• Ekim 04, 2021

    Yönetmen: Kyougoku Takahiko
    Stüdyo: A-1 Pictures
    Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik, Askeri
    Yapım Yılı: 2015 - 2016
    Bölüm Sayısı: 12 + 12
    Anime Puanı: 10/8

     
    Merhabalar arkadaşlar, yine pek bilinmeyen bir animeyle karşınızdayım. Popüler bir tür olan İseka’yinin bir parçası olmasına rağmen Gate’nin özellikle ülkemizde pek bilindiğini düşünmüyorum. Her ne kadar yapımcı stüdyo İsekai’lerin uzmanı olsa da sanırım reklama iyi yatırım yapmamış. Anime pek bilinmediğin için öncelikle animenin konusuna değinmek istiyorum. Gate, aslında çok basit görünen bir konuya sahip. Bir gün Japonya sınırları içerisinde gizli bir geçit (Gate) açılır ve buradan Kılıçlı, Atlı, goblinli, binek ejderhalı, bir ordu Japonya’ya saldırır. O an orada olan sivillerin çoğu maalesef saldırıya kurban gider. Her ne kadar İtami elinden geleni yapıp bu zayiat azaltsa da ölen sayısı az değildir. Ama Japonya günümüz Japonya’sı olduğu için teknolojik silahlarla bu saldırının üstesinden çabucak gelir. Japonya sadece saldırıyı püskürtmekle kalmaz artık gizemli geçidin de ardına gidip keşif yapmak ister. Böylelikle ana hikayemiz başlar.

    Japonlar İtami önderliğinde geçidi geçtikten sonra başka bir dünyaya geçiş yapar. Burası yüzyıllar önceki bir ilkel dünyaya benzer lakin bunun yanı sıra bu dünyada sadece insanlar yoktur. Elfler, cüceler, goblinler, hayvan-insanlar, ejderhalar vb. Çok fazla ırka ev sahipliği bir dünyadır burası. Tabi sadece canlılar yok buranın da kendince kaynakları vardır. İşte burada anime çok güzel bir şekilde işleniyor. Japonya ve Geçidin ötesindeki imparatorluk arasında bir savaş var. (gelişmiş Japonya vs ilkel bir topluluğu olan imparatorluk… kısacası tek taraflı katliam ve çaresiz bir imparatorluk) Lakin İtami ve ekibi bu savaşta barışçıl olarak bölgede görev yaparak oradaki mağdur kişileri kurtarıyor. Ve kurtardıkları çoğu yetenekli kişiyi kendi ekibine alıyor. Gerçekten ekip çok şen şakrak. Tabi İtami bilerek mi yapıyor tartışılır fakat sürekli kadın cinsinden kişileri ekibe alması çok ilginç. 
     

    Animenin iki sezonu var ama burada tek inceleme görme sebebiniz aslında iki sezondan ziyade tek bir sezonmuş gibi verilmesi. Aslında anime part 1 ve part 2 gibi. Çünkü ikinci sezon birinci bölümü bile 13.Bölüm olarak adlandırılmış. Keza hikaye de bu denkleme uyuyor. Bu yüzden tek inceleme yapıyorum. Neyse hikayemize pek dönmeye gerek yok. Çünkü fazlası spoiler olacak. İtami savaşın arasında kalmışları kurtarırken, farklı olaylar sürekli patlak veriyor ve kendimizi gerçekten çok güzel hikayelerin içinde bulunuyoruz. Özellikle ikinci sezonda yükselen politika kısımları baya iyi. İlk sezonda kısa kısa da olsa bizlere verilen siyasi kısımlar çok iyi işlenmiş. Normalde pek politik kısımları seven biri değilim ama anime çok yerinde ve güzel işlemiş bu konuları. Başka ülkelerin işe girişmesi, insanların kendi çıkarları uğruna yapabilecekler, İmparatorluğun kurtulması için yapılacak pis işler vb. konular politik olarak çok güzel işlenmiş. Ama sanmayın ki bu kısımlar çok fazla yer kaplıyor. Hayır, anime bu konuda çok titiz olarak olabildiğince az ve öz işlemiş. Bu yüzden politik kısımlar nokta atışı yaparak izleyici hiç sıkmadan keyifle devam ediyor.

    Tahmin edeceğiniz üzere bir savaş varsa aksiyon da vardır. Tabi sadece ordular üzerinden aksiyon dönmüyor. Özellikle Alev ejderhası üzerinden baya bölüm aksiyonlu geçiyor. Hazır aksiyona gelmişken biraz da animenin eksilerinden bahsedelim. Anime kesinlikle teknik anlamda vasatı aşamıyor. Karakterler özgün gibi dursa da pek akılda kalıcı tipler değil. Ama asıl sıkıntıları çizim konusunda. Çizimler çok daha iyi olmalıydı.(Özellikle insanlara neden üst dudak çizmediniz be yapımcı arkadaşlar) Ejderha ve aksiyon kısımları da maalesef vasat seviyede. Keza müzikler de yok gibi. Bu gibi eksileri göz önünde bulundurarak animeyi izlemenizi tavsiye ederim. Evet, yer yer büyücülük kısımlarında baya iyi iş çıkarılsa da çizimler vasat. Bunun yanı sıra Rory’ karakterinin gereksiz kısımları var. Animede ecchi yok ama Rorry’nin birkaç gereksiz sahnesi olduğunu belirtmeliyim. Bu gibi eksiler animeye daha yüksek puan vermemi engelliyor. Ama yeni bir dünyaya açılan bu kapıdaki macera ve hikayeler o kadar güzel ki, bu gibi eksiler gözünüze batmıyor. 
     

    Neyse fazlaca eksilerinden bahsettik, inşallah sizleri animeden soğutmamışımdır. Çünkü ben izlerken aşırı keyif aldım. Dediğim gibi politik kısımların yanı sıra ekibin şahit olduğumuz hikayeler çok tatlı. Bunun yanı sıra da aksiyon vasat olsa bile kendini izlettiği için 8 puanı gayet net hak ediyor. İseaki sevenlerin zaten bakması gereken bir anime olan Gate, benim de sizlere gönül rahatlığıyla sizlere önereceğim bir anime oldu. Hiçbir beklentim yokken gayet güzel hikayeler işleyerek beni içine çeken bu animenin daha fazla izlenmesi için elimden geleni de yapacağım not olarak düşeyim. Unutmayın aksiyon için değil, Macera ve Hikayeleri için izleyin bu animeyi. Şimdiden iyi seyirler. Sonraki incelemede görüşmek üzere. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan