• Temmuz 17, 2021

    Yönetmen: Seıji Mizushima
    Stüdyo: Xebec
    Tür: Fantastik, Macera
    Yapım Yılı: 2001
    Bölüm Sayısı: 62
    Anime Puanı: 10/8


    Bu sefer nostaljik sayılabilecek bir seri ile karşınızdayım. Tam olarak yirmi sene önce yayınlanmaya başlayan ve ülkemizde de yayınlanan Shaman King’e kısacık da olsa değinmek istedim. Ayrıca sitede eksikliğini hissettiğim serilerden olduğu için bir boşluk yaratıp üç – beş satır karalamak istedim. Bu arada, yeniden elden geçirilmiş hali olan Shaman King (2021) de ben bu satırları yazdığımda hala yayınlamakta. O serinin de 52 bölüm olması bekleniyor ve bittikten sonra çok geçmeden yeni Shaman King’in de yazısı sitemize eklenmiş olur. Şimdilik orijinali, eskisi ile idare edelim.

    Shaman King’i izlemeye başladığımda aşağı yukarı 12 – 13 yaşlarındaydım ve elbette “anime” kavramını bilmeden izlediğim serilerden birisiydi. Şimdi tam olarak ne hatırlıyorsunuz diye soracak olursanız; ana karakterin “Amidamaru! Ruh hali!” diye bağırması ve birazdan değineceğim efsane açılış parçası:) Serideki ana karakterimizin adı You Asakura ve kendisi bir medyum/şamandır. Yaşayanların ve ölülerin dünyası arasında bağlantı kurabilen insanlara şaman denmektedir. You’nun hedefi Şaman Kralı (Shaman King) olup yüce ruhla iletişime geçmek ve dünyayı istediği gibi şekillendirme gücüne sahip olmaktır. Bunun için de 500 yılda bir şamanlar arasında düzenlenen dövüşe katılmalı ve galip gelmelidir. Lakin ortada şöyle bir sıkıntı vardır; You Asakura doğası gereği güçlü bir şamandır ama bir hayli tembeldir de. Bu tembelliğini aşmak için de arkadaşları yanındadır ve You, her ne kadar güçlü olursa olsun, dünyada en az onun kadar güçlü şamanlar da yok değildir. 


    Shaman King’in klasik “en iyisi olacağım” temalı bir hikayesi var. Gerek karakterleri gerekse komedi unsurları ile tam bir shounen – yani gençlere hitap eden seri ama yetişkinler de gayet izleyebilirler. Seri için hatırladıklarım dediğim gibi minimal düzeyde ama sıkı takip ettiğimi ve asla kaçırmadığımı da bilirim. Özellikle Umemiya Ryuunosuke adlı karakter benim favorimde. Hem davranışları hem de saçları ile on numara karakterdi:)

    Animenim çizimleri için elbette günümüz şartlarında yorum yapmak zor. 2001 yılında çıkan anime, 4:3 formatında ve o dönem benim için gayet kaliteli bir seriydi. Günümüzde izlemek isteyen birisi için ilk başta itici gelebilme ihtimali olabilir ama o da alışana kadar. Serinin müziklerini de bir hayli severdim. Özellikle değindiğim gibi açılış parçası. Yalnız şöyle bir ayrıntı var; ben Shaman King’in orijinal Japonca açılış parçasını bilmiyorum bile:) Benim bahsettiğim “To Be Shaman King” adlı İngilizce açılış parçası. Ülkemizde yayınlandığı dönemde sanırım İngilizce sürümünden çeviri gerçekleştirilmişti. Dolayısıyla açılış parçası da İngilizceydi ama benim gözümde gelmiş geçmiş en iyi (yabancı) açılış parçalarından birisidir. Merak edenler buraya tıklayarak göz atabilir:) 


    Orijinal 2001 yapımı Shaman King için benim yazacaklarım bu kadar. Aklıma esti, sitede neden incelemesi yok dedim ve bu yazıyı yazmayı gerek duydum. Dediğim gibi yenilenmiş seri de bittikten sonra ben veya bir başka yazar arkadaş tarafından eklenecektir. O seri bitene kadar dilerseniz nostalji yaşamak için eskisine bir göz atabilirsiniz. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan