• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Tensai Okamura
    Tür: Dram, Aksiyon, Doğaüstü
    Yapım Yılı: 2007
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/8



    Yaklaşık on yıl önce Tokyo’da “Cehennem Ağzı” olarak adlandırılan doğaüstü – paranormal bir geçit belirmiştir. Cehennem Ağzı ortaya çıktığı andan itibaren de gökyüzü ve yıldızlar kaybolur ve onların yerinde sadece boşluk oluşur. En önemlisi ise Cehennem Ağzı’nın çıkışından sonra etrafta tuhaf yetenekli insanlar belirlemeye başlamıştır. Bu insanlara Yüklenici adı verilmiştir ve dendiğine göre insan duygularından mahrumdurlar ve özel yetenekler sahiptirler. Örneğin kimisi yer çekimini kontrol edebiliyor, kimisi ışınlanabiliyor, ateş veya elektrik çıkarabiliyordur. Bununla beraber bu yüklenicilerin güçlerini her kullandıklarında ödemeleri gereken bir bedel vardır. Bu bedeller de yetenekler gibi oldukça tuhaftır. Mesela belirli sayıda haşlanmış yumurta yemek, sigara içmek, daha hızlı yaşlanmak, taş sıralamak, kendine zarar vermek bunlara örnek olabilir. Hükümet ise insanların panik olmaması ve korkmamaları için yüklenicileri gizli tutarak izlemeye almıştır. Yine yüklenici medyumların yardımı ile kurulan bir tesis ile gökyüzüne sahte yıldızlar yerleştirilmiştir ve bu her yıldız bir yükleniciyi temsil etmektedir. Eğer yıldız çok parlarsa yıldızın sahibi yüklenici güç kullanıyor demektir. Eğer yıldız kayar ise bu yüklenicinin ölmüş olduğu anlamına gelir. Ayrıca hükümet yüklenicilerin varlığından haberdar olan sivil vatandaşların ise hafızalarını silmektedir.

    Darker Than Black serisi Cehennem ağzının ortaya çımasından on yıl sonrasında başlıyor. Hikâyenin etrafında döndüğü kişinin adı Hei’dir ve kendisi bir yüklenicidir. Kendisi hakkında pek fazla bir şey bilmediği bir örgüt için çalışmaktadır ve bu çalışmada ona iki yüklenici daha eşlik etmektedir. Hei’in geçmişi pek bilinmemektedir ama bölümler ilerledikçe Hei’in sıradan bir yüklenici olmadığı ortaya çıkıyor. Dediğim gibi Hei’e iki yüklenici daha eşlik ediyor. Birisi bedenini kaybetmiş olan ve bir kedinin bedeninde yaşayan Mao’dur. Mao’nun gücü tüm hayvanların bedenlerine girerek onları kontrol etme, içgüdülerine sahip olmaktır. Diğer yüklenicini adı Yin’dir ve o biraz farklıdır. Gözleri görmeyen Yin medyum bir yüklenicidir ve onun görevi hedefin yerini saptamaktır. Son olarak Hei’e görevlerini veren ve normal bir insan olan Huang var. Eskiden polis olan Huang’ın ortağı bir yüklenici tarafından öldürülmüştür ve bu yüzden yüklenicilerden pek haz etmemektedir.

    Darker Than Black, konu olarak kendine has bir içeriğe sahip. Fakat ilerleyen bölümlerde konu dallandıkça dallanıyor ve kafanızda soru işaretleri artıyor da artıyor. Nitekim seri son bulduğunda pek fazla tatmin olamıyorsunuz ve kafanızdaki birçok soru ile kalakalıyorsunuz. Görsel olarak anime bir hayli iyi ve şiddet miktarı fazla olmasa da dökülen ve fışkıran kanlar her daim karşınıza çıkıyor. Müzikler bakımından da seri için vasatın üzerinde diyebiliriz. Sonuç olarak ben Darker Than Black biraz karmaşık yapısı ile iyi bir anime ve izlemenizi de tavsiye edebilirim.

    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan