• Haziran 02, 2010

    Yönetmen: Koichi Mashimo
    Stüdyo: Bee Train
    Tür: Dram, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2008
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/7.5



    Blade of the Immortal, ölümsüz bir samuray olan Manji’yi konu alıyor. Manji, eğitim gördüğü dojosunun ustasını, kötü yola saptığı için öldürmüştür. Bunun üzerine tüm dojo Manji’nin peşine düşer fakat Manji hepsini öldürür. Böylece adı 100 kişinin katiline çıkar. Bu öldürdükleri arasında kanun adamı olan kız kardeşinin kocası da vardır. Kocasının ölümü ile Manji’nin kız kardeşi aklını yitirir ve Manji ona göz kulak olmaya başlar. Günün birinde Manji’nin karşısına Yaobikuni adında ölümsüz ve 800 yaşında olan bir rahibe çıkar. Rahibe Manji’yi ölümsüz yapar fakat bu hayat Manji’nin hoşuna pek gitmez. Yinede Manji ölümsüzlüğünü kullanarak öldürdüğü yüz iyi adamın kefareti olarak bin kötü adamı öldürmeye ant içer.

    Bir yandan da, Itto-ryu adlı samuray topluluğu karşılarına çıkan dojoları basmakta ve öğrenci – usta ayrımı yapmadan herkesi öldürmektedir. Rin’in babası da katledilen dojolardan birinin ustasıdır ve Rin hem babasının hem de annesinin Itto-ryu’nun başı olan Anotsu Kagehisa ve ekibi tarafından katledilişine şahit olur. O günden sonra Rin, intikam için yemin eder ve iki yıl aradan Rahibe Yaobikuni ile karşılaşır. Rahibe ona Manji’den bahseder ve Rin’in Manji’yi koruma olarak tutmasını tavsiye eder. Böylelikle Manji ve Rin bir araya gelirler animesi kısa olsa da uzun bir macera başlamış olur.

    Senaryo bakımından Blade of the Immortal basit görünse de içerik olarak aslında ağır bir anime. Aksiyon dolu dövüşlerin yanında konuşmalar bir hayli fazla ve felsefi içeriği ile herkese hitap etmeyebilir. Bazı bölümlerde ise atmosfer bayağı bir düşüyor ve insan hakikatten sıkılabiliyor. Fakat yaşanan dövüş sahneleri ise her animede karşınıza çıkmayacak cinstenler. Üstelik öyle abartılı, doğaüstü hareketler de yok. (Tabi Manji’nin ölümsüzlüğü dışında.) Yani Blade of the Immortal bizlere dövüş sahnelerinin cılkı çıkmadan da gayet başarılı bir şekilde yapılabileceğini gösteriyor. Bana tek mantıksız gelen tarafı, Manji o kadar silahı kimonosunun neresine saklıyor hala anlayabilmiş değişim.

    Görsel olarak Blade of the Immortal çok kaliteli bir anime. Şiddet, kan ve cinsellik öğeleri de çok iyi yansıtılmış. Müzikler ise şahane fakat Makie adlı ilginç karakterin yaptığı müzik (adına ne denir bilmiyorum, Japon sanat müziği desek:) kulaklarımı epey bir tırmaladı. Bunun dışında hem görsellik hem de müzikler on numara.
    Blade of the Immortal tam asıl olayların başlayacağı yerde maalesef pat diye sona eriyor. Bunun şüphesiz en büyük nedeni 1994 yılından bu yana mangasının devam etmesi. Benim anlamadığım ise zaten konu yarım, o zaman daha fazla bölüm ile daha çok şey anlatılabilirdi. Özet olarak Blade of the Immortal sonu ile hayal kırıklığı yaratıyor ve içerik olarak özellikle küçük yaştaki anime sevenler için ağır gelebilir.

    { 3 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Bu animenin bir sonu bile yoktu hatta. Pat diye bitti, hiçbir şey anlamadım. En az 50 bölümlük malzemeyi 1 bölümde bitirmişler.

      YanıtlaSil
    2. 13. bölümden sonrası varmı, bunu bilen biri varmı ?

      YanıtlaSil
    3. 13. bölümden sonrası henüz yok. Mangası 1994'ten beri devam ediyor.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan