• Haziran 20, 2017

    Yönetmen: Shinobu Tagashira
    Stüdyo: Zexcs
    Tür: Dram, Gizem, Romantik
    Yapım Yılı: 2013
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/3
     

    Yui babasının isteğiyle gözlerden uzak bir malikanede yaşamaya başlar. Ayrıca bu malikane altı vampir kardeşin de evidir. Başta kardeşler şaşırır ve kızın neden geldiğine anlam veremezler ama sonradan onun yeni kurban gelin olduğunu anlarlar. Yui, Sakamaki kardeşlerin vampir olduğunu anladığında iş işten geçmiştir. Her biri birbirinden sadist olan bu kardeşlerle yaşamaya başlayan Yui’yi kabuslarla dolu geceler ve bitmeyen acılar bekliyor.

    Diabolik Lovers'ı izlemeden önce isminden ve kapak fotoğrafından ne halt olduğunu az çok anlamış ve önyargıyla yaklaşmıştım ama buna rağmen bir şans vermek istedim ve izlemeye başladım. Şunu söyleyebilirim ki tam anlamıyla bir shoujo animesi. 6. bölüme kadar hikaye diye bir şey söz konusu bile olmuyor. Bölümlerin başından sonuna kadar sünepe bir ana karakterin sanki dünden razıymış gibi 6 kardeşe kendini emdirmesini, kardeşlerin türlü türlü vampirlikler yapıp tek işleri buymuş gibi kızla uğraşmalarını izliyoruz. Bütün sezon boyunca ana karakterimiz (peh) Yui Komori'nin bir dakika bile yalnız kaldığını göremedim. Serinin yarısından fazlası fan servisliği materyali çıkarması için çizilmiş gibi hissettiriyor ve hitap ettiği kısma bakarsak bunu başarmış gibi gözüküyor. Hikaye başladıktan sonra rahat bir nefes alacağınızı düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz çünkü ortada berbat da olsa bir hikaye olmasına rağmen bunu anlatamamışlar. Bence birinci önceliklerinin hikaye olmaması bunun başlıca nedeni. 


    6. bölümden sonra bir de animeyi özetleyen 6.5 diye bir bölüm çıkarmaları beni bayağı güldürdü. Tabi doğru düzgün konuşmayı bile beceremeyen vasat bir baş karakterin sorunlu vampirler tarafından “emiklenmesi” çok derin ve felsefi olunca bizim anlamayacağımızı düşünüp özet geçmişler. Sağ olun ya.

    Diabolik Lovers'ın bu sezonundaki hikayesini biraz ele almak gerekirse kardeşlerin amcaları Richter'ın gelmesiyle derinleşmeye (?) başlayan hikayenin 1. sezonu çok tahmin edilebilir bir sonla (ana karakterin vampire dönüşmesiyle) bitiyor. Animenin tahmin edilebilirliği bütün bölümlere yayılmış durumda. Ayrıca amcaları Richter'ın geldikten sonra “Yeğenlerimin kötü tavrını affet” demesi beni baya güldürdü. Onca zamandır kızcağıza yapmadıklarını bırakmadılar bu mudur yani?

    Bütün sezon boyunca ona yapılan her kötülüğe çaresizliği ve korkusu yüzünden (büyük ölçüde) tepkisiz kalıp son bölümde kalbine hançer saplayacak cesareti nereden bulduğunu da merak ediyorum. 


    Dediğim gibi adından ne tür bir anime olduğu baştan anlaşılıyor fakat Diabolik Lovers'ın 'Lovers' kısmını ve hikayesini ikinci sezonda göreceğimize inanıyorum deyip umudumu kaybetmemeye çalışıyorum ama hikayenin gidişatına bakılırsa ikinci sezonda hikayeden bile önce romantizm ön planda çıkacak gibi bir his var içimde.

    Diabolik Lovers'ın sanatsal boyutuna diğer her kategoriden bağımsız yaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum çünkü animenin berbat olmayan tek tarafı bu yanı. Çizimlerin gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. Herhalde yapımcılar da bunu farkında olacak ki çok uğraştıkları göz çizimlerini izleyicinin gözüne gözüne sokmak için Subaru'nun sağdaki saçını saydam yapmışlar ama gerçekten ayrıca uğraşıldığı belli oluyordu. E tabi puanı daha da düşürmemek için bir yerden tutunmak zorundalar :)

    Aynı şekilde openingi de beğendim. Mr. SADISTIC NIGHT adlı çalışma bence gayet başarılı olmuş ama Hukaru Midorikawa ve Kosuke Toriumi'nin (Bu ses sanatçıları aynı zamanda Ayato ve Shu karakterlerinin de seslendirmesini yapmışlardır.) seslendirdiği bu şarkının daha sert olması bana göre daha iyi olurdu. Ending kısmına çok girmek istemiyorum çünkü kırabileceğim puan kalmadı :D Son bölüme kadar doğru düzgün bir ending şarkısına bile sahip olmayan Diabolik Lovers son bölümde ise bize 'sezon bitti artık bir şarkı koyalım bari :P' der gibi Mr SADISTIC NIGHT'ı dinletti. Kötünün iyisi. 


    Son olarak animede gözüme çarpan bir kaç detaydan bahsetmek istiyorum. Dikkat sonrası spoiler! Yememek için diğer paragrafa geçin. 8. bölümde Cordelia öleceği sırada, Laito piyano çalarken odasına girdi. Keşke bu sahnede hareketli bir müzik yerine Chopin’den Nocturne opus 9 No. 2 konulsaydı. 10. bölümde ana karakterimiz Yui Komori yakın zamanda defalarca ısırılmasına rağmen izleri gözükmüyordu. Ayrıca Yui’nin son bölümde yakılan elbiseyi giyememesinin başlıca nedeninin ilk bölümlerde yapılan ‘tahta’ esprisi olduğunu düşünüyorum.

    Uzun sözün kısası Diabolik Lovers hikaye ve anlatım bakımından sınıfta kalmasına rağmen çizimleri ve openingi sayesinde benim açımdan biraz toparladı. Son bölümüyle beklentiyi yükselterek 'Diabolik Lovers daha yeni başlıyor' demesi bana göre acele bir sonla bitirilmesinden çok daha iyi. Umarım animenin ikinci sezonunda hikayeye ağırlık verilip bütün bu eksiklikler tatmin edici bir şekilde tamamlanır ve çok daha yüksek bir puan elde eder.

    { 9 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Bence de çok güzel bir anime

      YanıtlaSil
    2. kız olmasa animeye iyi denilebilinir

      YanıtlaSil
    3. bence anime çok güzel çok
      merak ediyorum size de tavsiye ederim

      YanıtlaSil
    4. Sadece 12 bölüm müü

      YanıtlaSil
    5. Kızımız vampire donusmuyor onu hayata donduruyorlar ayrıca kızın sessiz kalmasi gayet normal sonucundan bir vursalar kız esnaf tukmugu gibi yapisir yani evde onu oldurmesi 2 saniye almayacak 6 sizofreşi manyak var kiz ne yapsin? En azından bunlarin farkinda. Adam kizin 2 kati ittirdikce kıza suluk gibi yapisiyoylar

      YanıtlaSil
    6. Bencede anime gayet iyi.Ayrıca dizinin 2. sezonuda geldi, 3. sezonun gelip gelmeyeceğini bilen var mı :-}

      YanıtlaSil
    7. bence hoş bir anime.ama bence yui'nin sadece ayato kun ile yakınlaşması daha güzel olurdu.hepsiyle aşk yaşıyor gibiydi kime aşık ben çözemedim

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan