• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Hiroshi Ishidori
    Tür: Romantik, Komedi, Okul
    Stüdyo: Tv Tokyo
    Yapım Yılı: 2005
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/8.5




    Peach Girl’de kahramanımızın adı Momo Adachi. Ortaokulda yüzme takımında bulunan Momo, liseye gitmektedir. Momo’nun en büyük derdi teninin çabuk bronzlaşmasıdır. Birde yüzmeyi çok sevdiğinden teni sürekli bronzdur ve çabuk dikkat çekmektedir. Bu yüzden onu tanımayanların çoğu onu solaryuma giden, her gün başka erkeklerle takılan “playgirl” olarak nitelendirilen bir kız zannetmektedir. Momo’nun en iyi arkadaşı olan Sae ki aslında tüm bu kötü izlenimlerin yayılmasına sebep olan kişi, oldukça dedikoducu, kendini beğenmiş bir tiptir. Momo ne beğeniyorsa onu ilk Sae alır ve bu sefer daha da ileriye giderek Momo’nun küçüklüğünden beri sevdiği Touji’yi elinden almaya çalışır. İşin içine birde Momo’dan hoşlanan ve tüm kızların peşinden koştuğu Okayasu girince tam bir curcuna başlar. Sae Momo’ya öyle oyunlar oynar ki tüm okul aslında Touji’nin Sae’in sevgilisi olduğunu ve Momo’nun onu ondan çalmaya kalktığına inanır. Kısacası Momo’nun başı Sae ile büyük derttedir ve gerçekleri gün ışığına çıkarmak zorundadır.

    Peach Girl’in konusu özetle Türk filmi gibi. Ortada masum bir kız vardır ve cadaloz olan fesatlığından onun her şeyini elinden çalmaya çalışmaktadır. İşin komik yanı senaryonun ilerleyişi gerçekten Türk filmi gibi, Momo’nun başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmez. Bir kız bu kadar mı şansız, talihsiz olabilir. Birde bölümler ilerledikçe olaylar kendini tekrarlıyormuş gibi bir izlenime kapılıyorsunuz ve tam işler düzelirken şansız Momo’nun başına gelenler işleri başa sarıyor. Demek istediğim konu işleniş açısından biraz abartılmış.

    Görsellik bakımından Peach Girl tam bir şölen. Serideki erkekler Momo’yu esmer olduğu için yadırgıyor olabilir ama benim şu ana kadar gördüğüm en güzel anime karakterlerinden biri diyebilirim. Müzikler ise biraz vasat gibi. Çok iyi değiller ama kötü de değiller. Sonuç olarak aşk çekişmelerini seviyorsanız ve eğlenceli bir macera arıyorsanız Peach Girl’i herkese tavsiye ederim.

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. bu animenin kapanis müziğine hastayim..konusunu da begenmistim. okayasu ve momo guzel bir dinamik yakalamislardi. bir tek Sae'nin yaptiklari ve hic bir sey olmamis gibi davranmasi cok can sıkıcı.. (:

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan