• Şubat 21, 2021

    Yönetmen: Toshiyuki Kato
    Stüdyo: David Production
    Tür: Macera, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 4 (OVA)
    Anime Puanı: 10/8.5


    Bir Jojo’s Bizzare Adventure yan hikayesi olan, zaman dilimi olaraksa Diamond is Unbreakable ve Golden Wind arasında geçen Thus Spoke Kishibe Rohan, orijinal adı ile Kishibe Rohan wa Ugokanai’yi görünce bir Jojo sever olarak heyecanlanmış ve kendi kendime hemen şu soruyu sormuştum: Kishibe Rohan da kim? Daha sonra kısa bir araştırma ile hafızam hemen yerine geldi. Diamond is Unbreakable serisinde Mangaka olan ve Stand’ı ile insanları adeta bir manga gibi okuyabilen/değişiklik yapabilen karakterdi kendisi.

    Öncelikle yapım yılı olarak da bir şeyi daha açıklığa kavuşturmak istiyorum. Ben yukarıda 2021 yılı yazdım ve fakat bu yan hikaye aslında bir OVA, yani original video animation serisi ve 2017 ile 2020 yılı arasında sadece dört bölüm olarak yayınlanmış. Şubat 2021 yılı itibari ile de Netflix üzerinden Türkçe altyazı seçeneği izle izlemek mümkün. Ben de animeyi Netflix üzerinden keşfettiğim için ve üç seneye yayılmış olarak yayınlandığı için toplu bir halde Netflix’te izlenebilir halde bulunabilmesinden dolayı 2021 yılı diye belirttim yapımı. Bu arada, diğer tüm Jojo’s Bizzare Adventure incelemelerine buraya tıklayarak ulaşmanız mümkün. 


    Dediğim gibi Thus Spoke Kishibe Rohan, Diamond is Unbreakable ile Golden Wind arasındaki bir zaman diliminde geçiyor ve sadece dört bölümden oluşuyor. Bu dört bölümün ikisinde Rohan-Sensei kafede oturup başından geçen garip olayları anlatırken diğer ikisinde kendisi de olaylara bizzat müdahil oluyor. Bölümlerden kısaca bahsedecek olursam;

    Günah Çıkarma Hücresi

    Bu hikayede Diamond is Unbreakable’den tanıdığımız Koichi-kun İtalya’ya gideceği için Rohan’dan kendisine İtalyanca biliyor yazmasını (Stand’ı aracılığı ile) ister ve Rohan da, bir dönem İtalya’dayken başına gelen garip ve ürkütücü bir olayı anlatır.

    Mutsu-Kabe Tepesi
    Bu hikayede zengin bir kızın yanlışlıkla yasak aşk yaşadığı bahçıvan sevgilisini öldürüşü konu alınıyor. İlk bakışta sıradan bir kaza/cinayet gibi gözükse de kurbanın kanaması asla durmamaktadır…

    Milyonerler Köyü

    Dağların tepesinde, yolu bile olmayan ve birkaç villalardan oluşan bir köy düşünün. Bu köyde bir villa sahibi olmak için adabı-muaşeret kurallarına katiyen uymanız gerekmektedir. Lakin tek bir yanlışınız bir sevdiğinizin ölümü ile sonuçlanabilir çünkü edepten taviz verilemez. Buna Rohan-Sensei birinci elden tanıklık edecektiri

    Koşu

    Sıradan bir genç, sokakta tesadüfen keşfedilir ve erkek model piyasasına girer. Gence vücudunu geliştirmesi tavsiye edilir ve genç tüm varını yoğunu vücudunu geliştirmeye adar. Hayatının bir döneminde Kishibe Rohan ile de karşılaşır ve olanlar olur.

    Yukarıda fark edeceğiniz üzere hikayeler birbirinden bağımsız ve Jojo evreninden alışkın olduğumuz üzere Stand’lara çok fazla bel bağlamıyor. Biraz alacakaranlık kuşağı havası mevcut. Her bölümde farklı ama ürpertici bir olaya tanıklık ediyoruz. Üstelik hikayelerin hepsi birbirinden başarılı fakat. Tuhaf, ilgi çekici hikayeler. Senaryo örgüsünün tek sıkıntısı tek bölüm olduğu için biraz çerezlik oluşu ve hızlı ilerleyişi. Dolayısıyla dört bölüm olması biraz da iyi olmuş çünkü bu tarz bölümlerle 13 veya daha uzun bir seri giderek çekiciliğini kaybederdi. Misal benim için bile son bölüm olan Koşu en vasatıydı çünkü artık serinin formatına alışmaya başlamıştım. Evet, hikayeler güzel ve yapımcılar yerinde bir tercih yaparak üç sene içinde sadece dört bölüm çıkarmış. 
     

    Animenin dört dörtlük “Jojo” çizimleri yine göz kamaştırıyor. Hirose Koichi, Nijimura ve Yukako gibi Diamond is Unbreakable karakterlerini kısa da olsa yeniden görmek de güzeldi. Ayrıca konuşmasa ve sadece arkası gözükse de Josuke’yi de iki defa Rohan’ın yanında otururken görüyoruz. Bunun dışında rengarenk, garip saçlı ama Jojo evrenine uygun karakterleri ile animenin teknik yönüne diyecek bir lafım yok. Keza müzikleri de öyle. Özellikle açılış parçası gerçekten alacakaranlık kuşağına başlıyormuşsunuz gibi bir hava estiriyor.

    Thus Spoke Kishibe Rohan bir günde bile kolayca bitirilebilecek bir anime. Hikayeleri ilgi çekici ama bir kez bitti mi de bitiyor. Yani “ne bölümdü” yahut “keşke daha fazlası olsa” demiyorsunuz. Jojo evreninde Rohan’ın başından geçen dört farklı hikaye, o kadar. İzlenmeli mi? Kesinlikle. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan