• Temmuz 12, 2013

    Yönetmen: Morio Asaka
    Stüdyo: Madhouse
    Tür: Günlük Hayat, Kart Oyunu
    Yapım Yılı: 2013
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/7.5




















    İlk sezonun devamı olan Chihayafuru 2’de Ayase’nin macerası kaldığı yerden devam ediyor. İlk sezonu özet geçmeyeceğim, eğer merak ederseniz buradan Chihayafuru’nun incelemesine ulaşabilirsiniz.

    İkinci sezonda Ayase, Taichi, Ooe, Komano ve Nishida’dan oluşan karuta kulübümüz artık lise ikinci sınıfa gitmektedirler. Kulübün öncelikli hedefi kulüplerine yeni üyeler bulmaktır. Manken gibi Ayase’yi ve yakışıklı Taichi’yi gören birinci sınıflar ilk başlarda karuta kulübüne katılmak isterler ama günler geçtikçe geriye sadece iki yeni üye kalır. Birisi Taichi’den hoşlanan “tiki” olarak tabir edebileceğimiz Hanano ve karutanın sadece basit bir sürümünü oynamış olan Tsukuba’dır. Ayase biraz hayal kırıklığı yaşasa da bu seneki hedeflerini hemen koymuştur. Hedefleri önce takım olarak liseler arası şampiyon olmaktır ve ardından bireysel olarak yine liseler arası şampiyonluklar elde etmektir. Ayase bu fikre saplanıp kalmıştır çünkü bireysel turnuvada çocukluk arkadaşı Arata ile oynamak istemektedir ama kulübün geri kalanı bu hedeflerden pek emin değildir.

    Chihayafuru 2’de ilk sezona nazaran daha çok karuta karşımıza çıkıyor. İlk iki – üç yeni üye faslı bittikten sonra önce takım maçları ve sonrası birebir maçlar başlıyor ki açıkçası bir müddet sonra bu kadar karuta’nın içinde boğulma hissi yaşadım. İlk sezonda biraz daha karakterler ön plandaydı, işte Ayase – Taichi – Arata’nın gençliği, arkadaşlıkları falan ama ikinci sezon ful karuta. Yani şöyle diyeyim ilk üç bölümü ve tekrar bölümü olan 16. bölümü saymazsanız tüm bölümlerde karuta maçları çıkıyor karşımıza. Oysa araya bir şeyler katılabilip ortam biraz soğutulabilirdi çünkü dediğim gibi hiç ara vermeden karuta izlemek insana fazla gelebiliyor. Bu arada, ikinci sezonda nedense Ayase’ye çok sık gıcık oldum. İlk sezonda sevimli geliyordu belki de ama vurdumduymazlığı, karutaya tapma derecedeki hareketleri bana bu sezon sinir bozucu geldi. Ayase biraz daha aklı başında davranabilirmiş.

    İkinci sezonun çizimleri ilk sezonun çizimleri gibi oldukça başarılı. Karakterler klasik anime karakterleri ama fazla abartılı değiller. Yani rengârenk saçlar veya garip elbiseler yok. Kullanılan renkler güzel ve karuta maçlarında çok fazla abartı yok, izlemesi de zevkli sayılır. Animede bir adet açılış ve kapanış parçası mevcut. İkisini de birer kez izledim ve bir daha yüzüne bakmadım. Kötü parçalar değiller ama tekrar tekrar dinlenebilecek parçalar olduğunu da düşünmüyorum. Seslendirmeler ise oldukça başarılı.

    Chihayafuru 2, ilk sezonunu kaldığı yerden güzel devam ettiriyor ve herhangi bir eksisi yok. Bahsettiğim gibi gözüme çarpan tek sıkıntı karuta’nın çok daha fazla ön planda olması ve bu kadar çok karutayı üst üste izlemek sıkabilir. Ayrıca üçüncü bir sezona da göz kırpan bir sonla anime sona eriyor.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan