• Ekim 21, 2021

    Yönetmen: Abel Gongora, Choi Eun-Yeong, Haga Hitoshi, Igarashi Yuuki, Imaishi Hiroyuki, Kamiyama Kenji, Kimura Taku, Mizuno Takanobu, Ootsuka Masahiko
    Stüdyo: Geno Studio, Kamikaze Douga, Kinema Citrus, Production I.G, Science Saru, Studio Colorido, Trigger
    Tür: Macera, Fantastik, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 9
    Anime Puanı: 10/7.5

     
    Bu yazıyla sıra dışı bir anime serisi ile karşınızdayım. Disney+ platformunda yayınlanan ve dokuz bölümden, daha doğrusu dokuz farklı içerikten oluşan bir Star Wars anime serisi var karşınızda. Dokuz farklı yönetmen, yedi farklı stüdyo ve dokuz apayrı hikaye… İşte karşınızda Star Wars: Visions! Açık konuşayım; Star Wars evreninin anime ihtiyacını tam olarak karşılayamasa da “Star Wars animesi nasıl olurdu?” sorusuna da güzel bir cevap veriyor.

    Dediğim gibi yedi farklı stüdyonun elinden çıkma bir derleme var elimizde. Dolayısıyla her bölümün hem çizim tarzı hem de hikayesi farklı, birbirinden bağımsız. Bu yüzden Star Wars Visions için hikayesi şöyle ya da böyle diye bahsedemeyeceğim. Zaten bu yazı da incelemeden çok bir tanıtım yazısı olacak gibi:) Yapımdaki bölümlerin uzunlukları da içerikleri gibi birbirinden farklı. Kimisi sadece on dakika iken bazıları yirmi dakika kadar sürmekte. 
     

    Star Wars: Visions’da benim favori bölümüm ilk bölüm oldu. Özellikle tarzı ile beni mest etti diyebilirim. Akira Kurosawa’nın Samuray 7 eserine benzer bir hava ile renksiz tasarımı, sadece ışın kılıcının renkli olması çok hoştu. Bu arada, doğu kültürü ile Star Wars evreni çok iyi harmanlanmış. Bir bakıyorsunuz sıradan bir Japon köyündeymişsiniz gibi bir hava varken ortalıkta uzaylılar ve 3CPO benzeri droidler gezinmekte.

    Anime serisinin bölümlerinin farklı farklı olması biraz piyango havası estiriyor dersem yalan olmaz. Yani sıradaki bölümü beğenme ihtimaliniz olduğu kadar beğenmeme ihtimaliniz de var. Misal çok beğendiğim ilk bölümümden sonra ikinci bölümü çok sevemedim. Gerçi “chibi” bir Boba-Fett görmek eğlenceliydi ama müzikli temasına ısınamadım. Lakin genel olarak bir oturuşta bile bitirilebilecek bu serinin gideri var diyebilirim. 

     
    Star Wars evreni tamamen batının bir ürünü ve uzak doğunun elinden çıkma bir Star Wars’ı sanırım en fazla bu kadar görebiliriz. Çünkü hem içerik hem de karakterler bakımından Luke Skywalker veya diğer karakterleri animeye uyarlamak bana soracak olursanız tutmayacaktır. Sonuçta hamburgerden sushi yapamazsınız:) Fakat öte yandan stüdyolara buradaki gibi özgürlük verirseniz Japonya kültürü ile harmanlanmış çok güzel Star Wars hikayelerine denk gelebiliriz. Artık devamı gelir mi gelmez mi, zaman gösterecek. Bu tarz bir ikinci sezon belki yine yayınlanabilir ama tamamen özgün bir Star Wars animesi görmemiz zor gibi. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan