• Eylül 25, 2009

    Yönetmen: Akira Sugino
    Stüdyo: Studio Pierrot
    Tür: Spor
    Yapım Yılı: 1986
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/7.5



    Captain Tsubasa serisini dünyada bilmeyen yoktur. Fakat Kickers, tam adıyla Ganbare Kickers dersek çok az kişi bu animenin ismini duymuştur. Captain Tsubasa’nın yayınlandığı dönemde ekrana sürülen ve gölgesinde kaldığı için tutulmayan Kickers, buram buram taklit koksa da Almanya’da benim ilk izlediğim aniemelerden ve aslında oldukça eğlenceli bir seriydi.

    Serinin kahramanı Gregor'un (Orijinal adıyla Kakeru Daichi) taşınması ile başlıyor. Gregor, eski semtinde ünlü "Falcons" takımının bir üyesidir fakat küçük olduğundan daha sahaya hiç çıkmamıştır.Gregor ve ailesi yaşayacakları yeni şehirlerine vardıklarında, Gregor okuyacağı okulun takımı olan Kickers’e katılmak için sabırsızlanmaktadır. Fakat Gregor’u büyük bir sürpriz beklemektedir. Kickers takımı hiç galibiyet alamayan, en son maçlarını da “Red Devils” lakablı semtin en güçlü takımına karşı 21-0 kaybetmişlerdir. Bu yüzden de Kickers takımı dağılmanın eşiğindedir. Gregor, Kickers’in kalecisi ve kaptanı olan Mario (Masaru Hongo) ile tanışır ve onlara moral vermeye çalışır. Ayrıca Red Devils’lere karşı bir maç teklif etmek için yola koyulur. Red Devils’lerin kaptanı ve aynı zamanda kalecisi Victor (Hikaru Uesugi), Gregor’un üzerindeki Falcons formasını görünce hemen maç teklifini kabul eder ama Gregor artık Kickers’ler için oynadığını söyleyince işin yüzü değişir. Gregor sonuçta onları ikna etmeyi başarır ve Kickers – Red Devils arasındaki maç 10-1 Red Devils’lerin üstünlüğü ile son bulur. Lakin bu skor bile Kickers için mucize niteliği taşır. Çünkü yenilmez denen, efsane sıfatı takılan kaleci Victor, Gregor’dan bir gol yemiştir. Böylelikle Kickers takımı cesaretlenir ve yeni oyuncuları Gregor ile takımlarını düzlüğe çıkarmaya karar verirler.

    Kickers serisine dikkatlice bakarsanız aslında Captain Tsubasa’ya çok benzediğini görebilirsiniz. İki seride de yeni taşınan bir oyuncu mevcut ve iki seride de hemen hemen takım sıfırdan yükselmeye başlıyor. Ayrıca Genzo ile Mario arasındaki fiziksel benzerlik gözden kaçmıyor. Fakat dediğim gibi her ne kadar taklit olsa da aslında Kickers karakterleri ve atmosferi ile kendine has bir stile, güzelliğe sahip. Görsellik bakımından da seri eski olduğundan öyle ahım şahım değil ama elbette ki izlenebiliyor. Ayrıca şutları ve hareketleri bakımından da biraz daha gerçekçi.

    Sonuç olarak küçük Gregor veya Daichi’yi, kulağınıza hangi ismi daha uygun geliyorsa artık izlemenizi mutlaka tavsiye ederim. Hatta Captain Tsubasa’nın kısa versiyonu bile diyebilirim bu seriye.
    Son olarak, ilginçtir ki anime kendi ülkesinde Tsubasa'nın gölgesinde kaldığı için 21. bölümde yayından kaldırılmış. Tam olarak, yani 26 bölüm olarak sadece Almanya ve yanlış bilmiyorsam İspanya'da yayınlanmış.

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Genede güzel başladım seriye arada bir kısa animeler iyi oluyor :D

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan