• Eylül 24, 2012

    Yönetmen: Koichi Chigara
    Stüdyo:Gonzo
    Tür: Bilimkurgu, Dram, Macera
    Yapım Yılı: 2003
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/8.5


    Last Exile’de hikâye, iki yetim olan Claus ve Lavie adında iki Vanship, Türkçe anlamıyla Gök Gemisi kullanıcısı etrafında dönüyor. Bulundukları dünya Anatoray diyarı ve Distih diyarı olmak üzere ikiye ayrılmıştır ve bu iki ülke arasında bir savaş süregelmektedir. Ayrıca Guild adındaki üstün bir güçte göklerde iki ülkeyi gözetlemekte ve kendi isteğince hamleler yapmaktadır. Dediğim gibi Claus bir Vanship pilotudur ve Lavie’de yol göstericisidir (navigator). Grand Stream denilen büyük hava akımında hayatlarını kaybeden babalarının Vanship’leri ile kuryelik yaparak hayatlarını geçindirmektedirler. Her yıl düzenlenen geleneksel yarışlara katılan Claus ve Lavie’nin hayatları yaralı bir pilotun önlerine çıkması ile değişir. Yarışı bırakıp yaralı pilotun yanına giden Claus, pilotun ricası ise hayati önem taşıyan görevini devralır. Görev kargo olarak nitelendirilen ve küçük bir kız olan Alvis’i korkulan savaş gemisi Silvana’ya teslim etmektir.

    Last Exile’nin hikayesi oldukça ilgi çekici. Sıradan bir hayat yaşayan ve Grand Stream’i geçme hayalleri olan iki arkadaşın hayatları Alvis ile tanışmalarından sonra sonsuza kadar değişecektir. Nitekim anlayacağınız üzere olaylar Alvis’i Silvana’ya teslim etmekle kalmayacaktır. Olaylar aslında çok daha derin ve karışıktır. Fakat anlatım nadirde olsa monotonlaşabiliyor ve atmosfer yavaşlayabiliyor. Ama çok geçmeden de anime kendini toparlamasını biliyor.

    Last Exile görsel olarak da oldukça iyi. Çizimler oldukça kaliteli ve göklerde geçen savaş sahneleri heyecan verici. Ayrıca seri apayrı bir dünyada geçse bile 19.yüzyıl havası da çok iyi yansıtılmış. Müziklerde on numara diyebilirim. Kısacası Last Exile Vanship’leri, kocaman savaş gemileri, göklerde geçen hikâyesi ve özellikle her daim beddua okuyabileceğiniz kötü karakteri ile herkese tavsiye edebileceğim bir anime. 

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. tek sıkıntısı birkaç seiyuu su gerçekten çok acemiydi onun dışında pek sıkıntısı yoktu

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan