• Ekim 28, 2009

    Yönetmen: Tetsuro Araki
    Stüdyo: Madhouse Studios
    Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim, Fantastik
    Yapım Yılı: 2008
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7



    Kurozuka adlı anime oldukça ilginç bir senaryoya sahip. Seri 12. yüzyıl Japonya’sında başlıyor. Kuro ve hizmetlisi Benkei, Kuro’nun abisi Yoshitsune’den kaçmaktadır çünkü o, Kuro’nun canını istemektedir. Kaçışları esnasında Kuro ve Benkei, dağların ortasında bir kulübenin yanan ışıklarını görür ve sığınmak için oraya giderler. Kulübede Kuromitsu adında bir bayan tek başına yaşamaktadır. Kuro ve Kuromitsu çok geçmeden birbirlerine âşık olurlar ve Kuro, Kuromitsu’nın karanlık sırrını öğrenir. Kuromitsu ölümsüzdür ve kan içerek bedenini yenileyebilmektedir. Birkaç gün sonra kulübe saldırıya uğrar ve Kuro ölümcül bir yara alır. Kuromitsu’da Kuro’nun hayatını kurtarmak için ona kanından içirir ve Kuro da böylelikle ölümsüz olur. Kuro bu saldırıdan kurtulur ama Red Army tarafından kandırılan Benkei’in saldırısına maruz kalır. Benkei, Kuro’nun kafasını keser ama Kuro ölümsüz olduğu için ölmez ama kendinden geçer.

    Kuro kendine geldiğinde zaman çoktan değişmiştir. Aradan tam bin yıl geçmiş ve dünya altüst olmuştur. 22. yüzyılda, Kuro’nun kendine gelmesinden yaklaşık yirmi yıl önce dünyaya dev bir göktaşı çarpmak üzereyken gelişmiş milletler göktaşına füze yollamış fakat füzeler diğer ülkelere düşmüş ve hayat altüst olmuştur. Japonya’da ise halk Red Army adlı örgütün pençesinde çaresizce yaşamaktadır. Çok geçmeden Kuro, Haniwa adındaki Red Army’e karşı isyan eden örgüte katılır çünkü Kuromistu’nun ölümsüz olduğu için Red Army’nin elinde olduğu düşünülmektedir.

    Kurozuka’da 12 bölüm boyunca Kuro’nun hem Kuromitsu’yu aramasını hem de bin yıllık geçmişine “flashback”ler yani geri dönüşler yaşayarak şahit oluyoruz. Ve bölümler ilerledikçe Kuro’nun geçmişi aydınlanıyor ve yaşanlar gün yüzüne çıkıyor. Bu arada da Red Army tarafından Kuromitsu’nun kanı ile geliştirilmiş olan canavar-insanlara da karşı gelmeye çalışıyor.

    Anime de 12 bölüm boyunca tempo çok az düşüyor ve bölümler genellikle şiddet dolu ve bol kanlı geçiyor. Görsel olarak anime oldukça kaliteli ve müzikleri de hem geleneksel Japon kültürünü hem de rock parçalarını içinde barındırıyor. Animenin eksi yönü ise içerdiği tempolu bölümlere rağmen senaryo ağır ve karışık ilerliyor ve işin ucunu bir yerde kaçırdınız mı, flashbackler ile yaşananların sırasını karıştırabiliyorsunuz. Ayrıca içerdiği şiddet ve cinsellik bakımından herkese hitap etmeye bilir.

    Özetle Kurozuka, benim favorilerim arasına girmese de hoşuma giden ve önerebileceğim bir anime. 12 bölüm olması yerinde olmuş çünkü fazlası çok kafa karıştırabilirdi.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan