• Temmuz 06, 2014

    Yönetmen: Tomohiko Ito, Kotomi Deai
    Stüdyo: A-1 Pictures
    Tür: Okul, Komedi
    Yapım Yılı: 2014
    Bölüm Sayısı: 11
    Anime Puanı: 10/9



















    Başarılı bir ilk sezondan sonra Gin no Saji, diğer bir deyişle Gümüş Kaşık, ikinci sezonu ile tekrar bizlere merhaba diyor. Oezo Tarım Meslek Lisesi’ne giden Yuugo Hachiken ve arkadaşlarının macerası kaldığı yerden devam ediyor. Kısaca hatırlayacak olursak; Hachiken özellikle babası ile yaşadığı anlaşmazlıklardan dolayı Sapporo’daki evinden uzaklaşarak yatılı bir okula gitmek ister ve en uygun olarak en uzaktaki Oezo Tarım Meslek Lisesi’ni görür. Bu lise tarımcılık ve hayvancılık üzerinedir ve Hachiken okula ilk başladığında zorlanır çünkü arası derslerle iyi olan Hachiken’in ne çapa yapmakla ne de tavuk beslemede herhangi bir becerisi yoktur. İlk sezonda Hachiken’in okula uyum sağlamasını, yeni arkadaşlar edinip giderek kendi kabuğundan çıkmasını ve hayvancılık ile tarımcılığın zor ama aynı zamanda ilginç yanlarına tanıklık etmiştik. Yeri geldiğinde Gin no Saji bize ilginç bilgiler vermiş, yeri geldiğinde de güldürmeyi başarmıştı. İkinci sezon ise dediğim gibi Hachiken’in macerasını devam ettiriyor. 


    Yine 11 bölüm olarak karşımıza çıkan ikinci sezonda tarz veya içerik olarak fazla bir değişiklik söz konusu değil. Hachiken’in yardımseverliği, sürekli arkadaşlarına yardım etmek istemesi, Mikage’ye olan hisleri ve elbette hayvanlarla olan ilişkisi derken ilk bölümden itibaren güzel bir atmosferde geçiyor anime. İkinci sezonda daha çok karakterler ve Hachiken’in geçmişi üzerinde durulmuş ki yerinde bir değişiklik olmuş çünkü öbür türlü aynı şeylere tekrardan izleyecektik. İlk sezona göre animeden yarım puan kırdım çünkü birkaç bölümde ciddiyet seviyesi bana göre biraz fazla abartılmış ve animenin alıştığımız o sevimli havasına az biraz gölge düşürmüş. Böyle bir iki bölümü saymazsak animenin dram yönü de (özellikle son bölümlerde) güzel tutturulmuş. Bunun dışında Gin no Saji yine bildiğimiz yeri geldiğinde güldüren, yeri geldiğinde güzel bilgiler veren sevimli bir anime. 


    Çizimleri bakımından Gin no Saji’de herhangi bir değişiklik yok. Hachiken olsun Mikage olsun, karakterler yine bildiğimiz karakterler. Sadece bir adet yeni karakter çıkıyor karşımıza, onun da bazı abartı hareketlerini pek sevemedim. Kullanılan komedi efektleri de yine tam kıvamında tutulmuş. Fazla cıvıma yok ve yeri geldiğinde komedi yönü ağır basan anime güzelce dram yönünü de hissettirebiliyor. İkinci sezon olduğu için animenin yeni açılış ve kapanış parçası mevcut. Açıkçası açılış parçasını beğenmedim. Buna nazaran kapanış parçası ise çok güzel olmuş.

    Gin no Saji 2 hakkında fazla anlatıp söylenecek bir sözüm yok. Bir devam sezonu olduğu için zaten ilk sezon izlenmeden ikinci sezona geçilemez. Tek söyleyebileceğim, oldukça başarılı bir sezon daha Hachiken’i sevenleri bekliyor olacak ve Gin no Saji’ye hala başlamadıysanız başlamanızı öneririm. 


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan