• Aralık 26, 2014

    Yönetmen: Hiroko Utsumi
    Stüdyo: Kyoto Animation
    Tür: Spor
    Yapım Yılı: 2014
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/7.5


    İkinci sezon olan Eternal Summer, ilk sezon olan Iwatobi Swim Club’un kaldığı yerden bayrağı devralarak devam ediyor. Doğal olarak tam bir devam sezonu olduğu için ilk sezonu izlemeden ikinci sezonu izlemek büyük bir mantık hatası olur. İlk sezonun incelemesine buradan ulaşabileceğiniz Free’nin ikinci sezonunda Iwatobi yüzme kulübünün dört üyesi Haruka, Rei, Nagisa ve Makoto’nun yüzme macerası bir sene sonrasından devam ediyor. İlk sezonda kurdukları yüzme kulübü ile azımsanmayacak bir başarı elde eden dörtlü ikinci sezonda daha iddialıdırlar. Nagisa ve Makoto artık son sınıf oldukları için ufaktan kariyerlerini de düşünmek zorundadırlar ve Samezuka Akademisi’ndeki çocukluk arkadaşları Rei son sınıfa geçip yüzme takımlarının kaptanı olmuştur. Ayrıca kadroya Rei’in Nagisa’gillerden de eski arkadaşı olan Yamazaki, son yılını Samezuka Akademisi’nde geçirmeye karar vermiştir. Kısacası rekabet daha da kızışmak üzeredir.


    Free! Eternal Summer, ilk sezonun momentumunu korumasını bilmiş ve kanaatimce üstüne bir şeyler de katabilmiş. İlk sezondaki o bilindik “güçlü biri ile sıfırdan kulüp kur, başarılara yelken aç” teması geride bırakılmış ve özellikle yüzme sahneleri ile anime biraz daha heyecanlı hale gelmiş. Elbette devrim niteliğinde değişiklikler yok ama animenin izlediği yol olsun, finali olsun, karakterlerin gelişimi (Haruka hariç) olsun izleyenini tatmin ediyor. Animedeki bu olumlu gelişmelerin aksine Free serisinin başkarakteri olan Nanase Haruka’nın göstermiş olduğu tavırlar ve davranışları bana göre animeye gölge düşürecek cinsten. Gerçi ikinci sezonda Haruka’da da biraz gelişme var, şimdi hakkını yemeyelim. İlk defa birkaç kelimeden fazla konuşabildiğine, hatta peş peşe cümleler kurabildiğine şahit oldum:) Şaka bir yana, ilk sezonun incelemesinde de biraz itici olduğundan bahsetmiştim ki bu sezon gözüme daha da çok battı. Sürekli soru sorulduğunda “bezüni” diyerek ortalarda gezmesi, adama kariyer olarak yüzmeden devam et, scout’lar (yetenek avcıları) seni görüp üniversitelerine alsın denildiğinde “yok ben kimse için yüzmem, ben free takılır, kendim yüzerim” gibi çocukça konuşması ile Haruka “cool” gösterilmek istenmiş ama bence acınası bir duruma düşürülmüş. Lan oğlum, senin hayatın yüzme değil mi? Sen gene kendin için yüz ama profesyonel de ol işte. Üstelik on numara yüzücüsün. Ne demek başkaları istedi diye yüzmem, kendim istediğim zaman yüzerim? Gel o zaman paçalı donunla bizim yosunlu sahillerimizde kendin için yüz. Sen memur mu olacaksın, baytar mı, müezzin mi, şoför mü? Free takılırmış… tamam serbest meslek yaparsın o zaman. Yine sinirlendirdi beni kerata:) Çok uzadı ama herhalde anlatmak istediğimi fazlasıyla anlatabilmişimdir. 

    Animenin çizimlerinde herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Yine her karakter ya yakışıklı, ya güzel. Baklavalı erkekler, iki – üç taneden fazla çıkmasa da güzel kızlar, gökkuşağı tadındaki saçlarla animeyi izledikçe içiniz açılıyor. Tarzına göre sıkıntılı bir durum yok. Animenin açılış parçası fena sayılmaz, değişik klipli kapanış parçası da eğlenceli. Lakin en başarılı olanlar bölümler esnasında çalan parçalar.

    Free! Eternal Summer, devam sezonu olarak başarılı bir sezon ve Free! adlı animeyi yerinde final yaptırıyor diyebilirim. Yine bir bütün olarak ele alındığında anime öyle yenilikçi, değişik içerik sunan, ekrana kilitleyen bir seri değil. Daha çok kafa dağıtan, hoşça vakit geçirmenizi sağlayacak cinsten.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan