• Temmuz 05, 2011

    Yönetmen: Yamamoto Yasutaka
    Stüdyo: A-1 Pictures
    Tür: Aksiyon, Askeri, Dram
    Yapım Yılı: 2009
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/8



    Uzun adıyla Senjou no Valkyria: Gallian Chronicles, aynı adı taşıyan ve 2008 yılında Sega tarafından üretilip PS3 için çıkan oyunun anime uyarlamasıdır.

    Valkyria Chronicles 1935 Avrupa’sında geçmektedir fakat bizim bildiğimiz Avrupa’dan farklıdır. Animedeki Avrupa iki büyük güce ayrılmıştır. Doğuda bulunan İmparatorluk ve batıda bulunan Federasyon güçleri kıtaya hakimdir. Bu iki büyük ulus “Ragnite” adı verilen maden için savaş halindedir. İmparatorluk, güçlü ordusu ile Federasyonu savunmaya geçmeyi zorlar ve tarafsız Gallia’yı da zengin ragnite madenleri için istila eder.

    Hikayemiz Gallia sınırında bir kasaba olan Bruhl’un imparatorluk tarafından istilaya uğraması ile başlıyor. Rahmetli General Gunther’in oğlu Welkin Gunther, üvey kız kardeşi Isara ve Bruhl şehrinin devriye kaptanı Alicia Melchihott, imparatorluk askerlerine karşı koyarak şehirden kaçmayı başarırlar. Kısa süre sonra “savaşı sona erdirmek” düşüncesiyle Militia adı verilen Gallia ordusuna katılırlar. Burada yeni kurulan Ekip 7’ye transfer olan üçlü, yeni arkadaşlar edinerek imparatorluğa karşı savaşmaya başlarlar.

    Valkyria Chronicles senaryo bakımından ilk başta biraz basit gibi görünse de aslında öyle değil. Yaşanan savaşların yanında Valkyria’nın gizemleri, Darcsen’ler, Gallia’yı istila eden imparatorun oğlu Maximillan’ın gerçek hedefi gibi içinde senaryoyu heyecanlandıracak çeşitli unsurlar barındırıyor. Ayrıca savaşlar sırasında Welkin’in ekibi ile kullandığı taktikleri izlemek oldukça zevkli oluyor. Öte yandan ise ortalara gelindiğinde, yani 12. ile 17. bölümler arası açıkçası bana biraz doldurma gibi geldi. Çünkü o heyecanlı savaşlar, gizemler gidiyor ve yerini Ekip 7 içinde olanlar, işte arkadaşlıklar, komiklikler gibi şeyler alıyor. Ve bu durum çok uzatıldığı için ana senaryodan bir süre sonra kopuyorsunuz. Neyse ki anime sonlara doğru toparlanıyor ve tatmin edici, güzel bir son ile sona eriyor.

    Animenin çizimleri ortalamanın üzerinde. Sürekli savaş alanında bulunsak da yumuşak çizimler kullanılmış. Demek istediğim, kan ve şiddet minimum düzeyde tutulmaya çalışılmış. Karakter çizimleri ise hem güzel hem de ilginç. İlginç diyorum çünkü karakterler üzerinde suluboya tablolarındaki gibi çizgiler kullanılmış. Ne demek istediğimi izlediğinizde daha iyi anlayabilirsiniz. Ayrıca mini etekli asker de ilk defa görüyorum. Kızlarımız minileri ile ve ne miğfer ne de başka bir koruma kalkanı olmadan dalıveriyorlar savaşa ve attığını da vuruyorlar. 26 bölüm boyunca Alicia’nın baldırlarını ezberledim diyebilirim:) Animenin müzikleri de gayet başarılı. Seride iki açılış ve kapanış parçası bulunuyor.

    Sonuç olarak Valkyria Chronicles izlenebilirliği yüksek, sıkmayan, eğlenceli bir yapım. Eğer meydan muharebelerinden, silah tutan kızlardan hoşlanıyorsanız tam size göre.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan