• Haziran 03, 2021

    Yönetmen: Masaaki Yuasa
    Stüdyo: Science Saru
    Tür: Komedi, Hayatın İçinden
    Yapım Yılı: 2020
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/5

     
    İngilizce adı ile Keep Your Hands of Eizouken olarak da bilinen anime, geçtiğimiz senenin en popüler anime serilerinden birisi olarak lanse ediliyordu. Peki, devam eden mangasının yanında altı bölümlük televizyon dizisine ve bir filme de sahip olan Eizouken’nin puanı neden gördüğünüz gibi diye soracak olursanız cevabım basit: Popüler olan bir serinin bana da uyacağı gafletine düştüm diyebilirim:) Elbette komedi unsurları üzerine dayanan hayatın içinden temalı animeleri severim fakat Eizouken’e bir türlü ısınamadım ve içeriği açıkçası beni güldürmedi.

    Liseye giden Midori Asakusa animeyi bir hayli sevmektedir ve oldukça da iyi arka plan çizimleri yapabilmektedir. Asakusa’nın bu yeteneği, biraz garip ve parayı seven en iyi arkadaşı Kanamori’nin de ilgisini çeker ve Asakusa’ya “anime yaratma” konusunda yardım etmeye karar verir. Üstelik gittikleri okulda ünlü olan ve amatör modellik de yapan Mizusaki de animeye çok düşkündür ve Asakusa’nın aksine o da çok iyi karakterler çizebilmektedir. Üçü bir araya gelip zaten okullarında bir anime kulübü olduğu için “Eizouken” yani Video Kulübünü kurar ve hayal güçlerini bolca konuşturdukları maceraları başlamış olur. 
     

    İlk paragrafımda bahsettiğim gibi animenin senaryosu ve işleniş şekli ile sıkıntı yaşadım diyebilirim. Olay genelde şu şekilde işleniyor; bizim ekip bir proje üzerinde çalışıyor, gerekirse keşif yapıyor ve nasıl olacağını tartışıyor ve bizlere anlattıkları sanki gerçekmiş gibi bize sergileniyor. Misal robot temalı bir şey mi oluşturacaklar? Bir bakıyoruz robotun içinde Asakusa düşmana karşı savaşmaya başlamış bile. Yani kızlar anlattıklarını adeta yaşıyor desem yeridir. Sanırım olayların bu şekilde olması bana çekici gelmedi.

    Animeyi farklı kılan kısımlarından birisi de çizimleri. Eizouken’in farklı bir havası ve çizim tekniği mevcut. Gerek ilginç şehir ve karakterleri ile… Farklı. Özellikle Kanamori karakterini görünce ne dediğimi anlayacaksınızdır. Çizimler için kesinlikle kötü demem fakat çok iyi de demem. Tarz meselesi yani. Bu arada, bu satırları yazarken animenin çizimlerine de alışamadığımı şimdi fark ediyorum:) Daha baştan Eizouken ile ben anlaşamamışım gibi. Şaka bir yana, en beğendiğim yeri ise Asakusa’nın seslendirmesi oldu. Sairi Itou’un seyyuluğunu üstlendiği Asakusa’nın oldukça farklı ama kulağa hoş gelen bir tınısı var. Öyle alışagelmiş anime karakter sesinin çok dışında. Daha gerçekçi ama o kadar da farklı:) Bu arada Sairi Itou’un ilk seslendirme projesinin Eizouken ve Asakusa olduğunu da belirtmek isterim. Açılış ve kapanış parçaları ise standart. Kötü değiller ama bahsedecek bir tarafları da yok. 
     

    Eizouken ni wa Te o Dasuna! adlı animeyi izlerken biraz duvara toslamış gibi oldum. Animeyi kötülemek istemem, hatta bir göz atın belki sizin damak zevkinize uyar bile diyebilirim. Bunun dışında Eizouken için tek diyebileceğim, daha doğrusu verebileceğim tavsiye temkinli yaklaşmanız yönünde olacak. Yani internette puanları yüksek, kesin on numaradır diye düşünmeyin. Yoksa benim kafadansanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz:) 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan