• Eylül 24, 2021

    Yönetmen: Oomori, Takahiro
    Stüdyo: Brain's Base
    Tür: Dram, Fantastik, Romantizm
    Yapım Yılı: 2011
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/8


    İçinizi ısıtacak bir film animesi incelemesiyle karşınızdayım. Topu topu 40 dakika süresi olan Hotarubi no Mori e izlerken sizlere, keşke daha uzun bir seri olsaymış dedirtecek. Ana hikayemiz de oldukça tatlı ve güzel. Kısaca anlatmak gerekirse Hotaru adlı küçük kızımız, bir gün ormanda kaybolunca Gin adlı bir orman perisi diyebileceğim bir yaratıkla karşılaşır. Kendilerine Youkia denilen bu yaratıklar insan değildir. Ama Gin tıpkı bir insan gibi görünmektedir. Gin, küçük kıza yol göstererek yardım eder ve aralarında oluşacak çok sıkı bir bağın tohumları ekilmiş olur. Ama bu bağın kırılmaması için aralarında dikkat etmeleri gereken önemli bir şey vardır. Hotaru’nun hiçbir şekilde Gin’e dokunmaması gerekir. Çünkü Gin’in tenine bir insan dokunacak olursa Gin yok olacaktır. 


    Gin’in yol göstermesinden sonra her gün ormana giden Hotaru, Gin’e çok bağlanır. Gin’in ormanı, Hotaru sadece yazları gidebildiği akrabalarının evinin yakınındaki olduğu için yılda sadece bir mevsim görüşebilmektedirler. Ama Hotaru her sene onu ziyaret etmeye devam eder böylelikle dostluk biraz da romantizme kayar gibi olur ve hikayenin asıl içinizi ısıtacak kısmı başlar. Birbirine çok değer veren iki insanın birbirine dokunamadan yaşaması. Evet, sadece 40 dakikalık olan bu anime aslında çok güzel alt metiniyle beraber bizlerin karşısına çıkıyor. Alt metinlere önem veren biri olan benim için de gayet güzel bir mesaj içeren animenin sonu da gayet güzel bitiyor.

    Açıkçası fazla uzatmak istemiyorum zaten 40 dakika olan bu filmi hemen izlemenizi tavsiye ederim. Evet, kesinlikle daha uzun olmalıydı, daha iyi çizimler olmalıydı, içine biraz da müzikler eklenmeliydi vb. Bu eksiklerin hepsini görerek zaten 8 puan verdim. Ama 40 dakikalık bir zamanda içinizi ısıtacak, güzel bir hayattan kaçış animesi arıyorsanız kesinlikle izlemelisiniz. Benim gibi pek duygusal olmayan biri için bile gayet tatlı bir sonu olduğunu söylemeliyim. İçimiz ısınırken cız mı edecek, yoksa mutlu mu bitecek? Bunun cevabını izledikten sonra öğreneceksiniz. Şimdiden sizlere iyi seyirler diliyor ve sonraki incelmede görüşmek üzere diyorum.
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan