• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Junji NISHIMURA
    Tür: Dövüş, Tarihi, Doğaüstü
    Yapım Yılı: 2002
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/7.5



    Samurai Deeper Kyo, bizleri 1604 yıllarındaki Japonya’ya götürüyor. Olaylar Toyotomi ve Tokugawa boyları arasında geçen Sekigahara savaşı ile başlıyor. Binlerce adamı öldürdüğü için korkulan bir samuray olan ve “Demon Eyes”, yani Şeytan Göz olarak anılan Kyo, Sekigahara savaş meydanında kendine göre bir rakip bulur. Karşısındaki samurayın adı Kyoshiro Mibu’dur ve diğer insanların aksine Kyo’dan ve kıpkırmızı gözlerinden korkmamaktadır. İkisi ölümüne bir mücadeleye girdiği sırada doğaüstü güçleri olan kişilerin yardımı ile savaş meydanına bir göktaşı düşer ve Kyo ile Kyoshiro ortadan kaybolurlar. Savaştan dört yıl sonra Sanada Ninjaları tarafından Kyoshiro’nun izi bulunur. Kendisi köyden köye gezerek ilaç dağıtmakta ve yaralılara yardım ederek para kazanmaktadır. Ama ne Sekigahara’yı nede Kyo’yu hatırlıyordur. Yolculuğu sırasında ödül için hırsızları avlayan Yuya Shiina ile yolları kesişir ve başka kötü güçlerde araya girince Kyoshiro’nun bedeninde ansızın Kyo beliriverir. Kısa bir süre sonra olaylar anlaşılır. Kyo, Kyoshiro’nun bedeninde hapsolmuştur. Kyoshiro’nun bedenini tamamen ele geçiren Kyo’nun artık tek bir hedefi vardır, o da kaybolan bedenini bulmaktır. Lakin Kyo’nun bedeninin peşinde sadece o yoktur.

    Kyoshiro’nun bedenindeki Kyo’ya bu yolculukta bahsettiğim gibi Yuya Shiini eşlik etmektedir. Yuya dövüşmesini ve kılıç kullanmasını bilmese de ödül için hırsızları yakalamaktadır. Ayrıca Kyo’nun başına konuşan bir milyon Yen değerindeki teklifte ilgisini çekmektedir. Tek güvencesi ağabeyinden kalan silahıdır. Kyo’ya uzun yolculuk esnasında mızrak ustası Benitora, gizemli Migeira ve Sanada boylarından Yukimura, Sasuke ve Saizo eşlik etmektedir

    Anime serisi 26 bölümden oluşmaktadır ve görüntü kalitesi ortalamanın üzerindedir. Konu bütünlüğü ve bölümlerin arasındaki bağ oldukça kuvvetlidir. Böylece bir bölümden diğerine geçerken bir boşluk hissetmiyorsunuz. Son olarak animenin müzikleri ise daha iyi olabilirdi diyelim ve yazımızı bitirelim.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan