• Ağustos 04, 2011

    Yönetmen: Takuya Igarashi
    Stüdyo: Bones
    Tür: Komedi, Okul
    Yapım Yılı: 2006
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/3


    Daha şimdiden söylemekte fayda var, Ouran High School Host Club benim hayatımda izlediğim en kötü ve ilk üç bölümünden sonra hemencecik sildiğim ilk anime unvanını gururla taşıyor. Önce konusundan bahsedecek olursak; Ouran Lisesi ülkenin milyarderlerinin çocuklarının gittiği ultra birinci sınıf özel bir okuldur. Haruhi Fujioka ise yıllar önce annesini kaybetmiş, animenin başlarında erkek zannettiğimiz ama sonra kız çıkan kahramanımızdır. Kendisi çok çalışkan olduğundan şımarık zengin çocuklarının gittiği bu okulda bursla okuma şansı kazanmıştır. Okulun ilk günlerinde Haruhi ders çalışmak için sessiz bir yer aramaktadır çünkü kütüphanede bile baba parası yiyen arkadaşların ders çalışmak umurunda değildir. Durum böyle olunca Haruhi üç numaralı müzik odasına girer ve burasının aslında okulun “Host Club”’u Türkçe çevirisi ise konuk/misafir evi anlamına gelen bir kulüptür. Böyle kulüplerde serideki gibi erkekler değil de kızlar çalışmaktadır ve kulübe gelen erkekler ile sohbet ederek, kahve içerek onlara hoş vakit geçirtmektedirler. Animede ise Host’larımız erkek ve konuklar kızlar oluyor. Haruhi içeriye ders çalışmak amacı ile girdiğinde birtakım olaylar zinciri yaşanır ve Haruhi pahalı bir vazo kırar. Başta King (Kral) dedikleri yalaka Host başkanları Tamaka, Haruhi’yi erkek zannederek Host’ta çalışmasını ister. Ardından da anlaşılacağı üzere seri aslında bir kız olan Haruhi’nin erkeklerle Host Club’da çalışması ile başlar.

    Ouran High School Host Club’un senaryosu aslında biraz ilgi çekici ama işleniş öyle berbat ki beni soğutmaya yetti. İki saniyede bir kullanılan ve bir süre sonra bayan sevimlilik ve komiklik efektleri öyle çok ki artık hikâye akışı diye bir şey kalmıyor ortada. Sürekli şoparlıklar, şaklabanlıklar izliyorsunuz. Hele ki “erkek” ilişkileri kavramına getirdiği boyut sayesinde Ouran High School Host Club’un geri dönüşüm kutumda bile kalmamasına dikkat ettim. Sürekli gay hareketler seviyorsanız orası başka tabi:) Özellikle o ikizler yok mu, resmen öpüşmedikleri kaldı. Zaten üçüncü bölümün sonunda iki kızın dudaktan öpüşmesi beni bitirdi.

    Görsel ve müzik bakımından ise animeye söyleyecek bir sözüm yok. Son derece kaliteliler. Zaten verdiğim üç puanın tamamı da onlara oldu. Uzun lafın kısası Ouran High School Host Club, belirli bir amacı olmayan, zengin çocuklarının olmayacak şaklabanlıklarını gerçekleştirdiği, her saniyesi komiklik ile doldurulmaya çalışılmış bir anime. Elbette seveni de olur ama ille komik bir şey izleyeceğiz diye aptalca şeyleri izlemek zorunda da değiliz. Bunun yerine Lovely Complex, Love Hina, Great Teacher Onizkua gibi kaliteli yapımlar varken Ouran High School Host Club’u izlememenizi öneririm. 

    { 12 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Klişe öğelerine rağmen bence hala kaliteli bir yapım. Honey-chan özellikle çok şeker

      YanıtlaSil
    2. yaaa bence çok komik bir animeydi. dediğin gibi gay ve lezbiyen ögeler sorun olmuyosa ki benim için olmuyor izlediğim en komik ve güzel anime. Özellikle haruhinin evini ziyaret ettikleri ve yaz tatili için haruhinin oteline gittikleri bölüme bayıldım ayrıca finalide gerçekten çok hoştu.

      YanıtlaSil
    3. Yorumun için teşekkür ederim.

      Zaten ben objektif inceleme yapmıyorum. Alt başlıkta da yazdığı gibi izlediğim animeleri tanıtmak (konusu, çizimleri vs.) ve yorumlarımı (benim tamamen kişisel görüşlerimi) paylaşıyorum. Bu blogu açmamdaki amaç izlediğm animeleri bir araya getirmek ve beğenip beğenmediğimi yazmaktı. Ve her incelememde sıkça belirtmeye çalıştığım gibi "bana göre" Ouran çok kötü bir anime.

      Saygılar,
      moralkaan.

      YanıtlaSil
    4. İkarusen,sana kesinlikle katılıyorum.Bu animeyi izlememiş olsaydım tanıtımdan dolayı soğur ve izlemeyi düşünmezdim.Ama iyiki izlemişim çünkü bu anime benim favori animem.Animede gay unsurlar olduğu doğru ama bu anime kesinlikle bundan ibaret değil ve o gay unsurlar animedeki kızları çekmek için bir gösteri.İzlemeyi düşünenlere tavsiye ederim çok eğlenceli,sevimli bir anime.Ve benim fikrime göre en kaliteli animelerden biri.Bu tanıtımdaki görüşe saygı duyduğumu söyleyemem.Kendi fikriniz olabilir ama güzel bir animeyi gay ve lezbiyen diye damgalayıp en kötü animelerden biriymiş gibi göstermek hiç hoş değil.Buna shounen ai barındırıyor diyorsun (ki animenin türünde öyle bir şey yok),bence gidip Junjou Romantica'yı falan izle gaylik nasıl olurmuş görürsün

      YanıtlaSil
    5. Benim de çok sevdiğim bir başyapıt.

      YanıtlaSil
    6. Diğer yazanlara ben de katılıyorum. Sen de burda görüşünü yazıyorsun fakat birazcık daha objektif olman gerekirdi.

      YanıtlaSil
    7. Artık nasıl bir hırs yaptıysam fazla abartıya kaçmış olabilirim ama genel olarak yazdıklarımın arkasındayın:)

      YanıtlaSil
    8. Tuhaf işte, benim en beğendiklerimden olan bir animeyi bir başkası yerden yere vurabiliyor.

      YanıtlaSil
    9. Bu yorumu buraya yazmam lazım!

      Evet anime incelemesi bayağı eski ama olsun kafamdaki düşünceleri belirtmeliyim dedim.

      Farazi şu an kafamdan söylüyorum adam 2009'da yapmış incelemeyi o zamanlar belki animenin türüne göre inceleme yapılmasını bilmiyordu sırf bu yüzden bilmiyordu diye sırf bu animeyi çok sevenlerin yaptığı yorumlar yüzünden ya bu adam anime incelemeye küsseydi! o zaman ya ben bu bloga hiç kavuşamasaydım!!!! Bu işler öyle hooop deyip profesyonellikle mi başlanıyor. Zaten kendini artık prof görenler bloglarını kapatıyorlar biz de arkalarından mal gibi bakıyoruz. Adam kendini ilerletmiş iyi ki de bırakmamış bugünlere kadar getirmiş blogu. Ben de keşfetmiş oldum. Başlardaki incelemelerde eksik gediklerin olması gayet de normal. Yaza yaza ustalaşacak insan.

      Ben bu animeyi ne izledim ne de adını duydum. Ama sırf şu blogger kardeş kendi görüşlerini yazmış diye de animeye karşı antipati besleyip ifrit olmadım. Sözlerim bu blogger'ın yaptığı ''incelemeleri'' -dikkat ederseniz animeleri demiyorum incelemeleri- bundan sonra beğenmemezlik yapıp altına olumsuz yorumlar yapanlara gelsin. Önceden yorum yapanlar zaten çoktan yazacaklarını yazmışlar. Bir de onların da blogları var mı diye baktım bu yorumları yapıyorlar maden kendileri de mi böyle anime inceleyen bloglara sahipler. Çoğu zaten tarih olmuş. Blogu olanlar da sadece kendini anime incelemesine adamış bloggerlar değiller. Buraya birisi kalite kallavi şu blogger'ın incelemelerini olumsuz eleştirecek bir yorum yazacaksa önce kendisini bu mecraya davet ediyorum. Bu işlerde usta olabilir insan ama bu bir başkasının incelemesine olumsuz tavır almayı gerektirmez.

      Blogger'ı ne tanırım ne bilirim. 1-2 hafta önce keşfettim bu blogu. Şu anda güncel SADECE anime incelemesi yapılan bildiğim tek blog bu. Varsa başka bilen söylesin. He evet inceleme yapan bloggerlar var ama biraz ondan biraz bundan bir de üzerinde kendi duygusal dramalarını ekliyorlar işin yoksa bir de onların hayatlarına ortak ol. Yani kısaca benim uzun zamandır aradığım böyle bir blog'du. Geç oldu bulmam ama bundan sonra buralardayım.

      Blogger kardeşimizin belki incelediği animelerin içinde benim de çok sevdiğim ama kendisinin beğenmediği animeler olabilir ama ben kalkıp da vay efendim sen neden benim beğendiğim animeyi beğenmemişsin senin yaptığın inceleme sonucunda okuyanlar şimdi benim çok sevdiğim animeden kaçacaklar tüh sana yazık sana demem. Bu onun tercihidir. Benimkisi de bana aittir. Ayrıca bir blogger bir kitap film ya da anime vs incelerken objektif olduğunda bana itici geliyor samimi bulmuyorum. Sanki o tanıttığı şeyin reklamını yapıyormuş gibi geliyor bana ki son zamanlarda çoğu blogda aynı konuları paylaşımları aynı yavan yazıları görünce de düşüncem hayal ürünü olmasa gerek diyorum. O yüzden benim şahsi zevkim ben subjektif blogger severim. Sevdi mi göklere çıkaran sevmedi mi yerlere vuran.

      Benim asıl derdim asıl vermek istediğim mesaj; sevdiğiniz animeleri beğenmeyip incelemesini kötü yaptığını düşündüğünüz bloggerlara olumsuz yorumlar yazıp buralarda harcanmayın dostlar. Sizler de imkanınız varsa blog açın, bunu hava civa olsun diye demiyorum. Emin olun ben aynı şekilde sizleri savunurum. Aynı böyle gocunmam uzun uzadıya yazarım. Ben hep böyle bir blog arıyordum neden bu tarz blogların sayısı az olsun ki. Çoğalmanız lazım diyorum. Artın ki bizler de sizi takip edelim.

      Lafı fazla uzattım biliyorum. Kısacası sayın blogger arkadaş sen yoluna devam et. Sakın bir yerlere ayrılma. Blogunu bol bol güncellemen dileğiyle.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Yorumunuz için teşekkür ederim.

        Geçen aralıkta askere gittiğimde 6 aylık bir ara verdim, daha da ara vermeyi falan hiç düşünmüyorum. İzleyecek anime oldukça blog devam eder :)

        Saygılar.

        Sil
    10. benim gibi homofobik izleyiciler için anında çöpa atılabilecek bir anime en ufak bir gay lezbiyen ilişkisinde o anime benim için çöptür.Daha doğrusu tür olarak değerlendiriyim shoju ai yuri yaoi shounen benim için çöp daha çok slice of life yani hayatın realitesinin dışına çıkmayan yada ghost in the shell gibi her nekar da bir distopyayı işlesede konu derinliği ve politik komplo teorileri işleyen animeleri tercih ediyorum. Diğerleri çoluk çocuk işi bunu izleyeceğime cartoon network daki gumble,regular show gibi serileri tercih ederim.bakın cinsellik romantizm yuri yaoi herzaman satar buna lafım yok önemli olan bunlar olmadan izleyiciyi kazanmaktar.

      YanıtlaSil
    11. Şahsen çok beğendiğim ve herhangi bir animeye başlamadan önce mutlaka ziyaret ettiğim bir inceleme platformuydu ama bu yazınızda gerçekten dikkatimi çeken bazı itemler vardı ve gerçekten inanamadım çünkü özellikle incelemelerinizi okuyup verdiğiniz puana göre animeye karşı bir önyargı oluşturan ben bu animeye neden bu kadar düşük verdiğinizi görünce şok oldum çünkü açık açık eşcinsel unsur barındırdığı için puan kırdığınızı söylemişsiniz açıkcası bunda puan kırılması gereken bir unsur görmüyorum evet animedeki komiklik unsurları fazlaca olduğu için gözünüze çarpmış olabilir şahsen ben de animenin akışını bozucak kadar komiklik unusuru sergilenmesini sevmem ama sadece bu konudan değil de direk eşcinsel karakterlerden kaynaklı olarak puan kırmanız beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan