• Mayıs 22, 2010

    Yönetmen: Yoshiaki Kawajiri
    Stüdyo: Madhouse Studios
    Tür: Vampir, Fantastik, Dram
    Yapım Yılı: 2001
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/7.5



    Vampire Hunter D: Bloodlust, Hideyuki Kikuchi adlı yazarın aynı adlı eserlerinden uyarlanan ikinci anime filmidir. Kikuchi’nin eserleri toplam 21 bölümden oluşmaktadır ve dört romana denk gelmektedir. Her bir bölüm Vampir D’nin ayrı bir macerasını ele almaktadır ve anime filminde de bu maceralarından birine tanıklık etmekteyiz. Ayrıca yine Vampire Hunter D adını taşıyan 1985 yapımı bir anime filmi daha bulunmaktadır.

    Filmin konusuna gelecek olursak; soylu ve güçlü bir vampir olan Meier Link, bir gece zengin bir ailenin kızı olan Charlotte’u kaçırır. Bunun üzerine Charlotte’un babası, korkusuz ve en iyisi olarak bilinen, vampir bir baba ve insan bir annenin evladı olan vampir avcısı D’yi tutar. Bu arada, yarı vampir yarı insan olanlara Dhampire denilmektedir. Charlotte’un babası, D’ye kızını eğer vampir olmamışsa geri getirmesini, şayet olmuşsa öldürme görevini verir. Vampir avcısı D görevi kabul eder. Ayrıca Charlotte’un abisi de ün salmış Marcus kardeşleri tutmuştur ve aynı görevi onlara da vermiştir. Yani Charlotte’u bulması için bir Dhampire ve acımasız bir çete, ödül için birbirleri ile de mücadele etmek durumundalar. Nitekim Meier Link de kendilerini koruması için Barbarois’lerden üç kişi tutmuştur. Barbarois’lar mutant yaratıklardır ve binlerce yıldır vampirlere hizmet etmişlerdir. Özetle ortada neden kaçırıldığı bilinmeyen bir kız, güçlü bir vampir ve peşinde de Marcus çetesi ile D vardır. Film boyunca da bu amaç uğruna yaşanan çeşitli olayları seyrediyoruz.

    Konu bakımından Vampire Hunter D: Bloodlust aslında oldukça klişe bir anime olarak göze çarpıyor fakat içeriği sağlam bir yapım. Şiddet ve savaş sahneleri bolca yer alıyor. Tek eksisi için D’ye göre fazla dişli rakip yok diyebilirim. Yani D oldukça güçlü bir vampir, pardon dhampire ayrıca söylenenlere göre babası ilk vampir olan vampir kralıdır fakat rakipleri ise eciş bücüş yaratıklardan öteye geçmiyor. Tek baba rakip olarak Meir Link var fakat onunla da mücadelesi kısa sürüyor. Yani ben bu adama Dante veya Alucard tarzında güçlü bir rakip beklerdim. Demek istediğim, savaşlar zayıf kalıyor ama şiddet ve aksiyon bakımından ancak tatmin edici olabiliyorlar.

    Görsellik olarak film artık günümüze göre biraz eski duruyor. Bunda 2001 yapımı olmasının payı büyük. Fakat benim gibi içeriğe önem veriyorsanız hiç canınızı sıkmayın. Müzikleri ise maalesef vasatı geçmiyor. Filmde fazla müzik kullanılmamış ve şu an bile övebilecek bir parça bulamıyorum.

    Sonuç olarak Vampire Hunter D: Bloodlust şiddet ve aksiyon sevenler için güzel bir yapım. Fakat klasikler arasına girer mi? Çok zor.

    { 4 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. şu yandaki listede berserk birde bu vampire hunter d sadece anime olarak değil bütün dünya yapıtlarında önemli yeri olan yapımlar yani sadece aksiyon severle hitap eder demek mzüikler vasatı geçmiyor demek hele hele klasikler arasına girermi demek bir suç bu yapım için kalsikler korksun d den.

      YanıtlaSil
    2. Tabi ki yine herkesin kişisel görüşü fakat ben çevremde ve bazı forumalarda araştırdığımda ve sonra izlemeye karar verdiğimde pek bir şey kaybetmedim . Görsellik olarak evet eski bir tip gibi yapmışlar ama aslında o zaman o teknoloji vardı ellerinde fakat bu şekilde klasik gösterişli çizmişler bence çizimler ve işleniş bakımından bir klasik diyebilirim daha fazla olay ve karşılaşma olabilirdi o konuda haklısın. Benim puanım 8.5 ve arkaplan çizimleri içim de 9.5.
      izlemenizi tavsiye ederim biraz eski ama olsun zaten animelerin çok uzun bir tarihi var 80 lerin 90 larınkine göre yeni sayılır :)

      YanıtlaSil
    3. Bu bir Castlevania eserlerindendir efsaneler arasına girermi sorusuna cevap olarak efsane kelimesinin başlangıcıdır bu anime dizisi ve peşi sıra gelen Ps 1 oyunları.

      YanıtlaSil
    4. Yazıdaki son iki paragrafın bende hayal kırıklığı yarattığını söylemeliyim. Müziklerin vasat olduğu ve bu yapımın klasikler arasına giremeyeceği beyanları fazlasıyla talihsiz sözlerle dolu olmuş. Değerlendirme yazan arkadaşların Anime kültüründe köklere inip konuyu daha iyi analiz ederek yazılar yazmaları, sayfayı keyifle okuyan okuyucuların yanlış yönlendirilmesine engel olabilir zira Vampire Huner D yayınlandığı gün klasikler arasına girmiş bir eserdir.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan