• Ocak 12, 2010

    Yönetmen: Tensai Okamura
    Stüdyo: Bones
    Tür: Aksiyon, Dram, Doğaüstü
    Yapım Yılı: 2009
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7.5



    Darker Than Black 2: Gemini of the Meteor, ilk serinin bitişinden iki yıl sonrasında başlıyor. İlk seriyi biraz hatırlayacak olursak; animenin başkarakteri Hei gizemli bir örgüt (Syndicate) için çalışıyordu ve son bölümde Hei örgüte ihanet etmiş ve Yin ile beraber Cehennem Ağızı’ndaki (Hell’s Gate) patlamayı son anda durdurmuşlardı. Akabinde de Hei ve Yin kayıplara karışmıştı. İkinci seri de dediğim gibi bu olayların iki yıl sonrasında start alıyor. Yani Gemini of the Meteor için ikinci sezonda diyebiliriz.

    Cehennem Ağızı’nda yaşanan olaylardan sonra yüklenicilerin (contractors) varlığı tüm dünyada bilinir olmuştur. Hei ve Yin ise Japonya’dan kaçmıştır ve daha sonra Yin ortadan kaybolmuştur. Hei ise Rusya’da bulunmaktadır ve şimdilik CIA içi çalışmaktadır. Yin’in kayboluşundan sonra ise Hei bir hayli değişmiştir. Öyle ki saçları uzamış, sakal bırakmış ve bolca alkol tüketmeye başlamıştır. Bu arada da Suou Pavlichenko adında genç bir kız normal gündelik yaşamına devam etmektedir. Suou’nın erkek ikiz kardeşi Shion bir yüklenicidir ve annelerinden ayrı, bir bilim adamı olan babaları ile yaşamaktadırlar. Günün birinde Suou’nun hayatı, arkadaşı Tanya’nın bir yüklenici olması ile tamamen değişir. Önce Tanya’nın yüklenici olmasının şokunu yaşayan Suou’u evde daha büyük bir sürpriz beklemektedir. Suou eve vardığında evi CIA ve Section 3 adındaki başka bir örgüt tarafından saldırıya uğrar. Amaç Shion’u ve gizemli meteor çekirdeğini ele geçirmektir. Suou saldırıya uğrayan evden kaçmayı başarır ve Hei ile karşılaşır. Suou ondanda kaçmak ister fakat Hei ilk başlarda zorlada olsa Suou’yu yanına alır ve yeni bir macera başlamış olur.

    Darker Than Black 2’nin senaryosu Rusya’da başlıyor ve Japonya’da son buluyor. İşleniş bakımından güzel ve heyecanlı başlıyor ama anime 12 bölüm olduğundan hızlı hızlı işlenmeye çalışıldığı için son bölümlere geldiğimizde işler iyice karışmış oluyor. Hatta açıkçası ben son bölümde hiçbir şey anlamadım desem yalan olmaz. Demek istediğim serinin sonu karışık ve pek tatmin edici değil. Oysa anime belki 24 veya 26 bölüm olsa konu daha rahat işlenebilirdi ve her şey bu kadar üst üste gelmeyebilirdi.

    Görsel olarak seri bir hayli zengin. Başta Hei olmak üzere, Mao, July, Kirihara gibi karakterlerin yanında yeni ve ilginç güçlere sahip yükleniciler görmek çok güzel. Mao demişken, ikinci sezonda bir flashback’te Mao’nun insanken ki halini de görebiliyoruz. (İlk seride Mao insan olarak hiç gösterilmiyordu veya ben hatırlamıyorum:) Benim favorim ise sadece iki bölümcük çıksa da Magician adındaki yüklenici. Bu yüklenici üzerinde daha çok durulsaydı bence daha iyi olurdu. Dövüş ve aksiyon sahneleri ise bir hayli kaliteli. Tek beğenmediğim hatta nefret ettiğim yer ise Suou’nun yüklenici olduktan sonra gücü olan uzun dürbünlü silahı çıkarırken sürekli eski animelerden kalma gibi bir görüntü gösteriliyor. Demek istediğim olur ya, hani Sailer Moon’daki gibi kız dönüşür ve ekrana sürekli aynı görüntü gelir. İşte aynı salak olay burada da yapılmış ve her bölüm en az bir kez Suou’nun “değişimine” tanıklık ediyoruz. Müziklere de kısaca değinecek olursak, harika değiller ama güzeller. Açılış parçası güzel bir parça ama kapanış müziğini beğenmedim. Fakat bölümler esnasında çalan parçalara söyleyecek bir sözüm yok.

    Sonuç olarak Darker Than Black 2’ye 12 bölüm yetmemiş ve maalesef ilk serinin gölgesinde kalıyor. Anime kötü değil ve ilk sezonu izleyen herkes bunu da izleyecektir ama keşke üzerinde daha çok durulsaymış ve en önemlisi bölüm sayısı daha fazla olsaymış. Çünkü iyi başlıyor ve sonlarda iyice saçmalıyor. Ayrıca bölüm bittikten sonra, kapanış müziği de geçtikten sonra bölüm aşağı yukarı 20 – 30 saniye daha devam ediyor ve kim böyle geri zekâlıca bir şeyi düşündüyse tebrik etmek istiyorum. Yani bir de her bölüm sonunda kapanış parçasını geçip son birkaç saniyeye bakmak için iki saat uğraşıyoruz. Ne var bunda iki tuşa basacaksın diyenler olabilir ama ben animeleri TV’den izliyorum ve bilgisayardan uzağa koltuğa oturuyorum. Zaten bölüm başladığında açılış parçasına kadar olan kısmın bitmesini bekliyorum ve koltuğa geçiyorum. Ardından birde kapanış müziğini geçmek için kalkıyorum, monitörü açıyorum ve ileri sarıyorum. Olacak değil:)

    { 3 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. son bir iki bölümde serial exp. lainde yaşadıklarımın aynısını yaşadım(brain fucked). neden böyle kısa sürdüğüne dair bir bilginiz varmı? yani bütçe filan mı kesildi acaba, oysa senaryo çok sağlamdı...

      YanıtlaSil
    2. Doğru diyorsun, çok iyi gidiyordu sonra 12 bölüme sığdırcam diye mahvoldu biraz. Aynen son bölüm resmen uçtu:)

      Neden 12 bölüm olduğuna dair benim de maalesef bir bilgim yok.

      YanıtlaSil
    3. Abi çok güzeldi de ben ne oldu falan hiç anlamadım ... dediğiniz gibi 12 bölüme diil de 20 bölüme yaysalar ve ayrıntıya girseler daha güzel olurdu bence ..

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan