• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Hirotsugu Hamazaki
    Tür: Psikolojik, Bilimkurgu, Dram
    Stüdyo: Madhouse Studios, Fuji TV
    Yapım Yılı: 2003
    Bölüm Sayısı: 22
    Anime Puanı: 10/4




    Hikâyenin başında Lukkus şehri üç bölgeye ayrılmıştır. Bunlar Organo’lar, Union’lar ve Racan’lardır. Organo örgütü mafya tarzında ve Texhonlyze adındaki yapay vücut parçalarını üretmektedir. Bunlar insanların kopan kol, bacak gibi yerlere sentez edilen yapay protezlerdir. Organo’ların başkanı Onishi’ye göre O, yapay güneşi ve kaynakları ile Lukkus şehrinin sesini duymaktadır ve şehre barış getirmeye çalışmaktadır. Union’lar ise Organo örgütü ve Texhonlyze’a vücudu ve ruhu bozduğu için karşı olan bir tarikattır. Racan’lar da çoğu Texhonkyze parçaları kullanan genç asilerden oluşmaktadır ve özgürlükleri dışında pek bir şey umurlarında değildir.

    Böyle bir dünyada Ichise adında pek fazla konuşmayan bir genç ödül karşılığı dövüşlere katılmaktadır. Bir gün dövüş sonrası dövüşleri düzenleyen adamın kız arkadaşı, adamın karşısında (nasıl bir ilişki ise) Ichise ile birlikte olur ve ilişki sırasında kadın parmağını Ichise’nin gözüne batırır ve Ichise’de kadını fırlatır. Buna sinirlenen adam Ichise’ye çok büyük bir ceza verir. Ichise tek kolunu ve bacağını kaybeder. Ölüme terk edilmiş olan Ichise’yi bir başka örgüt olan Class’tan Doc kurtarır. Class, Lukkus’ta olanlardan ziyade dış yüzeyde olanlarla ilgileniyordur ve Doc’ta Texhonlyze üzerinde çalışmalar ve deneyler yapmaktadır. Böylece Doc Ishise’ye texhonlyze kol ve bacaklar takar. Ayrıca Ichise’nin yapay protezleri özeldir çünkü ölen annesinin hücrelerinden oluşmaktadır. Fakat Ichise protezlerini benimsemek istemez ve Doc’un laboratuarından kaçar. Doc’un isteği ile de Organo örgütü peşine düşer.

    Texhonlyze’ın konusu açıkça biraz karışık. Çünkü çok fazla çekişme ve hesaplaşma mevcut. Yani ipin ucunu bir yerde kaçırırsanız toparlanması zor oluyor. Görsel olarak ise aşırı şiddet ve cinsellik göze çarpıyor. Yani bu anime 18 yaş ve üzerine hitap ediyor. Müzikleri ise belki de serinin en güzel tarafı diyebilirim. Sonuç olarak Texhonlyze çok ağır ilerliyor ve biraz fazla karışık olması atmosferi epey bir bayıyor. Özetle Texhonlyze maalesef beklentilerimi karşılayamadı.

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. galiba son yada ondan bir önceki bölüm Ichise Docu odada bırakıp giderkenki sahne bana hep efsanevi gelmiştir.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan