kanalıma bulabilirsiniz. Daha yeni bir kanal, fakat düzenli bir şekilde içerikler ekleniyor. Kanalım Cicikuş Gaming'e beklerim, gününüz güzel geçsin :) 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan