• Temmuz 28, 2014

    Yönetmen: Shunsuke Tada
    Stüdyo: Production I.G.
    Tür: Spor
    Yapım Yılı: 2013
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/8.5

















    Bolca devam serisi izlediğim şu günlerde en büyük sıkıntım önceki sezonda ne olduğunu hatırlayamamak. Film olsun, anime olsun herhalde çok izlediğimden olacak ana karakterlerin tipleri hariç amaçları neydi bir türlü hatırlayamıyorum:) Kuroko no Basket’in ikinci sezonu da buna dahil. Anime ile ilgili aklımda sadece iki şey kalmış; bir tanesi Kuroko (seriye ismini verdiğinden dolayı olsa gerek) ve Kış Kupası. Önceki sezonda kim kiminle oynamış, hangi takım kazanmış, yok Aomine-kun hangisiydi ancak animede bahsi geçtikten sonra teker teker hatırlamaya başlamıştım. Şimdi diyeceksiniz ki bana ne hatırlayıp hatırlamadığından, bundan niye bahsediyorsun? Çünkü animenin ikinci sezonu için giriş paragrafında konu olarak bahsedebileceğim sadece bir cümle: Seirin Lisesi’nin basketbol takımı Kış Kupası’na hazırlanıyor. Başka da yazacak bir şey yok:) 


    Dediğim gibi ilk sezonda yaşananlardan sonra gökkuşağı saçlı kahramanlarımız Kış kupası maçları ile yeniden karşımızdalar. İsimleri karıştırdığım, takımları karıştırdığım ikinci sezonun ilk bölümlerinde zorlansam da neyse ki izledikçe hatırlamaya da başladım. Kuroko no Basket’in ikinci sezonu için gerçekten yazacak bir şey bulamıyorum. İlk serinin tam bir devamı ve ilk sezonu izlediyseniz muhakkak ikinci sezonu da izleyeceksinizdir. İlk sezondan tek farkı olarak ilk sezonun son bölümlerinde gördüğümüz ve Shingeki no Kyojin’den fırlamış gibi duran iki metrelik dev Murasakibara ile mucize neslin kaptanı Akashi’yi de yakından görüyoruz.

    İkinci sezonda da basket maçları doludizgin devam ediyor ve Kuroko ile arkadaşları yeniden teker teker mucize nesil elemanlarının takımlarına karşı boy gösteriyor. Tempolu maçlar izlediğimiz seride fark ettiğim bir husus var ki, ikinci sezon Captain Tsubasa’ya benzemeye başlamış. İlk sezonda da Kuroko’nun gizemli hareketlerinden bahsetmiştim (ortadan kaybolması gibi) ama fazla da üstüne gitmemiştim. Sonuçta olayı ilginçleştirecek şeyler lazımdı. İkinci sezonda ise açıkçası bu biraz abartılmış. Kuroko’dan sonra artık herkesin özel bir tekniği, süper şutu var. Kartal vuruşu, süper gölge pas, ortadan kaybolma versiyon iki, zıplayan çekirge ultimat form gibi isimleri hatırlayamadığım için kafadan attığım benzer isimli çoğu hareket bana göre çok yapmacık olmuş. Zaten ilk sezonun puanına göre kırdığım yarım puan da buradan geliyor. 


    Animenin çizimleri ise bahsettiğim gibi gökkuşağı. Bu anime dünyasında yaşıyorsanız saçınız istediğiniz renkte olabilir ve asla tuhaf bulunmazsınız:) Çizimler elbette kötü değil, oldukça kaliteli ve göze hoş geliyorlar ama ben her zaman dediğim gibi daha gerçekçi çizimleri tercih eden birisiyim. Animenin iki açılış ve kapanış parçası benim beklediğimden de daha başarılı çıktı ve özellikle ilk parça sizi gaza getirebilip basket oynamaya teşvik edebilir.

    Kuroko no Basket’in ikinci sezonunu izlediyseniz üçüncü sezonun da kaçınılmaz olduğunun farkındasınızdır çünkü ikinci sezon da yarım bitiyor çünkü Seirin sadece üç mucize nesil kahramanı ve takımı ile mücadele ediyor. Kış kupasının finalini üçüncü sezonda göreceğiz ve ikinci sezonun biraz abartılı bulduğum şut teknikleri dışında başarılı bir devam serisi olduğunu söyleyebilirim. 


    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Kuroko no Basket çok sevdiğim ve bir çırpıda 2 sezonunu bitirdiğim bir seri.

      Saçların gökkuşağı olmasından tutun da insan üstü sportif yeteneklere kadar hepsini de anime dünyasının doğal abartısına bağlamış ve hiç rahatsız olmamıştım.
      Ben animede gerçeklik aramıyorum ki gerçeklik olmadığı için güzeller zaten.
      3. sezonu merakla bekliyorum.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan