• Ekim 26, 2021

    Yönetmen: Yamakawa Yoshiki
    Stüdyo: J.C.Staff
    Tür: Komedi, Oyun, Romantizm
    Yapım Yılı: 2018 - 2019
    Bölüm Sayısı: 15+9
    Anime Puanı: 10/7

     
    Merhabalar anime sever arkadaşlar bugün yine çok bilinmeyen bir animeyle karşınızdayım. High Score Girl bir oyun animesi ama bildiğiniz gerçek oyunlar. Animemiz bizleri 90’ların ortasına götürerek atari salonlarına olan özlemimizi gidermeye çalışıyor. Zamanın atari salonlarını ve özellikle de jeton atıp oyunun içine dalmayı çok özlediğimi söylemem gerekiyor. Halen kendime şaşırıyorum. Çünkü o kadar insanını olduğu bir ortamda nasıl da kendimi oyunun içine kaptırıyordum anlamış değilim. Şuan iki kişi yanımda gelip ses yapsa oyunu oynayamam. Lakin o zamanlar iş farklıymış. Jeton o delikten girdikten sonra ve credit 1 olunca artık etrafta sadece siz ve oyununuz oluyordu.(Tabi bazı oyuncular, -özellikle dövüş oyunlarında- kıçınızı tekmelemek için rakibiniz olarak gelince ister istemez oyundan kopuyordunuz. Çünkü insan dayak yediğiniz kişinin tipine bakmak istiyor.)

    Neyse animemize geri dönelim çünkü eskilerden konuşmaya başlarsam inceleme çok uzun olur ve asıl amacımız kaybetmiş oluruz. Ana karakterimiz Haruo derslerinde başarısız ve vasıfsızın tekidir. Tek başarısı oyunlardır kaldı ki böyle olması gayet normal. Çünkü kendisi hayatının büyük bir kısmını oyunlara adar. Animenin en büyük odağı zamanın en popüler oyunu olan Street Fighter 2’dir. Tabi bu oyuna zibilyon tane güncelleme ve yenileme geldi. Anime en güzel yanlarından biri o yılın en popüler oyunlarına bir şekilde yer vermeleri. Harou o oyunları oynarken, o oyunları bilen bizler de geçmişe gittik. Oyunların grafiklerini görmek bile güzeldi. Bunun yanı sıra Guile’ı oyun dışında da Harou’ya taktik vermesi çok tatlıydı. Çünkü çocukluk yıllarında tüm oyuncular, o karakterleri yanlarında bir arkadaş olarak hayal etmiştir. 
     

    Animenin hep oyun kısımlarından bahsettim birazda romantizm kısmına değinelim. Benim kategori olarak pek sevdiğim bir tür olmayan bu kısım, animenin başlarında çok işlenmezse de ikinci sezonla beraber iyice animede yer ediniyor. Benim de şikayetlerim artıyor. Çünkü animenin romanztizm ve okul kısımları pek bana göre değil. Yer yer komedi de vermişler ama pek olmamış. Daha doğrusu pek benlik değil. Siz daha çok sevebilirsiniz. Bana hitap etmediği için pek keyif alamadım. Hatta bazı yerlerde elimi ileriye dahi koyup azar azar da olsa videoyu ilerlettim. Tabi burası kişisel bir kısım sizin bu kısımlardan daha çok keyif alabileceğinizi düşünüyorum. Neyse gelin birazda genel olarak eksiklerinden bahsederek incelemeyi bitirelim.

    Bence animenin en büyük eksisi çizimleri ve animasyonları. Açıkçası ben çizim tarzını hiç beğenmedim. Hele atari oyunlarının olduğu bir evrende bu çizimler hiç oturtamadım. Zaten yukarıdaki fotoğrafta bile SF2 karakterleri baya paintmiş gibi duruyor. Keza bu çizim tarzının verdiği kısıtlamala, animasyonları da neredeyse hiç ediyor. Netflix bu konuda paradan sağlam kısıtlamış gibi hissettim. Tabi benim gibi sırf oyunlar için izleyecekseniz yine izlenir. Ben keyif alarak izledim. Karakter olarak da Ana karakter dışında Harou’nun annesi de çok iyi karakter olmuştu. Her ne kadar romantizm sevmesem de konuşamayan Ono karakteri gayet tatlıydı. Oyun delisiyseniz ve geçmişi özlüyorsanız zaten her türlü gideri var. İki sezonla beraber bittiğine umut ediyorum bu animenin. Devamının gelmesi bence büyük hata olur. Oyunlar konusunda değil de özellikle Harou ve Ono’nun aşkı büyük tekrara düşmeye başladı. İki sezonda bile bu tekrarı aşamamışken üçüncü sezonun gelmesini beklemek hata olur. Lakin bu demek değil ki sizlerin eski oyunlara olan açlığınızı gidermeyeceğim. Bu animeden sonra veya önce Netflix’ten çıkma bir başka yapım olan High Score adlı belgeseli hemen yok edebilirsiniz. Böylelikle atari salonlarına özleminiz kalmayacaktır. Şimdiden sizlere bol jetonlar, zayıf rakipler diliyorum. 
     
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan