• Mart 09, 2013

    Yönetmen: Naoko Yamada
    Stüdyo: Kyoto Animation
    Tür: Okul, Komedi, Müzik
    Yapım Yılı: 2011
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/8













    Eiga K-ON! Adlı anime filmi, 39 bölümlük (iki sezon halinde) anime serisinin devamı niteliğinde bir film. Serinin incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

    Film hakkında aslında pek fazla anlatılabilecek bir şey yok. Benim gibi seriyi unuttuysanız şöyle kısaca bir hatırlayacak olursak; “keiongaku” yani light music (pop müzik) kulübünün ilk başlarda dört, daha sonra beş arkadaşın müzikle olan komedi yönü ağır macerasına tanıklık etmiştik. Yui, Ritsu, Mio, Tsumugi ve Azusa’nun kulüp aktiviteleri, çaldıkları parçalar ve yaşadıkları ile hiç de fena olmayan serüvenlerini severek izlemiştik. Filmde is Yui, Ritsu, Mio ve Tsumugi artık liseden mezun olacaktır (hatırlayacağınız üzere Azusa bir alt sınıf) ve mezuniyetin şerefine yanlarına Azusa’yı da alarak Londra’ya, gezmeye gitmeye karar verirler. Bizlere de kızların yaklaşık 115 dakikalık sevimli maceralarını izlemek düşer.

    Eğer filmi benim gibi seriden uzun bir süre izlerseniz yaşayacağınız en büyük sıkıntı isimleri hatırlamak olacaktır:) Bunun dışında K-ON bildiğimiz K-ON. Film, anime serisinin tadını veriyor vermesine de ilk başlarda biraz ağır ilerliyor. Akabinde ekip Londra’ya gittikten sonra ise anime hız kazanıyor ve daha zevkli olmaya başlıyor. Hatta zirve bile yapıyor diyebilirim. Fena da olmayan bir sonla sona eriyor. Dediğim gibi film 115 dakika ve açıkçası yazabileceğim, seriye kızların yurtdışına çıkması dışında pek fazla bir yenilik yok. Ayrıca 115 dakika bana göre biraz uzun geldi. Yani tamam, film animenin havasını devam ettiriyor ama uzun olduğu için olaylar biraz fazla yaydırılış diye düşünüyorum. Bana göre seksen dakika civarında ve olaylar biraz daha hızlı gelişse daha iyi olur diye düşündüm. Anlatmaya çalıştığım kısaca, K-ON filmi seri gibi güzel ama süre fazla gelmiş.

    K-ON’un çizimleri yine çok başarılı. Özellikle Yui başta olmak üzere karakterler çok sevimli. Yui’nin sempatik hareketleri, Azusa’nın şirinliği derken kendinizi K-ON dünyasına kaptırıveriyorsunuz. İşin içine başarılı seslendirmeler de girince (yine Yui de olduğu gibi) teknik olarak çok iyi bir iş ortaya çıkmış. Londra’da İngilizlerin başarılı seslendirmeleri, kızların “artistik” İngilizce konuşmaya çalışmalarını izlemek inanılmaz zevkli. Müzikler ise yine bilindik K-ON müzikleri. Ho-Kago Tea Time (After School Tea Time) adlı grubumuz ünlü şarkıları ile yine karşımıza çıkıyor.

    K-ON başarılı bir devam filmi olmuş. Benim ilk başlarda isimleri hatırlamak dışında filmle pek bir sorunum olmadı. Dediğim gibi biraz uzun olması dışında güzel bir film. Neyse ki Londra’lı sahneler bunu fazlasıyla telafi etmiş.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan