• Temmuz 22, 2012

    Yönetmen: Ko Matsuo
    Stüdyo: Brain’s Base
    Tür: Dövüş, Dram, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2008
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7.5




    16 yaşındaki Shinkurou Kurenai, ilk bakışta sıradan bir lise öğrencisi gibi gözükse de aslında pek sıradan değildir. Shinkurou, Juzawa Benika adlı “arabulucu” için çalışmaktadır. Bir nevi mafya da diyebileceğimiz bu arabulucular tutuldukları taraf ile karşı taraf arasında ortak zemin oluşturmaya çalışmaktadırlar ve çoğunlukla da işin sonu şiddet ile ve işveren lehine gelişir. Günün birinde Benika verdiği bir söz üzerine zengin ama bir o kadarda gizemli Kuhoin ailesinin yedi yaşındaki üyesi Murasaki Kuhoin’i gizli tapınaklarından kaçırır. Kuhoin’ler kimse bilmese de oldukça tuhaf ve çarpık bir ailedir çünkü bir Kuhoin kadınının hiçbir söz hakkı yoktur ve aileye doğan kız çocukları ömürlerini gizli tapınak adlı mabette, dış dünyaya kapalı bir şekilde geçirmektedir. Benika, küçük Murasaki’yi talebesi Shinkurou’a emanet eder. Shinkurou görevi kabul eder ve Murasaki koruması Shinkurou ile beraber dış dünyadaki macerasına başlamış olur.

    Kurenai adlı anime dediğim gibi Murasaki’nin gizli tapınaktan kaçırıldıktan sonra Shinkurou ile beraber yaşamını konu alıyor. Lakin bana göre biraz fazla uzatılmış. Çünkü animenin beşinci ve onuncu bölümleri arası bana göre hep doldurma olmuş. İlk bölüm Murasaki dış dünyada yaşamaya başlıyor, tamam ilk birkaç bölüm dışarıya uyum sağlaması, yeni insanlarla tanışması, yeni şeyler öğrenmesini konu alabilir ama bu olay son iki bölüme kadar uzatılmış. Açıkçası bölümler ilerledikçe ben ufaktan sıkılmaya başlamıştım. Bir sıradanlık, monotonluk havası kaplıyor animeyi. Zaten uyarlandığı romanlar (light novel) hala devam ettiği için animenin sonu da bana göre pek tatmin edici değildi. Ayrıca Shinkurou’ya da birkaç ufak sözüm olacak. Shinkurou aslında iyi bir karakter. Etrafındaki insanlarla ilişkisi, genellikle her şeyi alttan alması, günlük hayatında sıradan gözükmesi falan güzel ama iş dövüşmeye gelince biraz daha kendine güvenen bir tipe bürünseymiş bence daha iyi olurmuş. Yani demek istediğim, günlük yaşamında sıradan ol ama iş ciddileşince sende ciddileş. Hem kendime güveniyorum diyor hem de ben hala zayıfım diye söyleniyor. Halbuki hozuki dövüş sanatı ile inanılmaz bir güce sahip ama Shinkurou ısrarla bizleri bu güçten mahrum bırakmaya karar vermiş gibi :) Bir de Shinkurou’nun hozuki boynuzu hakkında biraz daha ayrıntı verilseymiş sanki daha iyi olurdu.

    Animenin eksilerinden sonra artılarından bahsedecek olursam; öncelikle Murasaki izlemesi oldukça zevkli bir karakter. Çokbilmişliği, öğrenme açlığı, insanlarla ilişkisi, televizyonlarda gördüğü şeyleri taklit etmesi çok hoş. İnsan Murasaki’yi izlerken hiç sıkılmıyor. Gerçekten davranışları, görünüşü ve sesi ile çok tatli bir karakter. Fakat Murasaki’nin tek kusuru özellikle son iki bölümde gereğinden fazla olgun davranması. Bu çocuk daha yedi yaşında ama dediğim gibi son iki bölümde yaptığı konuşmaları ile ben yanında çocuk kaldım dersem yalan olmaz:) Bana göre biraz abartılmış. Ama dediğim gibi bu küçük ayrıntı dışında Murasaki animeyi götüren karakter diyebilirim. Animenin keşke daha çok olsaymış dediğim dövüş sahneleri ise harika. Özellikle hozuki (veya houzuki) tekniği çok estetik ve izlemesi şahane. Dövüşlerde hiçbir abartı, yuh artık diyebileceğiniz bir noktası yok ve dediğim gibi çok kaliteliler.

    Kurenai’in çizimleri de en büyük artılarından. Şahane çizimleri ve karakterleri ile kolayca atmosfere girmenizi sağlıyor. Bahsettiğim gibi özellikle Murasaki hem çizimleri hem de seslendirmesi ile olağanüstü bir karakter olmuş. Dövüş sahnelerinden zaten daha bahsetmiyorum. Bölümler esnasında çalan müzikler de başarılı ama açılış ve kapanış parçaları biraz vasat olmuş. Sadece ilk bölümde izledim, o kadar.

    Sonuç olarak Kurenai barındırdığı artıları ve eksileri ile fena olmayan ama çok daha iyide olabilirmiş diyebileceğim türden bir anime. 12 bölüm yerine 24 bölüm olsaymış ve dövüş sahnelerine biraz daha yer verilseymiş ortaya çok iyi bir anime çıkabilirmiş diye düşünüyorum.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan