• Ocak 16, 2011

    Yönetmen: Takayuki Hamana
    Stüdyo: Production I.G.
    Tür: Fantastik
    Yapım Yılı: 2009
    Bölüm Sayısı: 50
    Anime Puanı: 10/9



    Kemono no Souja Erin’de konu küçük bir kız olan Erin etrafında dönüyor. Anime’nin geçtiği fantastik dünyada, yaklaşık 400 yıl önce sarı saçları ve sarı gözleri ile bir “beast-lord”un, yani hayvanlar kralı adlı bir yaratığın sırtında Ephon Nola adlı dağların ardından gelen ilk kraliçe Je, Kutsal Ryoza krallığını kurmuştur. Krallığı koruması için de Dük ilan ettiği Hossan’a “touda”ları, bir çeşit uçamayan ejderhaya benzer yaratıkları kontrol etme kabiliyetini bahşetmiştir. 400 yıl boyunca kraliçeler Ryoza’ya hükmetmiş, Dük soyundan gelenler de toudaları ile Ryoza’yı dış ülkelerden korumuştur. Tüm askeri yetkiler Dük’ün elindedir çünkü kraliçenin bir ordusu bulunmamaktadır. Fakat halk 400 yılda zamanla ikiye ayrılmaya başlamıştır. Bunlar kraliçenin muhitinde yaşayan ve savaşı küçümseyen, bolluk içinde yaşayan Holon’lar ve Dük’ün bölgesinde yaşayan, savaşmaktan yorulmuş, yoksul Wajyaku’lardır.

    Erin, krallığın durumundan habersiz, Dük’ün muhitinde kalan Ake köyünde yaşamaktadır. Ake köyü, Dük’ün ordusu için touda yetiştiren birkaç köyden birisidir. Annesi Soyon’da bu köyün en önemli touda yetiştiricisidir ve aynı zamanda “Mist People” yani sis insanları soyundan gelmektedir. Bu insanlar sürekli seyahat ederler ve rivayetlere göre büyü güçlerine sahiptir. Gittikleri her yere beraberinde sis getirdikleri için bu isimle anılmaktadırlar. Ayrıca saç ve göz renkleri de yeşildir. Fakat Soyon, köyün şefinin oğlu ile evlendiği için sis insanlarından azledilmiştir. Erin de aynı zamanda yeşil saçlı ve yeşil gözlüdür. Soyon ve Erin, Ake köyünde mutlu bir yaşam sürmektedirler. Erin de tıpkı annesi gibi bir touda yetiştiricisi olmak istemektedir ve hayvanlara müthiş bir ilgi beslemektedir. Fakat anne kızın mutlu yaşamı pek uzun sürmez. Kiba adı verilen ve en önemli touda sayılan birkaç hayvan ansızın ölüverir ve bu olanlardan Soyon sorumlu tutulur. Soyon, vahşi toudalar tarafından yenilmek üzere idam edilir. Erin idama müdahale etmek ister ama Soyon onu son bir hamle bir touda’nın sırtına bindirerek uzaklara yollar. Son sözleri de “mutlu bir yaşam sür” olur. Erin kendine geldiğinde artık Dük’ün muhitinde bile değildir. Kraliçe’nin muhitine gelmiştir ve bir arı yetiştiricisi tarafından evine getirilmiştir. Artık Erin’in önünde hiç beklemediği, bambaşka bir hayat vardır. Üstelik şimdilik haberi olmadığı krallığın da geleceği günün birinde onun omuzları üstüne yüklenecektir.

    Bahsettiğim gibi Kemono no Souja Erin, tamamen Erin’in etrafında dönüyor. Anime, Erin 10 yaşındayken başlıyor ve 18 yaşına gelene kadar devam ediyor. Bu zaman zarfında birçok karakter ile karşılaşıyoruz ve yaşlananlar ölüyor, gençler büyüyor. Atmosfer bakımından anime sürekli temposu yüksek bir anime değil ama kendine has bir çekiciliği mevcut. Animenin geçtiği fantastik dünyayı ve yaratılan kurguyu hiçbir animede göremezsiniz. Demek istediğim, sürekli yaşanan bir aksiyon yok ama senaryo ve hikayenin akışı buna gerek bile kılmıyor. Tek beğenmediğim tarafı bazı şiddet dolu sahnelerde, örneğin bir touda bir insana saldıracaksa, ekranı eciş bücüş çizimler kaplıyor (hani taşa yontulmuş çizimler olur ya). Neyse ki bu durum animede pek fazla tekrarlanmıyor.

    Çizimler bakımından Kemono no Souja için eşi benzeri yok diyebilirim. Veya ben izlediğim 150’ye yakın animede böyle değişik çizimler görmedim. Karakterler normal bildiğimiz anime karakterleri fakat arka plan çizimleri renkli kalem veya pastel boya ile çizilmiş gibi ve enfes gözüküyorlar. Altta çektiğim resimlerde pek belli olmuyor ama izlerseniz bana hak vereceksiniz çünkü her kare duvar kâğıdı güzelliğinde. Hele bazen gösterilen manzaralar inanılmaz. Sırf çizimleri için bile Kemono no Souja Erin’i izlemenizi önerebilirim. Müzikler bakımından ise daha iyi olabilirdi. Kötü değiller ama elli bölüm boyuna neredeyse her bölüm aynı parçayı duymaktan sıkılabilmeniz mümkün. Animenin iki adet açılış parçası ve kapanışı mevcut. Daha doğrusu açılış parçası aynı ve iki farklı kişi seslendirmiş. Benim favorim ikinci olanı.

    Sonuç olarak Kemono no Souja Erin’i elli bölüm boyunca sıkılmadan izliyorsunuz. Başta müthiş çizimleri ve sürükleyici kurgusu ile fazla aksiyondan, silahlardan, ucube karakterlerden sıkılan, eşsiz bir fantastik dünya isteyen herkese tavsiye edebilirim.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan