• Mayıs 19, 2021

    Yönetmen: Haruo Sotozaki
    Stüdyo: Ufotable
    Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik
    Yapım Yılı: 2020
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/8.5


    2019 yılında çıkan ve kısa zamanda gelmiş geçmiş en popüler animeler arasına adını yazdırmayı başaran Kimetsu no Yaiba veya İngilizce adı ile Demon Slayer’in merakla beklenen devam filminin incelemesine geldi sıra. Öncelikle 26 bölümlük ilk serinin incelemesine buradan ulaşabilirsiniz. Kimetsu no Yaiba: Mugen Reesha Hen (Demon Slayer: Mugen Train) adına sahip olan anime filmi 10 Ekim 2020 yılında Japonya’da vizyona girmişti ve batıya ulaşması ancak 2021 yılını bulmuştu. Geçtiğimiz Nisan ayı itibariyle de herkes için izlenebilir hale kaldı.

    Mugen Train adlı filmin en büyük özelliği ise önce Japonya’da ve ardından dünyada izlenip en çok hasılata sahip olma unvanına sahip olması. Evet, karşınızda 477 milyon doları aşarak en fazla hasılat elde etmiş olan anime filmi bulunmakta. Merak edenler için ilk beşi sırayla sayacak olursam; Demon Slayer filmi, Spirited Away (Ruhların Kaçısı), Your Name, Howl’s Moving Castle (Howl’un Yürüyen Şatosu) ve Ponyo gelmekte. Gördüğünüz üzere ilk beşte tam üç adete Studio Ghibli eseri bulunmakta ve Demon Slayer filmi, ikinci olan Ruhların Kaçısı’na aşağı yukarı seksen bin dolar ile geçmiş bulunmakta. 2001 yılında çıkan Ruhların Kaçışı tam yirmi yıldır zirvedeydi ama artık zirvenin sahibi Kimetsu no Yaiba: Mugen Reesha Hen. Peki, gerçekten bir numara olmasına değer mi? Kötü kesinlikle diyemem ama benim gözümde gelmiş geçmiş en iyi anime filmi de değildi. Nedenlerine kısaca değineceğim. 
     

    Öncelikle anime filminin tam bir devam filmi olduğunu belirtmek isterim. Eğer ilk sezonu izlemeden filme giriş yaparsanız ne karakterlerden ne de hikayeden bir şey anlayamazsınız. İlk sezonun sonunda Tanjiro ve arkadaşları Zenitsu ile Inosuke bir görev alırlar. Bu göreve göre Mugen Treni’ne binecek ve bir Hashira (en yüksek rütbeli İblis Avcısı) olan Kyohuro Rengoku’ya yardımcı olacaklardır. Alınan istihbarata göre trene güçlü bir iblis dadanmıştır ve yolcular varış istasyonuna gelene kadar kaybolmaktadır. Filmin hikayesi aslında basit. Üstelik Nezuko’yu da dahil edersek sadece yedi adet ön plana çıkan karakter bulunmakta. Film boyunca trende yaşanan mücadeleye tanıklık ediyoruz.

    Mugen Train filmini ben kendi içinde ikiye ayırmak istiyorum. İlk kısmı Tanjiro ve arkadaşlarının ön plana çıktığı ve trene dadanan iblis ile verdikleri mücadele. İkinci kısım ile Rengoku’nun sahne aldığı kısım. Nedir diye soracak olursanız cevap vermemeyi tercih edeceğim çünkü animenin izleyiciyi asıl vurduğu nokta bu kısım arkadaşlar. Bir Hashira’nın tam gücüyle mücadelesine tanıklık ediyor, Tanjiro’nun aslında nasıl da hala yolun başında olduğuna tanıklık ediyoruz. Filmin ilk kısmı için sanki iki – üç bölüm standart Demon Slayer bölümü izliyormuşçasına bir havaya hakim diyebilirim. Kötü değil ama öyle “vay canına” bir havası da yok. Bahsettiğim ikinci kısım ise animeyi şaha kaldırıyor ve bizleri ikinci sezon için sabırsızlandırıyor. Bunun dışında gerek teknik yönüyle gerekse müzikleri ile alıştığımız Demon Slayer olduğunu söyleyebilirim 


    Kimetsu no Yaiba: Mugen Reesha Hen oldukça iyi bir anime filmi lakin aylarca izlemek için beklemek zorunda kaldığımız malzeme de bu olmamalıydı diye düşünüyorum. Tekrar ediyorum, kesinlikle kötü değil ama Demon Slayer o kadar çok pohpohlandı ve “hype”landı ki, fırsatını bulan izlemek için sinemaya akın etti ve anime filmi böylece ilk sıraya da yerleşiverdi. Belki anime filminin tamamı yukarıda bahsettiğim ikinci kısım gibi olsaydı birinciliği kesinlikle hak ediyor derdim ama bir bütün olarak ele aldığımızda birincisi zaten yarım, birinci sezon ile ikinci sezon arasında bir köprü vaziyetinde ve ikinci olarak da içeriğin ilk bölümü sonu kadar etkileyici değil. Yani Ruhların Kaçışı filmine bakın. Bir kere film olduğu için film süresinde bize neler sunabileceği iyi hesaplanmış ve içerik ona göre tasarlanmış. Mugen Train ise dediğim gibi sanki birkaç anime bölümü (ilk kısım için) bir araya getirilmiş gibi. Neyse, konuyu toparlamam gerekirse; Demon Slayer’in anime filmi izlenmeye elbette değer ve ilk sezonu izlediyseniz muhakkak izleyin. İzlemediyseniz hemen ilk sezona başlayın. Bizler de bu arada ikinci sezonu bekliyor olacağız. 
     

    { 3 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. daha ne olacaktı acaba :D

      YanıtlaSil
    2. Bence biraz yanlış bir bakış açısı sonuç olarak anime devam filmi olduğu için animeyi izlemeden filmi izleyenler için anlaşılmaz olması mantıklı. Ayrıca filmin niye bu kadar sevildiği kısmı ise duyguların ön plana çıkarılarak seyirciye çok net bir biçimde ulaşması. Kısmen "naruto" ayarında bir film Rengoku'nun annesi Tanjiro'nun kardeşleri gibi birçok duygusal öge vardı ve bize doğrudan geçiyordu bunlar. Eğer ilk yarıda da dediğiniz gibi sadece üst seviye aksiyon/dövüş sahnesi izlemiş olsaydık 2 saat buna katlanamazdık çok yorucu ve de boğucu olurdu. Bu sebeple bu açıdan görüşlerinize katılmıyorum. Hem duygu hem aksiyon hem aktarım hem de çizimler açısından çok kaliteli bir yapım olduğunu düşünüyorum. Ha dünyanın en iyi anime filmi mi derseniz bence de hayır o noktada size katılıyorum. Ama ilk 5 sıralamasında olmayı da hak ediyor.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Filmin ilk yarısında ilk sezon verilmiş tanjiro hikayesi üzerine tekrar tekrar gidilmiş.Zaten ilk sezonda biz bunun duygusallığını yaşadık neden aynı şeyin suyunu sıkıyorlar? Açıkçası filmin ilk yarısı baya sıkıcı geldi bana çünkü aynı şeyleri tekrar izledik. Bunların üzerine Tren ve sümükle kapışmaları... Ben inceleyen arkadaş kadar iyimserde dedilim yani. filmin son 20-30 Dk'sı hariç film aşırı sıkıcı ve kötü. tabi bunlar benim görüşüm. ve nedenlerimi de belirttim. Bence de inceleyen arkadaş 8,5 vererek fazla vermiş ama yanlış bakış açısı demem. çünkü inceleme ve puanlama işi kişisel bakış açısıdır.

        Sil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan