• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Shin Itagaki
    Animasyon: Hisashi Abe, Capcom
    Tür: Gerilim, Drama, Korku
    Yapım Yılı: 2007
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7.5

    Devil May Cry, Capcom’un aynı adlı Aksiyon – Gerilim tarzı oyunundan doğma bir anime. Konu bütünlüğü olarak oyunlar ile paralel giden anime de tanıdık yüzlerin yanında yeni karakterlerle de tanışıyoruz.

    Serinin başkahramanının adı Dante. Kendisi İblis olmasına rağmen Şeytani dünyaya baş kaldıran ve insanlığın yanında yer alarak, onlar için savaşan efsane Sparda’nın ve normal bir insan olan Eva’nın oğlu. Dante’de tıpkı babası gibi iblisleri dünyadan silmektedir ve bunu meslek bile edinmiştir. On iki bölümden oluşan anime serisinin her bölümünde Dante bir görev yapmaktadır ve kötü güçlere karşı savaşmaktadır. İblis avlamak dışında Dante’nin üç tane çok sevdiği hobisi vardır; bunlar pizza ve “Stravbery Sunday” adındaki dondurmayı yemek ve uyumaktır.

    Seride Dante’ye oyunlardan tanıdığımız Trish ve Lady eşlik ediyor. Trish, şeytani dünyanın en büyük krallarından biri olan Mundus tarafından Dante’yi kandırması için yaratılmıştır. Bu yüzden Trish, Dante’nin ölen annesine büyük derecede benzemektedir. İlk oyunda düşman olarak karşımıza çıkan Trish sonradan Dante’nin dostu ve ortağı olur. Seride ise Trish hala iyi taraftadır ama Dante ile Devil May Cry’da artık beraber çalışmamaktadırlar. Lady’de tıpkı Dante ve Trish gibi iblis avlamaktadır. Dante ile samimi olmasalar da iyi arkadaştırlar ve Lady’nin işi gücü Dante’den önce iblisleri bizzat halletmektir. Ayrıca Dante’nin Lady’ye epey bir borcu vardır. Yeni karakterler olarak ise karşımıza Patty ve Morrison çıkıyor. Patty öksüz ve yetimhanede büyümüş bir kız çocuğudur. Dante’nin serideki ilk görevi kızı kurtarmaktır. Zaten böyle tanışıyorlar. Dante, Patty’yi kurtardıktan sonra Patty Devil May Cry ofisinde kalmaya başlar ve Dante’nin bolca başının etini yer. Morrison ise serinin bir nevi işveren unvanını taşımakta. Seride Dante’ye sıkça iblis avlama işleri getirerek para kazanmasını sağlar.

    Anime dediğim gibi 12 bölümden oluşuyor ve kalite olarak oldukça yüksek bir seviyede. Çizim ve belirli efektler üst düzeyde olmasına karşın iblisler çok daha ürkütücü ve kaliteli olabilirdi. Devil May Cry’ın oyunlarını sevdiyseniz animesini de seveceksinizdir. Eğer oyununu oynamış olmasanız bile Devil May Cry’yı izleminizi tavsiye ederim


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan