• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Shukou Murase
    Stüdyo: Bandai Visual, Sunrise
    Tür: Dram, Aksiyon, Doğaüstü
    Yapım Yılı: 2002
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/9


    Animenin adından da anlaşılacağı gibi serinin kahramanının adı Robin. Robin, Japonya’da doğmuş ama Katolik kilisesi tarafından İtalya’da büyütülüp eğitilen bir “craft” kullanıcısıdır. Bu gücü ile “witch” yani cadı olarak adlandırılan insanüstü güçlere sahip olan tehlikeli kişileri avlamak için eğitilmiştir. Craft’lardan ve cadılardan daha ayrıntılı bahsetmek gerekirse; aslında ikisi arasında pek fark yoktur, biri avlayan, diğeri avdır. Her insanın genetiklerinde cadıya dönüşme olasılığı vardır ve bu olasılığı yüksek olanlara “tohum” denilmektedir. Tohum olan her cadı adayı ve cadılar “STN” adı verilen bir örgüt tarafından izlenmektedir ve tehlike oluşturuyorlarsa avlanmaktadır. Polis vb. kuruluşlarla iş birliği yapan ama kendisinden fazla bilgi sızdırmayan bu örgün hemen her ülkede cadıları izleyen farklı bir bürosu bulunmaktadır. Her cadının veya craft kullanıcısının yeteneği farklıdır. Kimisi düşünceleri okumak veya hissetmek gibi zararsızken, kimisi ölümcüldür. Robin’in gücü ise yoktan ateş yaratabilmektedir.

    Anime, Robin’in Japonya’ya gelip STN-J’ye katılması ile başlıyor. Kâğıt üzerinde STN-J için ölen bir avcının yerine gelmiş gibi gözükse de aslında ana üs (Solomon) tarafından gizli bir görev için gönderilmiştir. Çünkü STN-J şubesi cadı avlamakta “orbo” adı verilen bir madde kullanmaktadır ve cadılar bu maddeyi kullanan birisine güçleri ile zarar verememektedir. Orbo’nun daha da geliştirilmesi taraftarı olan STN-J Başkanı Zaizen ile ana üs Solomon arasında sürtüşmeler yaşanmaktadır ve Robin’in görevi de orbo’nun gerçek yüzünü aydınlığa kavuşturmaktır. Tabi görevler her zaman istenildiği gibi gitmiyor. Robin STN-J’de Amon ile tanışır ve olaylar bambaşka bir yöne seyir alır.

    Witch Hunter Robin içerik bakımından Darker Than Black ile benzerlikler gösteriyor. İki seride de insanüstü güçlere sahip kişiler vardır ve iki seride de bu kişiler diğer insanüstü güçleri olanlar tarafından alt edilmektedir. Witch Hunter Robin’de ise olaylar daha karmaşık gelişiyor. İlk bölümler formalite icabı tekdüze ilerlese de ilerleyen bölümler daha derin ve karmaşık bir hal alıyor. Robin’in geçmişi ve aslında kim olduğu derken, STN-J’in aslında neyin peşinde olduğu falan derken kendinizi derin bir karanlığın içinde buluveriyorsunuz. Nitekim her sorunun cevabı anime bitince cevaplanıyor tabi bir başka soru işareti ile seri son buluyor. Bunun ne olduğunu burada söylemek istemiyorum ama genel olarak Animenin sonu iyi bitiyor diyebilirim. Görsel bakımından seri oldukça başarılı olarak çıkıyor karşımıza. Karakterler bir hayli ciddi ve mekân tasarımlarında soluk ve karanlık tonlar tercih edilmiş. Müziklerde gayet iyi durumda, özellikle açılış parçası çok güzel ama kapanış parçası için aynı şeyleri diyemeyeceğim. Sonuç olarak Witch Hunter Robin iyi ve sizi sıkmayacak bir anime. İzlemenizi tavsiye ederim.

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan