• Aralık 24, 2009

    Yönetmen: Hisashi Saito
    Stüdyo: AIC - ASTA
    Tür: Komedi, Okul, Spor
    Yapım Yılı: 2007
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/8



    Bamboo Blade’i klasik spor – komedi içerikli animelerden ayıran tek farkı, basketbol veya futboldan ziyade daha geleneksel bir dövüş sporu olan Kendo’yu konu almasıdır. Konusu ise diğer spor konulu aniemlerle benzerlik göstermektedir. Genç ve ekonomik sıkıntılar içinde yaşan Kojiro adındaki Kendo eğitmeni, günün birinde “senpai” olarak hitap ettiği (üst sınıftan olan ve saygı duyulan) Ishibashi ile bir bahse tutuşur. Bahsin konusu ise kendodur ve her iki öğretmen de beşer kişilik kızlardan oluşan takımları ile birbirleri ile maç yapacaklardır. Kojiro bahsi kabul eder fakat ortada bir sorun vardır çünkü okulunun kendo kulübünde sadece iki kız öğrenci olan Kirono ve Saya vardır. Anime klasik az elemanlı takım teması ile başlar ve bölümler ilerledikçe takım tamamlanır ve beş kişilik kız takımımız bölgesel ve ulusal turnuvalara hazırlanmaya başlar. Tabi bu hazırlanma sürecinde de birbirinden ilginç bir sürü olay yaşanır.

    Dediğim gibi Bamboo Blade’in senaryosunda aslında yeni bir şey yok fakat karakterler ve hikâyenin akışı bu açığı kapatmaya başlıyor. Animenin temeli olan komedi unsuru ise tam kıvamında kullanılmış. Ne çok az, nede Ouran High School’daki gibi aşırı abartılı ve insanı bezdirecek şekilde fazla. Az sonra kısaca bahsedeceğim karakterlerin birbirinden farklı kişilikleri de seriye renk katıyor ve ortaya aslında oldukça iyi bir yapım çıkıyor. Serinin tek eksisi olarak ise konu olunan olayların fazla tatmin edici olmamasını söyleyebilirim. Yani demek istediğim bölümler oldukça eğlenceli bir atmosferde geçiyor ve kendo hakkında epey bilgi elde ediyorsunuz ama bir bütün olarak baktığımızda seri çok yüzeysel ilerliyor. Elbette böyle komedi ve spor unsurlu bir seriden fazla detay ve karışıklık beklenmez fakat yinede karakterlerin veya belli bir konunun üzerine durulabilirdi. Demek istediğim seride sürekli yeni olaylar gelişiyor ve gidiyor. Kısacası demek istediğim tek bir konuya odaklanılsa daha iyi olabilirdi.

    Kendo takımımızın kızlarını tanıtacak olursam; Kirino Chiba takım kaptanıdır ve ikinci sınıftadır. Sarı saçları ve neşeli kişiliği ile takımını ayakta tutmaya çalışmaktadır. Sayako Kuwahara, namı diğer Saya da ikinci sınıf öğrencisidir ve biraz deli bir tiptir. Kafasına bir şey esti mi günlerce ortadan kaybolabilir. Miyako Miyazaki, namı diğer Miya-Miya sevgilisi Dan-kun’un yanında oldukça hanım bir karaktermiş gibi davransa da Dan-kun ortada olmadığı zamanlar ise asi ve ürkütücü yanını ortaya çıkarmaktadır. Tamaki Kawazoe, namı diğer Tama ise takımın gurur kaynağıdır. Takımın en iyisi olan Tama, dört yaşından beri kendo çalışmaktadır ve kısa boyuna rağmen hocaları bile rahatça yenebilmektedir. Son olarak takıma sonradan eklenen beşinci elemanımız ise Azuma Satori. Azuma kızımız da oldukça ilginçtir çünkü kendoda iyi olmasına rağmen dikkat bozukluğu vardır.

    Görsel olarak Bamboo Blade dört dörtlük diyebilirim. Karakter çizimleri güzel ve komedi unsurları çok iyi kullanılmış. Müzikleri ise daha iyi olabilirdi. Açıkçası hem açılış parçası hem de kapanış parçası benim hoşuma gitmedi.

    Sonuç olarak Bamboo Blade anime olarak fazla bir yenilik sunmuyor bizlere ama işlenişi ve animelerde pek rastlanmayan kendo sporunu bizlere sunması ile oldukça eğlenceli ve izlenmeye değer bir yapım.

    { 15 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Bana göre bir anime değil ama eğlenceliye benziyor ^_^

      YanıtlaSil
    2. Bu arada bir öneri, yorumlardan sonra çıkan şu onay kutucuğunu kapatırsan daha iyi olur:) çünkü farketmeyip mesajı gitti sanarak o kutuyu görmeden pencereyi kapatan çok oluyor.

      YanıtlaSil
    3. Onay kutucuğu dediğin nedir? :)

      YanıtlaSil
    4. "Atem". hani benim yanlış yazdığım. sonra bitane daha yazdığım. Allah bilir bu mesajı gönderirken ne yazcam :D

      YanıtlaSil
    5. @Moralkaan

      Hani bir yorum yazarsın, sonra bu yorumu gönderebilmek için aşağıdaki kutucukta yazan kelimeyi yazın der, onu yazmadan yollamaz, o işte:D

      YanıtlaSil
    6. Hee, anladım. Tamam sanırım oldu:)

      YanıtlaSil
    7. Ben anime hiç seyretmem ama birazcık şans vermeye başladım, slam dunkı bitirdim şimdi Gungrave adlı animeyi izliyorum. Bana fantastik canavarlı değil de daha çok hayatın içinden olan bir anime önerebilir misiniz?
      Tokyo Magnitude bana fazla melankolik geldi acaba "Welcome To H.N.K" de o tarz bir anime midir? Böyle dram ön safhada olmasın bir de işte canavardı samuraydı ruhtu falan olmasın :) Biraz sipariş verir gibi oldu kusura bakmayın

      YanıtlaSil
    8. Welcome to The N.H.K. dram içeriyor ama pek fazla değil. Olaylar genellikle trajikomik bir biçimde anlatılıyor. İşte ana karakterin ruh hali, insanlarla ilişkileri falan bazen komik bazen hüzünlü olabiliyor. Ama genelde tuhaf:)

      Diğer normal, canavarlı falan olmayan Planetes önerebilirim. Uzayda geçiyor ama gayet mantıklı ve abartısız. Bunun dışında müziksel olarak Beck güzel bir anime, biraz daha ağır olarak Nana çok iyi.

      Eğer fullmetal tarzından hoşlanıyorsan Pumpkin Scissors önerebilirm .Savaştan sonra insanların halini ve onları bir nevi motive etmeye çalışan bir grup askeri konu alıyor. Ama bunda simya falan yok.

      Aksiyon içerikli olarak Michiko to Hatchin güzeldir, biraz Cowboy Bebop'u anımsatıyor.

      İnşallah yardımcı olabilmişimdir.:)

      YanıtlaSil
    9. Fullmetal izletti arkadaş bana ama işte ne kadar Simyacı kitabını çok beğenerek okuyup onun sonrasında bu konuyla ilgili araştırmalar yapmış olsam da anime olarak hiç haz almadığım bir tür.

      Welcome To H.N.K hayatın içinden olduğu için baya ilgimi çekti ama 2. Tokyo Magnitude faciası daha olmasın diye size de bir sorayım dedim :) Planetes incelemenizi okudum ona da bakmayı düşünüyorum.

      Bir de AnimeHood parasızlıktan 1 güne kadar kapanıyor o kalitede hangi siteyi önerirsiniz?

      YanıtlaSil
    10. Nihonomaru'yu önerebilirim. Birçok seri orada avi, mkv ve rmvb olarak mevcut.

      Orada bulamadığın olursa warez-bb'ye bak derim.

      İki sitenin linki de blogun sağında mevcut.

      YanıtlaSil
    11. nihonomaru'ya kaydolamıyorum, sign up dediğimi vakit hiç birşey olmuyor acaba üye alımına kapalı mı site?

      YanıtlaSil
    12. Az önce denedim gayet normal. Belki sen denediğinde sitede bir sorun vardı.

      YanıtlaSil
    13. Firefox ve ie'de olmuyor belki windows 7'den kaynaklı olabilir arada deniyırum gene de

      YanıtlaSil
    14. Windows XP - Explorer 8'de sorun yok. Neyse, eğer kullanmak istersen yeni bir üyelik açtım:

      kullanıcı adı: drama_tr
      şifre: 000000

      YanıtlaSil
    15. teşekkürler ama neden giremediğime anlam veremiyorum, inaşşalh çabucak düzelir

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan