• Eylül 24, 2010

    Yönetmen: Yoshikazu Miyao
    Stüdyo: Gonzo
    Tür: Komedi, Okul
    Yapım Yılı: 2008
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/5.5



    Konuya geçmeden önce Special A nedir, kısaca bir bahsetmek istiyorum. Animenin geçtiği yerin en iyi okulu olan Hakusen Akademisi, zenginlerin ve çok zekilerin gittiği bir okuldur. Bu okulda sınıflar ortalamalara göre E sınıfından A sınıfına doğru sıralanmıştır. Fakat bir de A sınıfının üstünde en zeki yedi öğrencinin gittiği Special A sınıfı vardır. Bu sınıfın kendine ait binası, imkânları, bahçesi, kısacası her şeyi vardır. Bu sınıfa giden öğrencilerin derslere katılma zorunluluğu yoktur ve üniformaları da diğer öğrencilerinkinden farklıdır.

    Special A’nın kahramanının adı Hikaru. Kendisi orta halli bir ailenin ikinci çocuğudur ve küçüklüğünden bu yana babası ile beraber profesyonel güreşe (daha doğrusu Amerikan güreşine) çok meraklıdırlar. Günün birinde, Hikaru daha küçükken babası onu Kei Takashima ile tanıştırır. Hikaru’ya göre güreşte kendisinden daha iyisi yoktur fakat ilk denemesinde Takashima’ya yenilir. Böylelikle Hikaru ile Takashima arasında yıllar sürecek bir çekişme başlar. Hikaru, Takashima’ya her konuda meydan okur. Derslerden tutun her türlü spor dalına kadar, her şeyde Takashima üstün gelir. Nitekim Takashima, Hakusen Akademisi’ne gider ve Hikaru’da onu takip ederek en zenginlerin gittiği okula girmeyi başarır. Fakat çekişme orada da devam eder. Çünkü Takahima bir numaradır ve Hikaru iki numaradır.

    Special A’nın konusu anlayacağınız üzere “elit” kesimde geçiyor ve iki liselisin komik maceralarını anlatıyor. Special A’nın üstün zekalı yedi öğrencisini sizlere tanıtacak olursam;

    Kei Takashima: Bahsettiğim gibi Takashima sınıfının ve okulunun bir numarası. Bu adamda her şey mevcut. Beyin, yakışıklılık, kas gücü, spor yeteneği, kısacası her şey var. Gerektiğinde ağaçların tepesine zıplayabilir, yüz metreyi bir saniyede koşabilir veya babasının şirketini boş zamanında yönetebiliyor.

    Hikaru Hanazono: Güzel kızımız Hikaru ise animenin bayan başkarakteri. Takashima ile sürekli bir çekişme (ama centilmence) içindedir ve her konuda ona meydan okumaktan çekinmez. Bunun dışında yufka yüreklidir ve arkadaşlarına düşkündür. Okulun daimi iki numarasıdır.

    Jun Yamamoto: Jun, üçüncü sıradadır ve “gay” bir kişiliğe sahiptir. Çünkü sürekli Ryuu ile takılmak ister ve bunu ileri götürerek koluna girmeler, kucağında uyumalar, onu başkalarından kıskanmalar gibi tavırlar sergiler. Bunun dışında iyi ve sessiz bir çocuktur.

    Megumi Yamamoto: Megumi, Jun’un ikiz kız kardeşidir ve aynı özellikler onun için de geçerlidir. Megumi de Ryuu’nun peşinden ayrılmaz fakat bu onun için normal olsa gerek. Kendisi dördüncü sıradadır ve sesini yormamak için sürekli kağıda yazarak kendisini ifade etmektedir.

    Tadashi Karino: Tadashi, animedeki belki de en normal karakter. Kafasına eseni yapmaya bayılır ve yemek düşkünüdür. Sıralaması beştir.

    Akira Toudou: Akira altıncı sıradadır ve yemek yapmayı, özellikle kek ve çay konusunda ustadır. Ayrıca lezbiyendir de. Çünkü Hikaru’ya biraz fazla düşkündür ve “Benim Hikaru’m” gibi laflar ediyorsa bu işte bir iş vardır.

    Ryuu Tsuji: İkizlerin yapıştığı meşhur Ryuu yedinci sıradadır. Kendisi uzun boyludur ve hayvan beslemektedir. Sincaptan aslana kadar okulda her türlü hayvana şefkat göstermektedir ve ikizler bu hayvanları çook kıskanmaktadır.

    Gördüğünüz gibi Special A, birbirinden ilginç karakterlere sahip. Bu karakterlerin çizimleri de bir o kadar ilginç ve bu benim hiç hoşuma gitmedi. Karakterler sanki çöp adamın üzerine elbise giydirilmiş gibiler. İpince vücutlarına eklenmiş olan kocaman gözlü kafaları ile tuhaf duruyorlar. Ayrıca Special A’da asla çirkin karakter göremezsiniz. Özellikle bütün erkekler çok güzel. (Yakışıklı demiyorum, güzel diyorum) Erkekleri öyle bir çizmişler ki, hal ve tavırları da eklenince her beş erkekten ikisi gay gibi davranıyor. Hatta yemin ediyorum, bir tanesini ilk kez gördüğümde kız sanmıştım ama erkekmiş:) Hele bir de Takashima’nın babası var ki, etkisinden kurtulmam herhalde zaman alacak. Adam 36 yaşında ama bebek yüzü ile Takashima’dan çok daha genç duruyor ve kız gibi hareket ediyor. Sanırsam bu adam da gay.

    Special A’nın bence en büyük eksiği ruhu olmaması. Tamam, her bölüm üç – beş komik olay oluyor ama animenin bir bağlayıcılığı, etkileme unsuru, yani sizleri ekrana kilitleyen bir tarafı yok. Her bölüm gerçek hayatta karşılığı olmayan bilimkurgu karakterleri bazen doğaüstüne kaçan komik olaylar yaşıyor ve siz de bunları boş gözlerle izliyorsunuz. İzlerken gözünüz, başka bir yere rahatça takılabiliyor, saate bakabiliyor, bölüm bittikten sonra ne yapacağınızı dahi düşünebiliyorsunuz. Anime ile empati kuramıyorsunuz. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Kısaca müziklere de değineyim; benim tarzım değiller ama Special A tarzındaki bir anime için fazla abartılı veya kötü de değiller.

    Özetle Special A, benim nefret ettiğim, iğrendiğim ismi anılmaması gereken animenin (Yok, Lord Voldermort değil, Ouran Host zıkkımı) biraz daha yumuşatılmış ve adama benzemiş hali. Eğer “o” animeyi sevdiyseniz Special A’yı da muhakkak seversiniz. Şahsen ben 12. bölümden sonra sıkıldığım için bıraktım ve benim tavsiyem, eğer komedili, okullu bir anime arıyorsanız Special A son tercihiniz olsun. Bu arada, ilk kez bir yazımda bu kadar çok gay kelimesini kullandım. Abartmıyorum ama, gerçekten öyleler:)

    { 10 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Neden gay animelere bu ka<dar tepki gösterdiğini anlamıyorum . Çok romantik ve yakışıklı oluyorlar gay animedeki çizimler. Special A yorumunu genel olarak begendim gerçekten ruh eksik ve karakter çizimleri hoş değil.

      YanıtlaSil
    2. Demek ki Speial A veya Ouran gibi animeler bana göre değil. Acayip laçka ve itici geliyorlar bana.

      YanıtlaSil
    3. yuh be bu kadar da olmaz! bu nasıl bir tanıtımdır yahu,sürekli gay kelimesini kullanıp durmuşsun,bu animede 'gay'liğe dair hiçbir şey yok!ve gay kelimeside çok kaba bir kelime.içinde erkek-erkek ilişki geçen animelerin türünde shounen-ai veya yaoi diye yazar zaten. inanılmaz sinirim bozuldu! ouran host zıkkımıymış!
      ilk defa bu kadar abuk subuk bir anime tanıtımı görüyorum..gerçekten bir pisikoloğa falan gözükmen gerekir çünkü lezbiyenlere ve gaylere karşı nefret geliştirmişsin ve ona benzeyen her türlü hareketi lez,gay diye damgalayıveriyorsun

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Öncelikle yorumun için teşekkür ederim.

        Evet, iki erkeğin veya kızın öpüşmesini sevimli veya çekici bulmuyorum. Bu tarz animelerin bana göre olmadığını ouran ve special a ile çoktan anladım.
        Ayrıca Ouran incelemesinde de belirttim, bu blog bir tanıtım sitesi değil arkadaşım. Başlığı da okursan ben animeleri shounenmiş -shounen ai veya yayoi imiş diye kategorilere ayırarak tanıtmadığımı görürsün. Başlıkta da yazdığı gibi animeleri "tamamen" kendi zevkime göre puanlandırıyorum. Burası bir anime.gen.tr veya manga.gen.tr değil. Amacım sadece animenin konusunu ve görüşlerimi belirtmek. Olabilir, fazla sert yazmış olabilirim. Senin peki hiç mi beğenmediğin anime yoktur? Hiç mi bu ne ya dediğin olmadı?

        Tokyo Magnitute 8.0 animesine ben tam puan verdim, ama arkadaşın biri sıkılıp bırakmış. Ben şimdi buna sen amma duygusuzmuşsun, psikoloğa git desem olur mu?

        Beğenmedim, itici buldum, abuk sabuk buldum ve "ben kendimce" bu puanı layık gördüm, sonuna kadar da arkasındayım. Zaten incelemelerimi dikkatli okursan, bana göre, bence veya benim gözümde kelimelerini sıkça kullandığımı görürsün.

        Herkes aynı animeyi sevmek zorunda değil. Ben beğenirim sen beğenmezsin, sen beğenirsn ben beğenmem. Eleştiri yapabilirsin, görüşlerime katılmadığını animenin senin gözünde iyi olduğunu belirtebilirsin ama benim gözümden, bu animenin bana ifade ettiklerimi yazdığımda da bana hakaret edemezsin.

        Saygılar.

        Sil
    4. akira lezbiyen değildir tadashiden hoşlanıyo junda gay değildir daha sonradan bi kızı seviyo kei nin babası da gay değil gay olsaydı 2 çocucuğu olmazdı yarıda kesmişsin animeyi atıp tutuyosun yani şahsen çok da güzel di

      YanıtlaSil
    5. Hikaru degil Hikari kizin adi.

      YanıtlaSil
    6. Öncelikle, görüşlerine saygı duyuyorum. Ben de ilk bölümünü izlediğim de karakterli hiç beğenmemiştim. Çok uzundular. Sonra o animeyi kapatıp "Lovely Complex" izlemeye başladım. Orada ki kızın boyu 172 cm di. Onu izledikten sonra Special A yı açtım ve boyları o kadar normal geldi ki.
      Çizimleri çok hoştu. Evet bende ilk başta Takashima nın babasına çok şaşırdım. Takashami nın babası kesinlikle GAY değil. Olsaydı nasıl iki çocuğu olacaktı?
      Ya da ikizlerden Jun GAY değildir. Akira da LEZBİYEN değildir. Öyle davranmasının tek sebebi arkadaşına olan düşkünlüğüdür. Düşüncelerine kesinlikle saygı duyuyorum ama sen düşüncelerini yansıtamamışsın. Sen sadece önüne bir perde koymuş belirli bir şeyler yapan insanlara GAY LEZBİYEN demişsin. Kimsenin hoşuna gideceğini sanmıyorum, iki kızın ya da erkeğin birbirini öpmesi. Ama sen hakaret etmişsin. Diziyi yarı da bırakmışsın. 9. bölümü izlesen bile yeter di. Sen 12. bölümde bıraktım diyorsun.
      Akira nın gözlerinden eğer Tadashiden hoşlandığını anlamamışsın bu senin sorunun. Kusura bakma ama sen sadece hakaret etmişsin.
      Büyük bir hevesle okumaya başlamıştım. Hatta bazı yerler de sana katıldım. Çizimler konusunda, Takashima nın babası konusunda.
      Yine de düşüncelerine, görüşlerine saygı duyuyorum ama yazdıkların hakaret ediyormuşsun gibi olmuş. Gay lere ve Lezbiyenlere olan nefretini yazılarında gösterme. Belirt ama bu kadar abartma lütfen. Bunları yazdığın için teşekkürler. Bir daha kine nefretini animelere yöneltme lütfen
      Teşekkürler.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Biraz sert kaçmış olabilirim, gay ve lezbiyenlerle bir sıkıntım yok ama gözüme gözüme sokulmalarından da hoşlanmıyorum. Zaten bu tarz animeleri de mümkün mertebe es geçiyorum.

        Saygılar.

        Sil
      2. peki neden animeyi inceledin, bana göre jun 'gay' değil.ryuyu kıskanması veya sevmesi gayet normal eğer animeyi bırakmadıysan. akira da bana göre 'lezbiyen' değil. Hikari'ye fazla düşkn olabilir ama bu lezbiyen olduğunu göstermiyor. ve bana göre anime gayet komik ve eğlenceliydi. Hikari biraz aptal olmasaydı daha iyi olabilirdi:))

        Sil
    7. Herkesin hayatına kimse garisamazz Durara!!!! 😒😂😝

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan