• Haziran 07, 2012

    Yönetmen: Toshiyuki Kubooka
    Stüdyo: Studio 4C
    Tür: Macera, Dram, Fantastik
    Yapım Yılı: 2012
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/9.5



    Türkçe adı ile Berserk Altın Çağın Hikayesi 1: Ulu Hükümdarın Yumurtası, Berserk mangasının Golden Arc kısmını konu alan ilk filmi. Golden Arc kısmı, 1997 yapımı anime serisinin de konu aldığı kısımdır. Anime serisinin incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

    Berserk adlı serinin Golden Arc kısmı, serinin kahramanı olan Guts’ın geçmişini ve çocukluğunu konu alıyor. Guts, bir katliamda ağaca asılarak öldürülen bir kadından mucize eseri doğmuş ve Gambino adlı paralı asker ve çetesi tarafından evlat edinir. Guts’a güçlü kalsın diye boyu kadar bir kılıç verilmiştir ve Guts kimse ummasa da dev kılıcı başarılı bir şekilde kullanmayı öğrenmiştir. Seneler sonra ise Gambino’nun karısı ölür kendisi ise topal kalır. Gambino tüm bu olanlardan ölü bir kadından doğduğu için lanetli olduğu söylenen Guts’ı sorumlu tutar ve onu öldürmek ister. Lakin Guts, dev kılıcı ile Gambino ve çetesini haklayarak olay yerinden uzaklaşır. Guts yıllarını kimseye bağlı kalmadan, paralı askerlik yaparak geçirir. Artık 17 yaş civarında olan Guts, Midland ile Tudor’ın yıllarca süregelen savaşında paralı asker olarak görev yapar ve Tudor’un saygın dövüşçüsü Bazuso’yu öldürür. Bu olay yine savaşta yer alan Şahinler Çetesi’nin lideri Griffith’in dikkatini çeker. Griffith, beyazımsı saçları, mavi gözleri ve ilk bakışta narin gözüken fiziği ile Guts’ın tam zıttı bir görünüme sahiptir. Griffith ve çetesi Guts’ın etrafını sarar ve Griffith ona “bana ait olmanı istiyorum” der. Doğal olarak Guts reddeder ama işin ucu düelloya bağlanır. İnce fiziğine rağmen Griffith galip gelir ve Guts, Şahinler Çetesi’nin bir üyesi haline gelir. Griffith, Guts’a en büyük hayalini de anlatır. Griffith’in hayali kendi krallığını sahip olmaktır ve Guts da o nerede belirlerse orada ölecektir. Anime filmi Guts’ın Şahinler Çetesi’ne katılışını ve üç yıl sonra yaşanan olayların “bir bölümünü” konu alıyor.


    Egg of the Supreme Ruler adlı Berserk anime filmi benim gözümde oldukça başarılı bir film. Tek eksiğinin yine animesi gibi hatta animesinden bile kısa sürmesi. Bahsettiğim gibi film Golden Arc adlı bölümün üç filminden sadece ilki ve Golden Arc’tan sonra daha Retribution Arc, Millenium Falcon Arc, ve Fantasia Arc var. Şöyle söyleyeyim; manga 7 Haziran 2012 tarihi ile 327 chapterden (33 volume) oluşuyor ve mangası hala devam ediyor. Golden Arc kısmı sadece volume 3 ile 13 arası oluşturuyor. Yani şaka gibi ama daha animenin üçte birinin üçte birini izliyoruz bu filmle. Anime serisinde de üçte birini ancak bitiriyoruz. Oysa her ne kadar mangası çok ağır ilerlese de ve ben çoğu şeyi unutmuş olsam da Golden Arc serisinin üstüne dünyan olayı yaşandı. Şimdilik mangada yaklaşık iki senedir Elf diyarına gitmeye çalışıyoruz ve büyük ihtimalle 2013 yılında varmış oluruz:)

    Yukarıdaki paragrafta bahsettiğim gibi film küçük bir bölümü konu alıyor ve animesini izledikten sonra devamı için yanıp tutuşan bizler için filmin olayları baştan ele alacağını duymak biraz hayal kırıklığı olmuştu. Fakat film gerçekten başarılı bir film olmuş ve bana göre Berserk isminin hakkını vermiş. Bildiğimiz şeyler olsa da seneler sonra tekrar Berserk’e kavuşmak, Guts ve diğerlerini görmek ve hatırlamak eminim herkesi mutlu etmiştir. Anime filmi hem kurgusu hem de şiddet ve kan unsurları olarak anime serisini bana hiç aratmadı. Olaylar gayet düzgün işlenmiş ve film diye hızlı hızlı işlenmemiş. Bir tek Gambino’lu olan ufak kısım es geçilmiş veya daha ileride işlenecek. Anime serisinde ne zaman işlendiğini pek anımsayamadım.

    Görsel olarak anime filmi bazı kesimler tarafından kullandığı CGI (Computer Generated Imagery) tekniğini pek beğenmese de ben gayet beğendim. Bu teknik filmin ilk başındaki savaş sahnesinde (açılış parçasına kadar ilk sekiz dakika) ve genelde arka plan çizimlerinde kullanılmış. Ayrıca bazı askerlerin zırhları üstünde de görebilirsiniz. CGI tekniği filmin başındaki savaş sahnesinde bence gayet başarılı kullanılmış, tek tuhaf yanı yüz ifadelerinin biraz donuk kalması. Bunun dışında diğer kullanılan yerlerde, özellikle arka planlarda bence harika manzaralar çıkmış ortaya. Neden bazıları bu kadar abartmış (Berserk havasını yok etmiş, CGI berbatmış falan) anlamış değilim. Hem beğenmeseniz bile sadece ilk sekiz dakikada tamamen CGI kullanılmış. Çizimler harika, karakter tasarımları müthiş, kopan gövde uzuvları, akan kanlar harika yansıtılmış. Film çizimleri ile benim en başarılı anime çizimlerine sahip ilk üçe girmeyi başardı bile. Anime filminin müzikleri de göz ardı edilemeyecek kadar başarılı. Anime serisinde kullanılan müzikler ve benim favori BGM müziği olan “Gatsu” isimli parça filmde yok ama anime serisinin müziklerini de aratmıyorlar. Özellikle açılış parçası çok iyi olmuş. Ayrıca filmdeki tüm karakterlerin seslendirmecilerinin değiştiğini filmi izledikten sonra öğrendim. Yani yeni seslendirmeciler de oldukça başarılılar veya ben uzun zaman geçtiği için anime serisindeki seslendirmecileri hatırlayamıyorum bile:)

    Berserk’in anime incelemesinde de yazdığım gibi mangasını okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Film kısa ve çizimleri dışında yeni bir şey vaat etmiyor bile ve bu hızla giderse ancak 2013 yılında yeni bölümleri görebileceğiz ama olsun; Berserk’i hatırlamak bile, yeniden izleme şansına sahip olmak bile eminim benim gibi birçoğunu memnun etmiştir. Berserk sevenler zaten kaçırmayacaktır ama daha önce hiç Berserk izlemediyseniz ve günümüzde şu sıralar popüler olan küçük kız kahramanlı, magic’li animelere alternatif arıyorsanız Berserk tam size göre olabilir. Maalesef günümüzde artık bir Berserk tarzı olsun, Ghost in the Shell tarzı olsun, Cowoy Bebop veya Witch Hunter Robin tarzında animeler göremiyoruz.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan