• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Masaaki Yusa
    Stüdyo: Madhouse Studios
    Tür: Gerilim, Fantastik
    Yapım Yılı: 2006
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/6.5


    Çok eski zamanlardan, dünyanın oluşumundan bu yana Shokujinki adı verilen ve insan yiyen yaratıklar dünya üzerinde yaşamaktadır. Bu yaratıklar genelde insan kılığında, karanlık köşelerde yaşarlar ve avlarını tek başlarına kaldıklarında canavar kılığına, yani gerçek kılıklarına bürünerek yerler. Japonya’da ise yine nesilden nesle aktarılan Kifuuken adlı dövüş sanatı ile kılıç ustaları et yiyen canavarları avlamaktadırlar. Kifuuken dövüş stilini kullanan kılıç ustaları nesiller boyu bu canavarların peşine düşmüşlerdir. Kifuuken’in en tehlikeli ve etkin silahı ise Kemonozume adlı tekniktir. Bu teknikte kılıç ustası kendi kollarını keserek canavarın kollarını adeta kendine bağlar ve onun gücünü alır.

    Kemonozume’de hikâye günümüz Kifuuken dövüş okulunda geçmektedir. Kifuuken’in varisi olan Toshihiko Momotota yetenekli bir kılıç ustasıdır. Günün birinde karşısına Yuka adında genç bir kız çıkar ve ona âşık olur. Fakat çok geçmeden Yuka’nın aslında bir et yiyici canavar olduğu ortaya çıkar ve Toshihiko aşkını seçerek Yuka ile Kifuuken’den kaçar. Özetle Kemonozume’de Toshihiko adlı kılıç ustasının bir et yiyici canavar ile olan ilişkisi ve kaçışı anlatılmaktadır.

    Kemonozume’nin en ilgi çekici özelliği kullanılan çizim tekniği. Başlarda garip gelse de garip çizimler aslında seriye çok yakışmış. Caz kıvamındaki müziklerde hiç fena değil. Fakat senaryo ve atmosfer bazen çok durağan oluyor. Yani zaten 13 bölüm olan serinin bazı bölümleri sıkıcı olabiliyor. Son olarak animenin tamamı ile yetişkinlere hitap ettiğini söylemekte fayda var.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan