• Haziran 14, 2015

    Yönetmen: Kazuchika Kise
    Stüdyo: Production I.G.
    Tür: Bilimkurgu, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2014
    Bölüm Sayısı: Ova
    Anime Puanı: 10/7


    Ghost in the Shell: Arise adlı OVA (Original Video Animation) serisi toplamda dört bölümden oluşuyor ve diğer anime filmleri veya serisi ile doğrudan bir bağlantı içermiyor. Ova serisi daha çok Bölüm 9’un yapılanmasına ve ünlü elemanlarının nasıl bir araya geldikleri üzerinde duruyor. İlk bölüm olan Ghost Pain’in incelemesine buradan ulaşabilirsiniz. İkinci bölüm olan “Ghost Whispers” ve üçüncü bölüm olan “Ghost Tears”ı arka arkaya izlediğim için onların incelemelerine de buradan ulaşabilirsiniz.

    Dördüncü film olan Ghosts Stand Alone bizleri 2028 yılının kışına götürüyor. Motoko Kusanagi ve Bölüm 9’un diğer elemanları hala Japon hükümeti tarafından gizli tutulmaktadır ve yeni görevleri “Fire Starter” adlı oldukça güçlü virüsün izini sürmektir. Bu sefer ise virüsün önemli kişilerin, bakanların katıldığı su konferansında ortaya çıkar ve Fire Starter adlı virüs ile ele geçirilen kurbanlar ki bunlar polisler, konferansı protesto eden sivillerin üzerine rastgele ateş etmeye başlar ve deyim yerindeyse bir katliam meydana gelir. Olayların ortasında ise Emma adında bir kız ve lakaplarını Oz Büyücüsü’nden alan Teneke Adam, Korkuluk gibi hacker’lar vardır. Bir yandan Bölüm 9 araştırmasına devam ederken askeri istihbarattan Yarbay Hozumi ve yine askeriyeye bağlı Yüzbaşı Kurutsu ile 501. Bölüm de araştırmaya kendilerini dahil etmişlerdir. 


    Hikâye olarak yine her zamanki gibi bölümler doğrudan birbirleriyle bağlantılı değil. Motoko’nun klasik bina tepesinden kendisini boşluğa bırakması ile başlayan Ghosts Stand Alone adlı dördüncü bölüm ilk üç bölüme nazaran az biraz daha iyi geldi benim gözüme. Konu her zamanki gibi karışık, bu yüzden özellikle küçük yaştaki anime severler başta olmak üzere herkese hitap etmez Ghost in the Shell. Buna karşın Ghost in the Shell hayranları elbette kaçırmayacaktır. Lakin daha önceki incelemelerde de söylediğim gibi benim favorim olan Stand Alone Complex’in yerini tutmuyor. Dördüncü bölümün aksiyon sahneleri ile derin hikâyesi güzel harmanlanmış. Gerçi zaman zaman kullanılan terimler sizi zorlayabilir ve ipin ucunun kaçması gibi durumlar yaşanabilir ama resme genel olarak baktığımızda olayın ne olduğunu kavrıyorsunuz. Çizimlere ve müziklere değinmiyorum çünkü daha önceki bölümlerin incelemelerinde değinmiştim ve bu bölümde de yine aynı kıvamdalar.

    Arise serisi dediğim gibi Stand Alone Complex’in yerini tutmuyor ve sadece Ghost in the Shell hayranlarına hitap ediyor. Benim size tavsiyem, eğer Ghost in the Shell ile ilgileniyorsanız eski seri ile veya filmleri ile başlangıç yapmanız. Bu arada, Arise serisinin OVA’sının dışında serinin televizyon serisi sürümü de (OVA’nın televizyona uyarlanmış hali) ben bu satırları yazarken devam ediyor. Ayrıca Arise serisinin hem devamı niteliğinde hem de bağımsız olan “Pyrophoric Cult” 26 Ağustos 2015’de yayınlanacak. 


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan