• Nisan 22, 2021

    Yönetmen: Shinya Iino
    Stüdyo: TMS Entertainment
    Tür: Macera, Bilim Kurgu
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 11
    Anime Puanı: 10/8


    2019’un ses getiren animelerden birisi olan Dr. Stone’nun ikinci sezonu ile yeniden karşınızdayım. Yine her zamanki gibi ikinci sezona kısaca değinmeden önce ilk sezonun incelemesine göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Tam bir devam sezonu olduğu için mümkün olduğunca spoiler vermeden izlenimlerimi  kısaca anlatmaya çalışacağım.

    Adından da anlaşılacağı gibi bir savaş söz konusudur. Bilim Krallığı ile Tsukasa İmparatorluğu arasındaki savaş başlamak üzeredir. Malum, ilk sezonun büyük çoğunluğunda bu savaş için “hype”lanmış ve bekler olmuştuk. Gerekli icatlar icat edildi, araç gereçler hazır ve yola koyulduk! Derken o meşhur savaş iki bölümde bitiverdi:) Ve şahsen benim hiç beklediğim gibi de olmadı. Öncelikle belirtmek isterim ki, ikinci sezonun içeriği kötü değil ama ilk sezonda o kadar gaza geldik ki, insan ister istemez bu muydu deyiveriyor. Sanki Senku ve Tsukasa bi karşı karışya gelsin de şu iş bitsin der gibi bir hava mevcut. Tamam, yine Senku’nun dahiliği, yaptığı ince işçilikler ve geri kalan ekibi izlemek zevkli ama on bir bölüm oluşundan olsa gerek seri hızlı ilerliyor. Oysa ilk sezonda iki katından fazla bölüme sahiptik ve hemen her karaktere ayrı değinilmişti. 
     

    Animenin çizimlerine ve müziklerine diyecek bir sözüm yok. Açılış parçasını dinlemek yine keyifli, çizimlerine zaten diyecek bir sözüm yok. Sadece hikaye bakımından ilk sezonun bayağı bir iyi olmasından dolayı gölgesinde kalmış, o kadar.

    Stone Wars benim gözümde bir ara sezon niteliğinde. Bunu söylememin sebebi de, son bölümde yeni bir olay, yeni bir hikaye için yola çıkılmış olması. Stone Wars’ta da yeni karakter tanıdık ama asıl olayın üçüncü sezon ile başlayacağından eminim. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan