• Ekim 10, 2015

    Yönetmen: Masahiko Ohta
    Stüdyo: Doga Kobo
    Tür: Komedi
    Yapım Yılı: 2015
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/8


    En güzel şekliyle durum komedisi (hikâyeden ziyade skeçlerin ön planda olması) olarak tanımlayabileceğimiz Himouto! Umaru-chan’da (imouto kız kardeş demek, himouto tembel kardeş anlamında kullanılıyor) kahramanımızın adı Umaru Doma. Abisi Taihei Doma ile beraber yaşayan Umaru liseye gitmektedir ve herkes ona hayrandır. Notları daima tam puandır, alımlıdır, zariftir, kibardır, alçak gönüllüdür kısacası kızlı erkekli herkes ona hayrandır. Fakat abisi Taihei dışında kimsenin bilmediği bir sırrı vardır. Umaru dış dünyadaki görünümüne karşın evine vardığında ani bir dönüşüm geçirerek gerçek kimliğini açığa çıkarmaktadır. Dış dünyadaki herkesin imrendiği Umaru aslında gece yatmak sabah kalkmak bilmeyen, abur cuburu (özellikle cips kola) çok seven, Playstation, Psp, tablet, bilgisayar oynayan, bolca anime izleyip manga okuyan ve sarındığı ayıcıklı battaniyesiyle tembelliği adeta sanat haline getirmiş birisidir. Doğal olarak abisini de adeta parmağında oynatmaktadır. Eh, kızın dersleri başarılı, notları da üst seviye. Taihei de kardeşine kıyamadığı için her dediğini yerine getiriyor. Animede de anlayacağınız üzere her bölüm Umaru’nun ev hayatı, abisi ve okuldan arkadaşları ile olan muhabbetleri komik bir şekilde ele alınmaktadır. 


    Dediğim gibi animenin takip ettiği bir hikâye yok. Her bölüm Umaru’nun komik günlük hayatı yansıtılıyor ve genel olarak animenin amacına ulaşabildiğini söyleyebilirim. Umaru’nun evdeyken ki şapşal hali, tavırları ve konuşmasını (biri dış dünya birisi ev adeta iki Umaru var gibi) izlemek oldukça zevkli. Elbette animenin az da olsa durağan kısımları, yani hafiften sıkılmanızı sebep olabilecek kısımları da mevcut ama yeri geldiğinde kahkaha attırmasını da başarıyor. Başrolde elbette sevgili Umaru olsa da abisi Taihei’in de animeye katkısı büyük. 


    Animenin çizimleri içeriğine yakışır şekilde. Klasik anime karakterleri, renkli çizimler, göze batmayan yerli yerinde kullanılan mimikleri ve güldürme efektleri ile görsel olarak herhangi bir sıkıntı yok. Animede bir tek “Sylphinford Tachibana” adlı karakter mavi saçları ile göze batıyor ama o da zaten kasten bu şekilde çizilmiş çünkü Umaru’nun okuldaki arkadaşlarının dediğine göre “ilgi çekmek için böyle”. Bunların dışında seslendirmelerin de katkısı bir hayli büyük. Özellikle iki farklı Umaru (dış dünyadaki alımlı Umaru ve kırk santimlik şapşal Umaru) seslendiren Tanaka Aimi’nin performansını şahsen çok beğendim. Son olarak anime oldukça başarılı ve eğlenceli bir açılışa sahip, kapanışı ise birazcık romantik – komedi tadında olsa da fazla sırıtmıyor.

    Hikâye odaklı animelerden hoşlanıyorsanız Himoutu! Umaru-chan size ters gelebilir ama tek amacı hoşça vakit geçirtip güldürmek olan bu sevimli animeye ben bir göz atmanızı tavsiye ederim. Özellikle kurgusu hafif, karakterleri basit ve içeriği eğlenceli bir şeyler arıyorsanız bu anime sizin aradığınız anime olabilir.


    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Ben bıraktın sandım bu işi.İnceleme için teşekkürler.Yeni incelemeleri bekliyoruz.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan