• Ekim 21, 2011

    Yönetmen: Tsutomu Mizushima
    Stüdyo: Production I.G
    Tür: Aksiyon, Doğaüstü
    Yapım Yılı: 2011
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/4.5



    Blood The Last Vampire ve Blood+’dan sonra Production I.G, senaryosunu CLAMP’ın ele aldığı yeni bir seri olan Blood-C ile Blood serisine bir yenisini daha ekledi. İçerik olarak ana karakterin adının “Saya” olması dışında Blood+ ile Blood-C arasında hiçbir bağlantı yoktur.

    Saya Kisaragi, nazik ve biraz da sakar olan normal genç bir kızdır. Babası ile bir tapınakta yaşayan Saya kahveyi çok sevmekte, gündüzleri okula gitmekte, arkadaşları ile iyi geçinmekte ve geceleri de “Furukimono” adındaki (Eskiler anlamında, Türkçe çevirisinde Ata denilmiş) yaratıkları öldürmektedir. Bu yaratıklar bir nevi canavardır insan eti ile beslenmektedir. Saya da 12 bölüm boyunca bunlarla mücadele etmektedir.

    Blood-C’nin hikâyesi ilk bakışta ilginç gelebilir ama kesinlikle değil. Animeye neden düşük puan verdiğime gelirsek; öncelikle animenin konusu gerçekten berbat. Bu Saya her gün canavar avlıyor, etraf kan gölüne dönüyor, insanlar ölüyor ama kimse hiçbir şey fark etmiyor. Gerçi bunun nedeni animenin sonunda belli oluyor ama animenin sonu ve olayların seyri daha da vahim. Bundan bahsedersem animenin dönüm noktasını söylemiş olurum bu yüzden söylemiyorum ama sonlara doğru hikâyenin akışı gerçekten gülünç. Son iki bölümde ortaya çıkan ve kim olduğunu zaten çok önceden tahmin edebileceğiniz vatandaş ve yaptığı açıklamaları ben gülerek izledim. Bir de her bölüm Saya’nın okul üniforması kan içinde kalıyor, yırtılıyor ama ertesi gün cillop gibi okula gidiyor. Bir de bu Saya karakterinin ruh hali gerçekten aptalca olmuş. Kız gidiyor yaratığı katlediyor ama ertesi gün şarkılar söyleyerek okula gidiyor, kafede hoşça vakit geçiriyor vs. Yani konu bütünlüğü gerçekten çok kopuk ve anlamsız. Ayrıca animenin adı Blood olduğu için sakın vampir beklemeyin. Abuk sabuk yaratıkların vampirlerle hiç alakası yok. İlk paragrafta da bahsettiğim üzere Blood+ ile Blood-C’nin tek ortak noktası Saya adının geçmesi. Kısacası demek istediğim, Blood-C’nin hikâyesi son zamanlarda gördüğüm en berbat senaryolardan birisi.

    Blood-C’nin en güzel yanı ise dövüş ve katliam sahneleri. Dövüş sahneleri gerçekten estetik ve başarılı. Katliam sahneleri de çok iyi fakat sansür olayı olmasaymış mükemmel olurmuş. Kopan uzuvlar genellikle siyah veya beyaz çizgilerle sansürlenmiş ve çok fazla kan fışkırıyorsa buğu efekti kullanılmış. Televizyon için belki bu kadar şiddet fazla gelmiş olabilir ama muhakkak sansürsüz bir versiyonunun da yayınlanması gerekir.

    Görsel olarak Blood-C çok başarılı. Bahsettiğim dövüş sahneleri ve şiddet unsuru çok güzel yansıtılmış. Çizimler bakımından tek beğenmediğim yanı Saya’nın orantısız saçları. O nasıl saç şeklidir, anlayamadım. Açılış ve kapanış parçaları da gayet başarılı ama bölümler esnasında çalanları pek beğenmedim.

    Toparlamak gerekirse; Blood-C bana göre tam bir hayal kırıklığı ve Blood+’nın yanına bile yaklaşamaz. Animenin 12 bölüm olması ve şiddet sahnelerinin başarılı olması animeyi bir nebze izlenebilir kılsa da ortada adam gibi bir senaryo olmayınca bunların anlamı da kalmıyor.

    Bu arada, Blood-C’nin Haziran 2012’de anime filmi çıkacakmış. Yarım biten sonu böyle tamamlamak niyetindeler. Ben izler miyim? Hayır.

    { 8 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. İzlemeyi düşündüğüm bi animeydi ama şimdi bilemedim.
      Belki çizimlerini merak ettiğim için başlarım.

      YanıtlaSil
    2. Clam yapımlarına zaafı olan bir anime izleyicisi olarak bu seriyi büyük beklentilerle izlemeye başladığımı belitmeliyim. Ancak bu firmadan böylesi vasat altı bir seri nasıl çıktı hala anlayabilmiş değilim. Yorumlarınız son derece yerinde ve isabetli olmuş. Tam bir zaman kaybı. Sadece kan gölü olsun diye yapılmış son bölümde karakterler neydi ne oldu diyerek zar zor bitirebilmiştim. Sineması ise sadece görselliği nedeniyle ve ancak senaryo hatırı sayılır bir konu barındırısa izlenebilir belki.

      YanıtlaSil
    3. 9. bölümü bitirdim. Kalanı sabaha :) Sansür olayını aşmak için en azından en genel bilinen video kanalında en azından ölümler sansürsüz izlenebilir :)

      YanıtlaSil
    4. neden öyle söylediğinizi anlamadım ama çok güzel bir anime

      YanıtlaSil
    5. Filmi güzeldi.Animeyi anlayabilenler sever.Gerçekçi ve olaylara farklı bakan kişiler için güzel bir animeydi diyebiliriz.Asıl olaylar filmde geçiyor.Ancak filmi izlemek için de animeyi izlemeniz lazım.Filmde her şey açıklanıyor.Düşük puan vermene üzüldüm açıkçası.Bu anime bence daha fazlasını hak ediyor.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. ya nereye hak ediyo -_-

        Sil
      2. Filmde her şeyi açıklıyor demişsin ama yarım kaldi fumito neden sayayi sevdigi halde hayatini böyle karartti, amacı neydi, neden daha sonrasinda kendini öldürdü, kuzeni neden sayaya ihanet etti fumitoyu sevmedigi halde, sayanin kanini almak icin neden bu kadar ugrasti, bunlarin hicbirinin cevabini bulamadım açıklarsan sevinirim.

        Sil
    6. Canavarlar hakkında bir animeyi sevmiyorsanız bu sizin tarzınız olmayan bir animedir yani bir animeyi bu kadar yermeniz çok saçma geldi.Ve herkes kandan ibaret çöp bir anime olduğunu dile getirmiş. Kızın duygusal açısından bakarak izledim ve beğendim. Kandırılmış ve aldatılmış bir savaşçı kızın hikayesidir.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan