• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Shinchiro Watanabe
    Tür: Macera, Dram, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 1998
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/9.5



    Cowboy Bebop’ta hikaye yakın gelecek olan 2071 yılında geçmektedir. Lakin senaryo elli yıl öncesine de dayanmaktadır. Tam elli sene önce 2021 yılında, dünyalar arası yolculuk yapılabilir hale gelmiştir. Bu yolculuklarda galaksiler arası ulaşımı sağlayan atlama ağları vardır. Ayda bulunan bu atlama ağlarından biri teknik bir arıza sonucu havaya uçar ve aydan kopan büyük bir parça dünya atmosferine girer. Atmosferde paramparça olan ve meteor taşlarına dönüşen büyük ay kütlesi, dünya üzerinde yaşamayı nerdeyse imkânsız hale getirmiştir. Çünkü dünyanın büyük bir bölümüne meteor taşları düşmektedir. Bu büyük felaketten hayatta kalan insanlar ya meteor düşmeyen nadir yerlere göç etmek zorunda kalmışlardır yada dünya dışına, Jüpiter, Mars, Venüs veya ufak uydulara taşınmışlardır. Dediğim gibi konu, elli sene sonrası olan 2071 yılında devam etmektedir.

    Geçmişi pek bilinmeyen ve anlatılmasından da haz etmeyen Spike Spiegel ve eski polis dedektifi olan Jet Black, emektar Bebop isimli uzay gemileri ile galaksinin bir ucundan diğer ucuna uçarak para karşılığı haydutları, hırsızları ve katilleri avlıyorlardır. Tabi her av kolay geçmiyordur. Nitekim bazen verdikleri maddi zarar aldıkları para ödülünden daha çok olabiliyor.

    Spike ve Jet’in Bebop ekibine ilerleyen bölümlerde zeki ve tatlı köpek Ein, Spkie’ın “erkek Fatma” olarak tanımladığı güzel ve çekici Faye Valentine ve bilgisayar zekâsı bayağı bir yüksek olan hınzır Ed katılmaktadır. Ekip tamamlanınca ortaya trajikomik ve sürükleyici bir macera çıkmaktadır. Görsel olarak Cowboy Bebop, 2000’li yılların anime serilerinden biraz geride kalsa da kendine has bir güzelliği ve atmosferi bulunmakta. Buna karşın müzikleri ise bir hayli iyidir. Ellili altmışların jazz müziklerinden klasik rock müziklerine kadar birbirinden ilginç ve çekici müzikler seride bolca kullanılmıştır.

    Bilinmesi Gerekenler
    •Cowboy Bebop’un “Knockin' on Heaven's Door” adında yaklaşık 1 saat 54 dakika süren uzun metraj bir anime filmi bulunmaktadır.

    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Gelmiş geçmiş en iyi anime.
      İngilizce dublajı Japoncasından çok daha iyidir.

      Not: Bir önceki mesajımı düzenlemek isterken nasıl olduysa sildim.

      YanıtlaSil
    2. Zor beğenen biri olarak tam puan hak eden bir anime idi özgünlük fışkırıyor. Çizimler efsane diğer animeler gibi saf Japon kültürü yok çeşitlilik çok + senaryo, senaryonun işlenişi sahneler karakterler muazzam. Konu, karakterler, senaryo tamamen kendine özgü zaten sırf buradan bir 9 puan alıyor kalan 1 puanı da o efsane finali sayesinde hak ediyor.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan