• Mayıs 11, 2012

    Yönetmen: Kenichi Kasai
    Stüdyo: J.C. Staff
    Tür: Dram, Komedi, Günlük Hayat
    Yapım Yılı: 2011
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/8














    Bakuman 2, ilk sezonun bittiği yerden doğrudan devam ediyor. İlk sezonun incelemesini ve genel olarak hikâyeyi buradan öğrenebilirsiniz.

    İlk sezonu çok kısa bir şekilde hatırlayacak olursak; Mashiro ve Takagi mangaka olmak istiyorlardı ve mangaları animeye uyarlandıktan sonra Mashiro, seyyu olan Azuki ile evlenecekti. Ayrıca “Crow” adlı diğer bir manga serisinin yazarı Eiji Nizuma’yı da mutlaka geçmek istemekteydiler. İlk sezonda iyi kötü yaşanan birçok olaydan sonra Mashiro ve Takagi, editörleri Hattori ile beraber “Trap” adlı mangalarının Jack dergisinde seri haline getirmeyi başarmışlardı. Akabinde Mashiro ve Takagi’nin editörleri değişip, Miura adında Hattori’ye nazaran daha çaylak birisi gelmişti. Tam burada da ilk sezonu sona erdirmiştik. İkinci sezonda tam buradan devam ediyor. Mashiro ve Takagi bir yandan serileştirilmenin mutluluğunu yaşarken diğer yandan editörlerinin değişmesinin şaşkınlığını yaşıyorlar. Fakat Miura da ilk bakışta iyi birine benziyordur ve ona güvenmeyi karar verirler. Mashiro ve Takagi’nin yanına artık serileri olduğu için üç asistan da verilmiştir ve ayrıca sezonun yeni karakteri olan (daha doğrusu ilk sezonda adı geçen ama henüz gözükmeyen) Hiramaru ile bu sezon tanışıyoruz.

    İkinci sezonun işleniş bakımından aslında ilk sezondan pek bir farkı yok. Açıkça söyleyeyim, ilk 7-8 bölüm bana sıkıcı geldi. Bu bölüm aralığında Trap’ın geleceği, serinin tehlikeye girmesi ve en sonunda iptal edilmesinin gündeme gelmesi işleniyor ve hep aynı şeyler dönüyor. Trap’ın yeni bölümü çiziliyor, sonuçlar bekleniyor. 9-10. bölüm civarına geldiğimizde ise anime hız kazanıyor çünkü olaylar değişmeye, daha doğrusu içerik yenilenmeye başlıyor. Yenilik dedim ama bu yenilik de olayların başa dönmesinden başka bir şey değil. Biraz spoiler olacak ama Trap’ın iptalinden sonra neredeyse ilk sezonun başına geri gidiyoruz ve ikilimiz yeni projeleri ile serileştirilme işine geri dönmeye çalışıyorlar.

    Bakuman 2’de genel olarak hikayede pek bir değişiklik olmasa da ilk bölümler haricinde anime güzel bir çizgide ilerliyor. Dediğim gibi işleniş ilk sezonun aynısı olsa da ayrıntılar seriyi izlettirmeyi başarıyor. Mesela Azuki ile Mashiro’nun aşk hikayesinin biraz da olsa adama dönmesi, yeni karakterlerin ve eski karakterlerin çıkması, yeni editör Miura derken bölümler akıp gidiyor. Ayrıca bu sezon nasıl olduysa Nizuma’ya karşı olan nefretim tamamen geçmiş durumda ama onun yerine kendisini dünyayı kurtaran adam sanan artist baş editöre fena halde kıl oldum:) Son olarak bir durum daha dikkatimi çekti; Miura olmasaymış bence ikinci sezonda olmayacakmış. Bakuman 2’yi izledikten sonra büyük ihtimalle bana hak vereceksiniz.

    Görsel olarak söyleyeceğim fazla bir şey yok. Görüntüler ve çizimler ilk sezonla aynı ve kaliteli. İlk sezonun incelemesinde de bahsetmiştim; karakterler anime ilk başladığında orta sona gidiyorlardı ve dev gibiler demiştim. İkinci sezon son bulduğunda ise üniversiteye gidiyorlar ama hala aynılar. Tamam, boyları zaten yeterince uzun ama hiç olmazsa yüzleri biraz daha olgunlaşsaymış veya saç stilleri değişseymiş. Ha 14 yaşındaki Mashiro ya 19. Hiçbir fark yok. Müzikler ise genel anlamda iyiler. Bir adet içeriği ilerleyen bölümlerde değişen açılışı ve iki kapanışı mevcut.

    Bakuman 2 tam bir devam sezonu ve eğer ilk sezonu izlemeden ilk sezonu izlerseniz doğal olarak hiçbir şey anlayamazsınız. Genel olarak ikinci sezon için başarılı diyebilirim, hiç olmazsa ilk sezondan daha düşük seviyede değil. Bakuman’ın 3. sezonunda Mashiro ve Takagi’ye şimdiden başarılar.


    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. 25 bölümlük animenin ilk yarısında uyumamak için kastım desem yeridir. Bakuman 1 nasıl da süperdi oysa. 2 de iyiki +Natural peşine düştüler de, anime enerjisini toparlayabildi. en son Niizuma sensei bile şikayet ediyodu, Ashirogi Muto nun havası söndü gaza getirmek lazım diye;)

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan