• Şubat 02, 2013

    Yönetmen: Kotono Watanabe
    Stüdyo: Madhouse
    Tür: Aksiyon, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2012
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/8.5
















    İlginç adı ile Btooom! (genel olarak anlamı patlama sesinden “bum” geliyor) Ryota Sakamoto’nun hayatta kalma mücadelesini konu alıyor. Sakamoto 22 yaşındadır ve bir oyun bağımlısıdır. Kendisi okumuyordur ve çalışmıyordur, tüm vaktini Btooom! adlı online oynayarak geçiriyordur. Üçerli takımlar halinde oynanan bu oyunda her takımın farklı bombaları vardır. (zaman ayarlı, değdiği anda patlayan, hedefe kilitlenen gibi) Oyundaki amaç diğer takımı sadece bombaları ve onları tespit etmek için radarı kullanarak (radar kullanınca kendi yerinizi de belli ediyorsunuz) yenmektir. Sakomoto ve takımı dünya sıralamasında ilk 10’dadır ve Btooom! dünyasında bayağı bir ünlülerdir. Günün birinde Sakamoto gözlerini açtığında kendisini bir ormanda, paraşütle ağaçta asılı halde bulur. Sakomoto buraya nasıl geldiğini anımsayamamaktadır ve çok geçmeden ormanın büyük bir tropikal ada olduğunu anlar. Üstelik burada yalnız da değildir. Adada başkaları da vardır ve gördüğü ilk insan ona bomba atarak saldırmıştır. Çok geçmeden Sakamoto anlar ki adada Btooom! oynanmaktadır. Üstelik gerçek insanlarla ve gerçek bombalarla…

    Genel olarak Btoom!’um klasik bir hikâyesi olduğunu görebiliriz. Birbirinden bağımsız birkaç insan ıssız bir yerdedir ve özgürlükleri için birbirlerini öldürmeye zorlanmaktadırlar. Kimileri bunu zevkle yerine getirirken kimileri saklanmayı tercih ediyordur. Btooom! ise sadece bombaların kullanımı ve başarılı karakterleri ile senaryo olarak akranları arasından sıyrılmasını başarıyor. Sakomoto bile profesyonel ve başarılı bir Btooom! oyuncusu olmasına rağmen öldürmeme taraftarı ve alternatif yollardan adadan ayrılmaya çalışıyor. Bayan karakterimiz Himiko’nun hikâyesi de animeye güzel aktarılmış. Yaşadıkları yüzünden erkeklerden nefret etmesi, hepsini düşmanı olarak görmesi psikolojisi dengeli ayarlanmış. Yani ne çok abartı ne de çok yapmacık. Anlatmaya çalıştığım, animeyi karakterleri götürüyor ve kanaatimce başarılılar da. Tek şikâyetim anime 12 bölüm olduğu için biraz fazla hızlı ilerliyor. Bir bakıyorsunuz ilk bölümde adaya yeni gelmişken üçüncü bölümde aradan üç – dört gün geçmiş oluyor. Ayrıca yarım da bitiyor. Mangası devam ettiğinden olsa gerek ikinci sezon beklentisi ile animeye son veriyoruz.

    Çizimleri bakımından Btooom! için gayet başarılı diyebilirim. Patlamalar, kan efektleri başarılı. Sadece bombalar ile patlayan vücutlar gösterilmiyor ve bir iki yerde Himiko’nun başına gelenler hafiften sansür yemiş. Karakterler başarılı ve gerçeğe uygun tipler olarak çıkıyor karşımıza. Yani bir kutu jöle yemiş gibi zikzaklı ve renkli saçlar falan yok. Bir tek Himiko karakterlerin arasından sıyrılıyor. Sarı saçları, kocaman mavi gözleri (ve göğüsleri) ile karakterler arasından göze batıyor ama sempatik yönde. Genel olarak müzikleri de hiç fena değil. Özellikle açılış şarkısı benim hoşuma gitti. Son bölümde ise açılış parçası değişiyor ve eski açılış parçası kapanış parçası oluyor. Bu arada kapanış parçası da idare eder nitelikte. Seslendirmelerde de gayet iyi iş çıkarıldığı belli. Özellikle Yakuza oyunlarından Kazuma Kiryu’nun seslendirmeciliğini de yapan Takaya Kuroda’nın seslendirdiği Miyamoto Masashi’nin seslendirmesi benim favorim.

    Büyük anime sitelerinden Btooom!’un ortalamayı ancak geçen puanlar aldığını görebilirsiniz ama şahsen ben seriyi severek izledim. İkinci sezonu da bekleyenler arasındayım.  Eğer hareketli ve aksiyon içerikli bir anime arıyorsanız bir Btooom!’a göz atın derim.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan