• Mayıs 24, 2010

    Code Geass incelemesi için Kermbey'e teşekkürler.

    Yönetmen: Goro Taniguchi
    Stüdyo: Sunrise, MBS
    Tür: Mecha, Macera, Dram, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2006
    Bölüm Sayısı: 25+25
    Anime Puanı: 10/8.5



    Code Geass: Lelouch of the Rebellion R1
    10 Ağustos 2010 yılında Britanya ve Japonya arasında geçen savaşta, Britanya’nın ilk defa insan görünümlü zırhlı araçlar olan Knightmareleri kullanması sonucu Japonya, Britanya’ya yeniliyor ve imparatorluk toprağı haline gelip yeniden isimlendiriliyor; Bölge 11.

    Savaş sırasında ise, Britanya imparatorunun ailesi içinde birtakım olaylar yaşanıyor ve Kraliçe Marianne öldürülüyor, kızı Nunnally ise yürüme ve görme yeteneğini kaybediyor fakat imparator Charles di Britannia bunu önemsiz bir olay olarak görüp dikkate almıyor. Bu nedenle Marianne’nin oğlu Lelouch Vi Britannia, imparatora karşı sinirlenip ona “Neden onu kurtarmadın?” diye ayaklanınca aralarında sıkı bir tartışma geçiyor ve imparator onu evlatlıktan reddedip kendi başının çaresine bakmasın söylüyor ve Lelouch da kız kardeşi Nunnaly’i alıp saraydan ayrılıyor. Daha sonra hayatını sürdürmeye çalışan Lelouch, Kururugi Suzaku isimli biri ile tanışıyor ve birlikte yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. 7 yıl sonra ise prens olduğunu öğrenen Ashford ailesi Lelouch ve kız kardeşini koruma altına alıyor ve 7 yıl sonra Ashford akademisinde sıradan bir lise öğrencisi gibi okumaya başlıyorlar ve Lelouch ismini “Lelouch Lamperouge” diye değiştiriyor.

    Sıradan bir hayat yaşayan Lelouch hala imparatora karşı kin güder. Bir gün Lelouch, yolda arkadaşı Rivalz ile giderken kaza yapan bir araç görür ve ne olup bittiğine bakmaya gittiğinde yerde yatan bir kız görür. Kızı alıp kaçmaya çalışırken artık bir Britanya askeri olmuş eski arkadaşı Suzaku ve diğer Britanya askerlerini görür. Suzaku ne kadar yardım etmeye çalışsa da Britanya askerleri Lelouch’un önemli bir olayı gördüğünü ve ölmesi gerektiğini düşünür. O sırada, yanında vurulmuş olan kız onunla konuşmaya başlar ve ona güç verebileceğini söyleyip bir anlaşma yapmak istediğini söyler. Böylece Lelouch’a mutlak hakimiyet gücü olan “Geass”ı verir ve Lelouch kaçmayı başarır. Daha sonra artık ihtiyacı olan güce sahip olduğunu düşünen Lelouch, isyan eden Japonların lideri haline gelip Britanya’ya karşı ayaklanır.

    Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2
    Serinin başında Lelouch, karşımıza sanki onca yaşanan olay hiçbir zaman olmamış bir biçimde, kısacası hafızasını kaybetmiş olarak çıkıyor. Bir gün Lelouch, her zaman yaptığı bir iş olan “satranç ile kumar oynamak” için bir eğlence merkezine gider. Fakat olaylar çok geçmeden merkez Britanya tarafından “teröristler” denilen “11’ler”, yani Japonlar tarafından kontrol altına alınır. Daha sonra ise Lelouch, ilk seride hiç görmediğimiz ve kardeşi olduğunu söyleyen Rolo isimli bir kişi ile kaçmaya çalışır fakat yeniden Britanya askerleri tarafından kıstırılır ve Lelouch’a sadece bir yem olduğu ve artık ölebileceği söylenir. Daha sonra Lelouch “Ölümüm böyle mi olacak? Eğer yeterli gücüm olsaydı…” derken yanındaki vurulmuş olan gizemli kız C.C onunla konuşur ve ona “O güç sana zaten verildi.” Deyip Lelouch’a hafızasını ve gücü olan Geass’ı geri verir. Kısacası bu seri de, ilki ile hemen hemen aynı bir başlangıç yapar.

    Seri çizimler olarak gayet güzel ve karakterler açısından ise birçok çeşit görmek mümkün. Ayrıca ana karakterimiz o kullandığı beden hareketleri ile animeye ve kendine daha gerçekçi bir hava katmayı başarıyor. Açılış ve kapanış olarak ise ilk seri 2. kapanışı hariç beni pek etkilemeyi başaramadı fakat ikinci seri hem açılış hem de kapanış olarak gayet güzel bir hal almayı başarmış. Ayrıca ikinci seride zekâ oyunları vb.nin daha fazla artması izleyicileri seriye daha fazla bağlıyor. Fakat bu kadar olayı sadece bir lise öğrencisinin yaptığını düşününce biraz tuhaf gelebiliyor.

    Sonuç olarak Code Geass, her ne kadar Mecha sevmeyen biri olsanız dahi mutlaka göz atmanız gereken ve seveceğinize inandığım bir yapım.

    { 6 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Çok güzel anlatmışsın... Code Geass ilk animemdi, şimdi tekrar izledim çok özlemişim Lulu-sama'yı.

      "Fakat bu kadar olayı sadece bir lise öğrencisinin yaptığını düşününce biraz tuhaf gelebiliyor." demişsin.

      Tüm bunları yapan sadece bir lise öğrencisi değil, büyük bir imparatorluğun prensi ve Geass'a sahip. Daha neye ihtiyacı var ki? :D

      YanıtlaSil
    2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      YanıtlaSil
    3. Allah allah acilis ve kapanis sarkilarindan bahsederken r1 cok kotu r2 mukkemmel oldugunu soylemissin alakasi yok bence r1in ilk openingi iyiydi ama digerleri kotuydu yine r2nin ilk openingide iyiydi ama bu serininde diger openinglri berbatti neyse zevkler ve renkler bu
      Butun bunlari lise ogrencisinin yapmasi biraz garip demissin bir lise ogrencisinin bir kral yada zero olabilecegi kimin aklina gelirki gizlenmesi icin en iyi yol ogrenci olmasi tabikide
      Elestirebilecegin yerleri hic elestirmeyip gereksiz detaylara takilmissin
      Anime karakterleri tanitmakda cok kotu yani ben surekli su kimdi bu kimdi diyerek googleda karakterleri arastirdim ve dogal olarak baya bir spoiler aldim :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Vallahi şarkıları hatırlamıyorum bile artık zevk meselesi dediğin gibi :) Lise öğrencisi olarak gizlendiği doğru benim orda değinmek istediğim yaşıydı sonuçta 17-18 yaşlarındalar liseye gittiklerine göre :)

        Sil
    4. Birisi izleme sırasını yazabilirmi acaba?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. 1-) Code Geass: Hangyaku no Lelouch
        2-) Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2
        3-) Code Geass: Fukkatsu no Lelouch adında 2019 yapımı yeni bir devam filmi mevcut

        Bir de
        Gekijou Soushuuhen Code Geass: Hangyaku no Lelouch yeni bir film üçlemesi var, orijinal iki sezonu konu alıyor.

        Sil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan