• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Takahiro Omori
    Stüdyo: Brain's Base
    Tür: Macera
    Yapım Yılı: 2007
    Bölüm Sayısı: 13 + 3
    Anime Puanı: 10/9



    Baccano, kelime anlamı olarak İtalyancadan gelmekte ve karışıklık anlamına geliyor. Baccano adlı kısa anime serisi roman yazarı Ryogho Narita’nın eserlerinden çevrilme. Seri kronolojik olarak ilerlemese de 1711 yılında bir grup simyacının ölümsüzlüğü araması ile başlıyor. Simyacılar denize açıldıkları gemi ile iblisi çağırırlar ve ondan ölümsüzlüğün iksirini alırlar. Böylelikle gemide bulunan ve iksiri içen herkes ölümsüz olur. Akabinde seri esas tarihi olan 1930 ve 1932 yılları arasına geçiyor. Yani Baccano’nun geçtiği tarihler Amerika’nın 30’lu yıllarının başlangıcı. Artık kader mi dersiniz veya şans mı bilinmez ama yaklaşık 200 yılı aşkın süre sonra ölümsüzler yeniden bir araya gelir. Bunların kimisi mafya üyesi, kimisi mafyaya karşı gelen bir çete, kimisi kaçak, kimisi hırsız ve hatta kimisi tesadüfen ölümsüz olmuştur. Bu insanların bazıları 1930 yılında bazıları 31 yılında ve bazıları da 32 yılında karşılaşır ve garip olaylar zinciri başlamış olur. Üstelik her yılın birbirleri ile ilişkisi bulunmaktadır.

    Baccano’da başkahraman diye sorarsanız bende öyle birisi yok derim. Çünkü sizlere fazla gelebilir ama Baccano’da 18’i başkarakter olmak üzere 29 karakter bulunmakta. Çoğu ölümsüz olan bu karakterlerin her birinin hikayeleri, geçmişleri ve kişilikleri farklı. Benim favori karakterlerim ise Ladd ve Miria. Ladd Russo bir mafya üyesidir ve insan ancak bu kadar psikopat olabilir. Miria ise Isaac ile beraber hırsızdır ama çok komiktir hele ki bir sesi var ki inanılmaz. Bunların dışında Maiza, Firo, Rail Tracer, Jacuzzi, Czes, Ennis gibi birçok kendine has kişilikleri ile karakterler bulunmakta ve Baccano adlı anime bunları dediğim gibi bazı karmaşıklıklar sonucu bir araya getiriyor.

    Baccano açıkçası beklentilerimin çok üstüne çıkan inanılmaz değişik ve sürükleyici bir anime. Görüntü kalitesi olarak mükemmel ve müzikleri 30’lu yılların atmosferini inanılmaz güzel yansıtıyor. Ayrıca 13 bölümden sonra devamı niteliğinde yarımşar saatlik 3 adet ova diye tabir edilen bölümler bulunmakta. Kısacası eğer kaliteli bir anime arıyorsanız Baccano!’ya bir göz atmanızı öneririm. Tabi ek bölümleri de unutmayın.

    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Üstad sağolasın. Sen de olmasan yaşam kaynağımız olan animelerimiz hakkında önbilgi sahibi olamayacaktık.

      YanıtlaSil
    2. Bu siteyi keşfedip,incelemelerini okuyup,kafama yatanların ilk bolumune bakıp begenirsem devam ediyorum. Baccano bana cowboy bebop u hatırlattı.muzikleri,çizimi, isaac&Miria ikilisinin halleri cowboy bebop,un başındaki ödül sunucularina benziyor.
      İnsanin ağzında tarif edilemeyecek tat bırakan bir dizi.duzensiz tarih gidiş gelişleri çok iyi kurgulanmış. Benim favori karakterlerim isaac ve miria ikilisi oldu.gerilimi bir şekilde yok edip komediye ceviriyordular.ikinci olarak da rail tracer.dizide işlenen kahramanlardan çok daha üstün ve öne çıkan bir karakter.tabiiki onun ileri çıkma debebi de Ladd.dizinin bir 60-80ler arası gemi seyahati versiyonu çıksa, süper olurdu.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan