• Mayıs 16, 2012

    Yönetmen: Makoto Shinkai
    Stüdyo: Comix Wave
    Tür: Fantastik, Macera
    Yapım Yılı: 2011
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/7




















    Hoshi o Ou Kodomo veya Türkçe adı ile Derinliklerden Gelen Kayıp Sesi Arayan Çocuklar, Asuna adındaki genç kızın başına gelen ilginç bir macerayı ele alıyor. Asuna erken yaşta babasını kaybetmiştir. Annesi ise geceleri hastanede çalıştığı için günlerini genellikle tek başına geçirmektedir. Bir yandan derslerinde sınıf birincisi olan Asuna, ev işleri ile de ilgilenir ve tek eğlencesi yamaçlarında yaşadıkları dağın tepesinde radyo dinlemektir. Dağın tepesinde bir açıklıkta Asuna, babasından kalma kristal radyosu ile müzik dinlemeyi çok sever. Özellikle sadece dağın o bölümünden dinleyebildiği gizemli şarkıyı her gün dinlemektedir. Günün birinde yine özel yerine giderken, köprü üstünde garip bir yaratık karşısına çıkar. Asuna’yı yaratıktan Shun adında genç bir oğlan kurtarır. Shun, Asuna’ya “Agartha” adlı bir yerden geldiğini anlatır ve Asuna ertesi gün okulda Agartha’nın ne olduğunu öğrendiğinde kendisini fantastik bir olayın içinde bulur.

    Anime filminin konusu ilk bakışta heyecan verici gibi gözükse de dakikalar ilerledikçe anime maalesef performans kaybediyor ve istediğini veremiyor. Zaten daha baştan anime ağır ilerlemeye başlıyor ve birkaç hızlı sahne dışında açıkçası beni pek tatmin etmedi. Kurgu, yaratılan fantastik dünya ve özellikle az sonra bahsedeceğim çizimler güzel ama senaryonun işlenişi vasat kalmış. Demek istediğim, animeyi izlerken heyecanlanmıyorsunuz ve acaba şimdi ne olacak diye sizde merak uyandırmıyor.

    Senaryosunun zıttı olarak animenin çizimleri olağanüstü. Ghibli yapımları ile yarışabilecek manzara çizimleri eşsiz bir kaliteye sahip. Bakmaya doyamıyorsunuz. Sadece sırf bu çizimlere tanıklık etmek için bile animeyi izleyin bile derim. Renklerin uyumu, parlaklığı ve yumuşaklığı mükemmel. O fantastik havayı, o diyarları sanki sizlerde içindeymişsiniz gibi hissettirmeyi başarıyor. Müziklerin de çizimlerden aşağı kalır yanı yok. Bir tek anime biterkenki parça pek ilgimi çekmedi, o kadar.

    Özetle Hoshi o Ou Kodomo izleyicisine görsel bir şölen sunuyor ama senaryo bakımından sınırda kalmış bir anime. Ben, görsel şöleni tatmanız için animeyi izlemenizi öneririm ama hikâyesi bakımından da beklentileriniz fazla olmasın.

    { 3 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Agarta efsanesine ilgi duyan biri için aslında senaryosu da güzel, görsel olarak resmen muhteşem zaten, ben senaryoyu da beğendim, Atlantis, Agarta ve Şambala gibi efsanevi yerlerle ilgili merakım benim bu filmi de hiç sıkılmadan izlememi sağladı, bu blogda görmeseydim de filmden haberim olmayacaktı, teşekkür ederim tanıtım için.

      YanıtlaSil
    2. Bu inceleme, internette rastgele dolaşırken sitende okuduğum ilk yazı.Siteni gerçekten çok beğendim, hoş ve akıcı bir dille yazmışsın.Başarılar...

      YanıtlaSil
    3. Yorumlarınız için teşekkür eder, bol animeli günler dilerim.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan