• Aralık 30, 2012

    Yönetmen: Toshiyuki Kubooka  
    Stüdyo: Studio 4C
    Tür: Macera, Dram, Fantastik
    Yapım Yılı: 2012
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/9.5











    Mangasının Golden Arc hikâyesini konu alan ikinci film; Berserk Altın Çağın Hikâyesi 2: Doldrey Savaşı, ilk film olan Berserk Altın Çağın Hikâyesi 1: Ulu Hükümdarın Yumurtası’ndan sonra Bluray olarak sevenleri ile buluştu. Berserk adlı eserin 1997 yapımı animesine buradan, bir önceki film olan Ulu Hükümdarın Yumurtası’na da buradan ulaşabilirsiniz.

    Aslında ikinci film olan Doldrey Savaşı için fazla söyleyebileceğim bir şey yok. Bildiğiniz gibi Guts’ın gençlik yıllarını konu alan ilk filmin devamı bu anime filmi. Bu yüzden tekrar animenin konusuna veya karakterlere girmeyeceğim. Zaten yukarıdaki linklerden hem anime serisinin hem de ilk filminin konusuna (gerçi ikisi de aynı) ulaşabilirsiniz. İlk filmde Guts’ın Griffith’in Şahinler Takımı’na katılışını ve giderek yükselişini konu alıyordu. İkinci filmde de Şahinler Takımı’nın kimsenin yüz binlerce askerle alamadığı Doldrey kalesini kuşatmasını, Griffith’in Guts, Casca ve diğerlerinin yardımı ile durdurulamaz yükselişini, Guts ve Casca’nın yakınlaşması ve Guts’ın Griffith onu dengi olarak görmesi için kendi hayalinin peşinden gitmek üzere çeteden ayrılmasını konu alıyor.

    İkinci Berserk filminin süresi yaklaşık yüz dakika ve ilkinden yirmi dakika daha uzun sürüyor. Yinede mangada olan birkaç şey filmde kesilmiş. Griffith’in Doldrey Kalesi’nin valisi Gennon ile olan geçmişi (flashback’i), Guts’ın savaş alanında General Boscone ile dövüşürken sanırım kılıcı kırıldığında Zodd’un Guts’a kendi kılıcını atması ve son olarak Kraliçenin Griffith’e kurduğu kumpas ve sonunda kendisini bekleyen acı son anime filminde yer almıyor. Bunlar için mangasına göz atmak zorundasınız. Elbette tüm bunları ve daha çok detayı görmek isterdik ama sunulanlar da gerçekten göz kamaştırıcı. Çizimlerdeki müthiş detaylar, senaryonun akışı, Berserk içeriğine sahip olması filmi harika kılmaya yetmiş bile. Özellikle ormanda Guts’ın yüze yakın düşman askerini katletmesi harika olmuş. Kılıç sallarkenki detaylar, kopan uzuvlar, akan kanlar harika.

    Animenin çizimleri için tek kelime ile mükemmel diyebilirim. İlk filmde küçük bir kesimin şikâyet ettiği CGI (Computer Generated Imagery) çizim tekniği gördüğüm kadarı ile bu sefer biraz daha arka planda kalmış. Bahsettiğim savaş sahneleri, dövüşlerdeki akıcılık ve görsellik gerçekten üst düzey. Filmde birkaç yerde cinsellik de mevcut ve eğer bunları görmek istemiyorsanız sansürlü sürümünü tercih edebilirsiniz. Seslendirmeler ve müzikler için de on numara dersem yalan olmaz. Susumu Hirasawa’nın açılış parçası, seri esnasında çalan müzikler animeyi çok iyi tamamlıyor.

    Golden Arc serisinin son filmi “Descent” Şubat 2013’te Japonya’da vizyona girecek. Yani tahminen bizler 2013’ün yazında filmi izleme fırsatı bulacağız. Umarım bu filmle Altın Çağ serisine yakışır bir final yaparız ve sürekli gelmemesine şikâyet ettiğim, hasretini çektiğim devam kısımlarına, Retribution Arc, Millenium Falcon Arc ve Fantasia Arc bölümlerine, Guts’un Berserk zırhına kavuştuğu kısımlara, Femto’ya görkemli merhabalar deriz.

    2012 yılının son incelemesini favori animem Berserk ile yapmak ayrı bir mutluluk verdi bana. Dediğim gibi inşallah Golden Arc serisi sona erdikten sonra anime filmleri kaldığı yerden devam eder. Umarız 2013 yılında Berserk gibi, GunGrave gibi, Cowboy Bebop gibi Death Note gibi birçok kaliteli anime izleme fırsatı yakalarız. Herkese iyi ve bol animeli yıllar diliyorum.


    { 3 comments bulunmakta.Yorum yapın }

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan