• Mayıs 31, 2012

    Yönetmen: Tomoharu Katsumata
    Stüdyo: JFC
    Tür: Komedi, Dram
    Yapım Yılı: 2001
    Bölüm Sayısı: 20
    Anime Puanı: 10/6



    Salaryman Kintaro’nun 20 bölümlük animesinin yanı sıra, 1999 yapımı bir live-action filmi ve yine live-action yapımı 44 bölümlük serisi bulunmaktadır.

    Animenin kahramanı adı seriye de adını veren Yajima Kintaro. Kendisi liseyi yarıda bırakmıştır ve üye sayısı yirmi bine kadar ulaşan bir motosiklet çetesinin sert ama adil lideridir. Günün birinde Akemi adında bir kızla tanıştığında sert karakterinin yanında duygusal yönü açığa çıkar ve Kintaro, Akemi ile evlenir. Evlilikten sonra da büyük motosiklet çetesi dağılır. Akabinde Akemi doğum yapar ama doğumda maalesef hayatını kaybeder. Eşini kaybeden Kintaro’nun Ryuta adında nur topu gibi bir oğlu olur. Kintaro ölen karısı Akemi’ye Ryuta’yı “adam gibi” yetiştireceğine söz verir ve hayatını kurtardığı Yamato İnşaat’ın kurucusunun şirketinde işe girer. Animede de hiçbir eğitimi olmayan ama “adam gibi adam” olan Kintaro’nun iş dünyasındaki maceralarına tanıklık ediyoruz.

    Salaryman Kintaro kötü bir anime sayılmaz ama ben açıkçası daha fazlasını bekliyordum çünkü anime genellikle Great Teacher Onizuka ile karşılaştırılıyordu. Ve benim gördüğüm tek benzerlik iki animenin karakterinin de eskiden motosikletli bir çetenin üyesi olduğu yönünde. Tamam, birisi öğretmen diğeri iş dünyasına atılıyor ama animelerin seyri tamamen farklı. Salaryman Kintaro’da olaylar hep aynı sırada işliyor. Ortada ya ufak tefek ama zengin ya da yapılı ve kocaman bir kötü karakter vardır ve Kintaro zenginde genellikle insanları kenetleyerek yapılıda ise onu döverek olayları çözüyor. Çözerken de “gerçek bir erkek” olmanın koşullarından ve “gurur”dan bolca bahsediyor. Bu sahneler birkaç kez tekrarlansa da aslında eğlenceliler ve insanı gaza getirebiliyor. Animenin esas sıkıcı olan kısmı Yamato İnşaat’lı kısımlar. Şirket üzerinde bence fazla durulmuş. Şirket içinde yaşanan çatışmalar, yasal olmayan belgeler, rüşvetler ve komplolar üzerinde bence fazla durulmuş. Yok şu şirket şöyle yapmış, arkasında bürokratlar var, o buna para vermiş, belgeler değiştirilmiş falan derken ben bu yerlerde bayağı bir sıkıldım. Ve bu olayları genellikle Kintaro çözüyor asıl Kintaro olaya dâhil olduğunda, yani aksiyon başladığında izlenebilir duruma geliyor.

    Animenin çizimleri yapım yılını göze aldığımızda biraz eskiler ve çözünürlüğü yüksek, kaliteli görüntülüsü yok. Varsa bile ben bulamadım. Bu yüzden anime kalitesiz çizimler, daha doğrusu kalitesi düşük çizimleri yüzünden ilk bakışta size itici gelebilir. Bunların yanında animede bolca kan kullanılmaktan çekinilmemiş ve artık günümüz animelerinde pek olmayan çıplaklık unsuru (bayanların göğüslerinin görünmesi) bu animede karşımıza çıkıyor. Animenin müzikleri ise eski tarz ve kaliteli. Açılış parçası çok yakışmış ama kapanışı beğendim diyemem.

    Özetle Salaryman Kintaro fazla beklenti olmadan izlenebilecek, çerezlik bir anime.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan