• Kasım 09, 2021

    Yönetmen: Tomiyasu Daiki
    Stüdyo: Production I.G, Xebec, OLM
    Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik,
    Yapım Yılı: 2013
    Bölüm Sayısı: 4
    Anime Puanı: 10/10

     
    Herkese merhabalar arkadaşlar. Bugün pek yapmadığım bir şeyi yapmak üzere buradayım. Bugün burada fanboyluk yapmaya geldim. Şakayı bir kenara bırakırsak 4 bölümlük bir Pokemon incelemesini pek aklımda yoktu. Lakin iki sebepten dolayı bu incelemeyi yazmak istedim. İlki bu anime benim favorilerimden. İkincisi ise maalesef bu animenin pek ismini duymuyoruz, özellikle de ülkemizde pek bilinen bir yapım değil. Bu iki sebepten dolayı bugün bu incelemeyi yazmaya karar verdim.

    Öncelikle şunu söylemeliyim ki pokemon izlemeyi çok önceden bıraktım. Televizyondan dublaj olarak çok izledim ama ondan sonra hiç interneti açıp güncel olarak izlemedim. Benden sonra olay bambaşka yerlere gitmiş. Hele Ash’ın son tipini görünce, eski pokemon severler olan bizlere acıdım. Ama size iyi bir haberim var bu animemizde Ash yok. Evet, ana karakterimiz Pokemon Fire Red oyunundaki gibi Red adlı çocuk. Çocukluğumda hatta büyüyünce de ara ara açıp oynadığım olan Pokemon Fire Red oyunu baz alınarak yapılmış bu anime. Oyunun yeri bende çok çok ayrı. Oyunun eksileri tartışılır ama benim aldığım keyif hiç tartışılmazdı. Yani o yaşımızda Pokemon yakalamak yetiştirmek inanılmazdı. Animenin konusu da zaten Pokemon Fire Red oyunu ele alıyor. Ash gibi değil, Red’in olması gerektiği gibi “Gotta Catch 'Em All” konseptini, yani tüm pokemonları yakalaması ve pokedex’i tamamlaması lazım. Bununla beraber 8 rozet ve Elite Dörtlüyü yenmesi gerekiyor. Tabi bu söylediklerim oyun içinde gerekli. Yani oyunları oynamış biri olarak aslında sizin hikayeniz bu animede işleniyor. Tabi unutmadan hikayemizde zırt pırt ortaya çıkan gıcık hareketleriyle daima bizim bir adım önümüzde olan Green’ı karakterini de unutmayalım. 
     

    Şimdi gelelim animemize neden bu kadar yüksek puan verdiğime. Animeye yüksek vermemim tek sebebi duygularım ve animenin bana verdiği keyif. Şöyle ki Red karakteri de tıpkı benim gibi Charizard’ı ile yola devam ediyor. Bir nevi çocukken oynadığım piksel grafikli sıra tabanlı oyununun animasyon halini izliyor gibiydim. Halen ara sıra bazı sahnelerini açar izlerim. Çünkü çocukken çok vakit geçirdim bu oyunla. Normal olarak hayalini de çok kurdum Pokemonların ve olayların. Şimdi bu anime gelmiş, hayalimdeki görseli çok güzel çizimlerle önüme sürüyor. Nasıl sevmeyeyim ki? Pokemon Fire Red oynamış herkes bu animeyi çok çok sevecektir. Onun dışındakiler de kötü bulmayacaktır. Çünkü güzel bir hikayesi var. Evet, farkındayım, sadece 4 bölümü var. Hatta ikinci bölüm ortalama bir bölüm ama kalan bölümler çok güzel. Charmender ile çıkılan bu yolcuğun sonu da gayet tatlı bitiyor.

    Animenin eksileri yok değil. Pokemonların çizim ve animasyon kaliteli çok yukarıda olsa da aynı cümleleri insan çizimleri için söyleyemeyeceğim. Bunun yanı sıra en büyük şikayetim şu: Abi gözünüzü seveyim 4 bölüm nedir ya? İnsan azıcık uzun yapar şunu. Biz doyamadık bu animeye. Sadece 4 bölüm olmasına rağmen 10 puanı verdim çünkü izlediğim her saniyeden aşırı keyif aldım. Normal bir izleyici 7-8 verebilir Bunu da gayet olumlu karşılarım. Ama şundan eminim, Pokemon Fire Red’i çokça severek oynamış biri bu animeye düşük vermez. Verirse de bölüm sayısı çok az olduğu için verir. Zaten oyun fanları için yapılmış ve bence gayet başarılı da oyunu yansıtmış. (Charmender ile ilk eğitmen Brook’u yenmek çok zor. Anime bunu bile çok güzel işlemiş) Oyunu hiç oynamamış olsanız bile bir bakmanızı tavsiye ederim. Öyle çok Pokemon hayranı olmanıza da gerek yok. Kafa dağıtmalık çıtır çerez bir şeyler arıyorsanız bakabilirsiniz. Neyse fazla uzatmak istemiyorum zaten yeterince animeyi övdüm bence. Evet, bu incelemem de baya bir kişisel olarak görüş sunduğumun farkındayım ama anime, benim duygularımı çok harekete geçiren bir yapım oldu. Ya abi animenin başındaki ve sonundaki oyunu kaydet ekranı bile çok tatlı. Neyse umarım sizler de benim gibi keyif alarak izlersiniz. Bir sonraki “sözde” objektif incelememde görüşmek üzere. :D 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan