• Şubat 27, 2011

    Yönetmen: Kazuki Akane
    Stüdyo: Satelight
    Tür: Macera, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2005
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/6



    Noein, geçmiş – gelecek ilişkisi, kuantum fiziği, olasılık teorileri, birden fazla gelecek ve bunların oluşturduğu boyutları konu alan karışık bir anime. Günümüzden 15 yıl sonra, olası bir gelecekte La’cryma adında dünyamızı temsil eden boyut ile Shangri-la adında tüm boyutları birleştirip yok etmek isteyen bir boyut arasında amansız bir savaş sürmektedir. Fakat Shangri-la’yı yenmek neredeyse imkânsızdır ve onu durdurmanın tek yolu “Dragon Torque” (ejder kolyesi) adında gizemli bir nesnedir. Bu gizemli nesneyi bulmak için “Dragon Knights” yani Ejder Şövalyeleri adında bir grup kurulmuştur ve bu grup boyutları gezerek bu nesneyi aramaktadır. Günümüzde ve bizim boyutumuzda ise Haruka ve Yuu adında 12 yaşında iki arkadaş evden Tokyo’ya kaçma planları yapmaktadır. Bu esnada karşılarına Karasu adında bir ejder şövalyesi çıkar ve kendisinin başka bir boyuttaki 15 yıl sonraki Yuu olduğunu iddia eder. Karasu’nun görevi de diğer ejder şövalyeleri gibi ejder kolyesini ele geçirmektir fakat ejder kolyesinin Haruka olduğunu anlayınca işin rengi değiştir. Haruka’yı “bir daha” kaybetmemek için yemin eden Karasu, onu ne pahasına olsun diğer ejder şövalyelerinden ve Noien adındaki Shangri-la’yı yöneten varlıktan korumaya çalışır.

    Noein’in konusu, ilkokula giden (daha doğrusu yeni bitirmiş) kahramanlarına karşın oldukça karışık bir anime. Öyle ki, süregelen bilimsel konuşmalar, kuantum fiziği muhabbeti ve karmakarışık boyut ilişkileri izlerken epey bir baş ağrısı yapıyor. Üstelik senaryonun akıcılığı bakımından da anime pekiyi değil. Yani bir iki bölüm birkaç olay yaşandıktan sonra çocuklar sanki bir şey olmamış gibi yaşamaya devam ediyor. Yahu, adamın gelecekten kendisi gelmiş, boyutlar yok oluyor falan diyor ama bölümler bir türlü bir araya gelemiyor. Haruka mutlu mesut ortada geziniyor, Yuu desen kendi âleminde. Bu arada Yuu sinir bozucu ilk beş karakter sıralamama girmeyi başardı, kendisini tebrik ederim. Anlatmaya çalıştığım, senaryo zaten karışık, en ufak bir kopmada toparlaması zor oluyor ve atmosfer de etkileyici olamayınca insan izlerken sıkılabiliyor. Ben bile bir iki defa yarıda bırakmayı düşündüm.

    Noein’in çizimleri ise bir hayli ilginç ve kendine has. Animede özellikle savaş sahnelerinde çizgi roman tarzı diyebileceğim çizimler kullanılmış ve bir bakıyorsunuz karakterler sanki çizgi romandaymış gibi (karikatür tarzı) görünmeye başlıyor. Oldukça hoş bir ayrıntı olmuş. Bunun dışında normal çizimleri de gayet hoş. Animenin müzikleri de çizimleri kadar kaliteli. Açılış ve kapanış müzikleri fena değil ama esas iyi olan seri içinde çalanlar.

    Özetle Noein – To Your Other Self ilk başta öyle gözükmese de kesinlikle yetişkinlere hitap eden, bir hayli karışık bir anime. Ben pek sevemedim ve açıkçası pek önermem ama eğer kuantum fiziği, boyutlar ve geçmiş – gelecek gibi konulara ilginiz varsa bir bakın derim. Aksi halde pek tavsiye etmem.


    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan